IRC-Galleria

Rico-poikaSunnuntai 22.03.2009 22:18

Sijaiskotiin joensuuhun haettiin eilen kodinvaihtaja Rico. Tänään tehtiin tottista pojan kanssa ja olen käynyt kyläilemässä sijaiskodissa, mahtava mies kertakaikkiaan, aim in lööv :)

Toivottavasti pysyvä koti viimein löytyisi...

TreeniäKeskiviikko 18.03.2009 22:51

Tiistaina illalla tottista Rian kanssa, aivan mielettömän hyvät tottikset teki tytynen, ei voisi tyytyväisempi olla :) Kisaliikkeitä niin pk kuin tokokin.

Tänään kävin Rian kanssa vetolenkillä, ja taas on pohkeet aikas jumissa, mutta toivottavasti ei menisi niin pahasti kuin viimeksi.

Illalla vielä Jykän purut, ja tänään löytyi ihan oikeesti poweria pojasta, saalisti todella vahvasti ihan kunnon hekumassa. Hienoa hienoa :)

Eilen Jykän purutTiistai 17.03.2009 09:29

Nyt oli jo virtaa taas omalla tavallaan pojassa, ja reenit sujui oikein mallikkaasti. Todella Jykämäisen aktiivista saalistamista oli ja purut hyviä :)

En ole päässyt liikkumaan kun Rian kanssa tehdyn juoksulenkin jälkeen jalkojeni liikkuvuus nolla. Pohkeet niin juntturassa että kävelykään ei suju ;D Tosin kauhiasti kutkuttaisi tänään lähteä Jykän kanssa hiihtämään koulun jälkeen.

Tottista ja vetoaSunnuntai 15.03.2009 18:59

Rialle toko liikkeitä. Luoksetulon pyäytyksen kanssa otin nyt kokonaisuudessaan, joka meni mallikkaasti, mutta sittenpä Ria jättikin pysäytykset tekemättä. Saatiin viimein jälleen onnistunut. Eli en tee liikettä enää koskaan treeneissä loppuun, vasta mahdollisissa kisoissa vain. Kaukokäskyt vaati taas hieman muistuttelua, kun Ria yritti hivuttautua istumisessa eteenpäin. Toisella erällä otin pk-noudot ja kaikki meni mallikkaasti ja lopuksi eteenmeno suoralla palkalla.

Jykälle jääviä, ja tänään jopa maahanmenokin maistui pojalle. Istuminen myös ok ja seisominen käsiavulla ok. Hypittiin myös pikku A-estettä edestakaisin kertaalleen ja sitten kisakorkealle A-esteelle, ja ylihän siitäkin tultiin että humahti molempiin suuntiin :)

Iltapäivällä kävin rääkkilenkillä Rian kanssa. Vetovyön ja joustonarun kanssa juoksemaan. Ria lähti tosi hyvin vetämään jo alkumatkasta, mutta miun oma kunto pettää, vaikka aika ylpeä olenkin juoksemastani lenkistä :) Välillä käveltiin ja siinäkin kannustin Riaa vetämään, vaikkei vauhtiin pääsekään, mutta tuleepahan hyvä vastus koiralle hilata huohottavaa mammaa pitkin kyliä ;D

Rian vetoharjoituksiaLauantai 14.03.2009 17:56

Päätin lähteä kokeilemaan Ripsun kanssa hiihtämistä ;D Riahan ei vedä juuri mitään, ei fillaria, ei potkuria, lenkillä kävellessä sillointällöin... No, sukset jalkaan ja menoksi. Ria ravaa nätisti vierellä liinat löysällä ja mamma hikipäänä hiihtää ja yrittää kannustaa että ala mennä jo, vedä, vedä, vedä nyt... Ei, Ria ravaa ja naureskelee huonokuntoiselle hikipäälle vierellä... Pari kilometriä hiihdin kunnes tympiinnyn ja päätin, että tänään opetan Rian vetämään :D Sukset autoon ja hiihtovyön ja narun kanssa lenkille. Kehotin Riaa etenemään pois miun jalan vierestä seuraamasta ja kun poistui niin kehuin. Pikkuhiljaa vedosta vahvistamalla ja kehumalla lähdin itse hölkkäämään, ja puolivälissä matkaa Ria jo ravasi ihan vauhdikkaasti liina kireällä vetäen vieläkin hikisempää ja huohottavaa mammaa perässä :)

Ria siis veti!!! Nyt muutaman kerran tehdään vaan tuota hölkkävetotreeniä, katsotaan sitten uudestaan suksien kanssa.

