IRC-Galleria

Tottista ja puruja eilenTorstai 30.04.2009 15:31

Jykälle pelkkää tottista. Vieraassa porukassa reenattiin ja viilauspaikkoja löytyy. Henkilöryhmässä on ongelmia kun on vieraita, millään ei meinaa pitää paikkaansa ja pää pyörii ku puolukka sanonko missä. Mutta se nyt tietty on pieni mutka matkassa. Paikallamakuusta lähti kun toinen treenaaja otti luoksetuloa. Tuli tosin vain miun luokse, palautuksen jälkeen pysyi niin kauan kunnes tuli taas luoksetulokutsu... Treeniä vaan. Ja mie hullu ilmoitin sen viikon päähän BH-kokeeseen :D Luotin siihen että saan sen reenattua siihen mennessä. Mutta eipä tarvitsekaan, kun tänään sain soiton että koe on peruttu kun mie olisin ollut ainoa osanottaja ;D No, onpahan vielä aikaa viilailla.

Rialle oli purut, kahdessa erässä. Eilen oli pehmohiha käytössä. Ekassa erässä vietinvaihtoa ja piilolle haukkumaan, ja siitä vielä pako hyvin meni. Toisessa erässä pikainen vietinvaihto heräte ja hyppytreeniä. Pitkää liikettä viilattiin, nyt niin että molari juoksi kohta ja paineisti, mutta varmisti nopean kiinnitulon ottamalla pakkia ennen purua.

Se olisi vappuaatto, kävin jo Rian kanssa fillarilenkillä, vielä kun