Paskat treenitPerjantai 13.03.2009 23:38

Jykä oli paska, mie olin paska, kaik män päin sitä ihteensä... No onhan tässä jo liika hyvin mennykin aika pitkään ;D

Tehtiin ensin puruja, luultavasti eilinen hiihto vaikutti, Jykä ei oikein ollut pinkeänä, vaan mulla roikkui lehmä hihnan päässä. Vaati tosi kovan saalisnostatuksen että edes puri kunnolla, puru oli sellai vellipuru... No, nostatuksen jälkeen puri hyvin nou hätä. Toisella kierroksella nostatus treeni, eli hullua saalista vain, no maalimies joutu kyllä töihin, mutta Jykä vaan painoi hihassa, välillä hypellen saaliin perään, hitto mikä saalispeto! Sitten autoon. Ei ollut siis hyödyllinen tuokaan, nyt sentään uskoo immeiset että tuota koiraa ei saa saalistappiin mitenkään vaikka kuinka hilluisi. Kolmas kerta toden sanoo, tai sitten ei. Ärsytettiin ruoskalla varpaille napsimalla, haukkua irtosi ja Jykkin oikeesti suuttuikin maalimiehelle, mutta aggrelta ei vielä olaa purra, eli purua varten piti taas mennä saaliille, eli tässä vaiheessa aggrekaan ei auta nostamaan koiran viettitasoa. Pitäis vaan olla pari vapaapäivää ennen puruja niin riittäisi vireystaso.

No, eikä mitä, vielä piti "pikatottikset" vääntää reenin lopuksi, ajattelin ottaa vain jäävät ja sit kotiin. Istuminen meni hyvin, mutta mistä se on nyt keksiny tökkiä maahanmenon... Jää puolikönötysasentoon joka kerta, on pakkoa, on tupla käskyä on äänenpainon muuttamista, palkkaa heti mahdollisen onnistumisen jälkeen, mutta kun ei... viimein onnistunut treeni pienen puhuttelun jälkeen ja hirveet hillumiset.

No, katotaan taas enskertaan...

Hiitoa kerrakseenTorstai 12.03.2009 23:41

Jykän kanssa olen nyt neljä kertaa käynyt hiihtämässä, ekan kerran viime perjantaina, sitten sunnuntaina, maanantaina perinteistä "vapaahiihtoa" eli koirat irti ja mamma kuntoilee ja tänään hikihiihtoa.

Tänään Jykä hiffasi että juoksen kovaa, suoraan ja en kuuntele pysähtymiskehotuksia, toisinsanoen mamman rääkymistä "pysähy perkkkkeele!!!" No mutta hyvä on että vauhtia piisaa, siitä on hyvä jatkaa. Tänään lenkin pituus oli se 2 km, mitä edelliskerrankin, tosin tänään koko matka mentiin vauhdilla ja intoa riitti vielä lenkin jälkeenkin. Eli pikkuhiljaa pidennellään matkaa.

Vihdoin on omat kunnon välineetkin, tosin tuossa joustonarussa on paljon huonoja puolia, kuten pysäyttämisen vaikeus!!!

Rian purutTorstai 12.03.2009 00:14

Kaksi kierrosta otettiin tänään.

Ekalla kierroksella hallinnan kautta painetta, kahden liinan kanssa pelleilyä ekaa kertaa, puruun ihan ok, saatiin tehtyä rauha jopa yllättävän helposti. Seuruuta piilolle, siellä reippaasti haukutusta, ei purua vaan ukko pois piilosta, vatkausta, sit takasin ja sama uudelleen, sitten puru ja rauha jälleen ok. Lopuksi pako, Ria lähti hyvin ukon perään, mutta vähän hutiloiden puri, ihan ok kuitenkin.

Toinen kierros, suoraan piilolle, siellä haukutusta, kävin koiran vierellä kerran ja taas haukkua vain. Samaa vatkausta piilolle ja pois kuin edellisessäkin. Ja uusi pako yritys, ja nyt meni ihan nappiin :)

Tottistakin tehtiin ennen puruja, mitä sitä, täydellisyyttä hiotaan, jos siinä nyt hiomista enää on hehe :D

Mulla eilen ajoi uuden karhea volvo fiestan persuksiin, onneksi ei ollut kova kolhu, mutta säikäytti kuitenkin, mulla oli vielä Jykkis kyydissä. Tapahtui risteyksessä liikkeelle lähdettäessä, stop merkin kohdalla. Lähdin menemään risteyksen yli, luistaa renkaat enkä kerinnyt yhden likellä olevan auton eteen sykäsemään, joten päätin vielä sen odottaa, kun poks.. Fiestaan ei ainakaan tullut vauriota, hyvä kun on tuommonen kestopeli ;D en tiedä tuliko Volvoon. Kuski pahoitteli kovasti, ja matka jatkui.

Jykän tottistaTiistai 10.03.2009 22:19

Tänään oli vaan Jykä mukana, ja hitto kun en tajua jättää reeniä silloin kun on hyvä. Kahden koiran kanssa aika menee siivillä kun toinen huilaa ja toinen treenaa ja vaihto. Nyt Jykälle tuli neljä erää otettua, LIIKAA..

Ekalla erällä seuraaminen ja jäävät, luoksetuloa pitkällä matkalla
Toisella erällä noutokapulan kanssa leikkimistä, tänään ihan pitoharjoituksia luovutusasennossa, pari kertaa tiputti, mutta muuten aika hyvin pysyi kapula Jyygin vakaassa otteessa. Peruutusten kanssa myös luovutuspaikan tarkkuutta tehtiin.
Kolmannella erällä paikallamakuuta ekan kerran tänä talvena. Kaveri oli varmistamassa liinan päässä ja viltti oli mahan alla niin ei vehkeet palellu :) Viltti oli Jykästä ällö, mutta käskystä siihen maate meni. Hyvin pysyi vaikka menin ihan pidemmänkin matkan päähän suurimman osan selkä koiraan päin. Sitten vielä eteenmenoharjoitus, eteen lähti oikein hyvin, nuuskaisi palloa ja siirtyi pissoja nuuskuttelemaan. Siitä huomasin että oli jo vähän liikaa tullu tehtyä.
Kerta kiellon päälle, ennen kotiinlähtöä käytiin vielä A-estettä kokeilemassa ekaa kertaa, ja harjalta pienen avustulsen saattamana tuli yli, toisen kerran jo paljon helpommin patukan perässä :)

Tottista ja muuta touhuaSunnuntai 08.03.2009 17:40

Jykälle peruskamaa, jääviä, myös seisomista, luoksetuloja pitkällä matkalla ja seuraamiskuviota hieman.

Rialle myös tuttua huttua, kisaliikkeet esteiden kera kun olivat lumesta putsautuneet, eteenmeno suoralla palkalla. Tokoliikkeitä myös, seisominen, kaukokäskyt. Kaukkareissa piti vähän ojentaa, kun istumisesa lähtee hivuttautumaan eteenpäin. Luoksetulon pysäytys ja hyppy.

Vein Rian kotiin ja lähdettiin kaverin kanssa metsään. Ensin hiihdettiin Jykän kanssa välillä kaverin perässä, välillä takana. Ohitukset vaatii reeniä tulevaisuudessa, kun olisi ollut niin kiva jäädä siskon kanssa riekkumaan :D Hyvä veto oli 3/4 matkasta, sitten alkoi hyytymään. Autoille vielä loppukiri. Matkaa tuli ehkä vajaa 2km. Sitten pääsivät koirat vielä riekkumaan metsään jotta lihakset vetryy.

Nyt on väsynyttä koiraa, ja emäntää :)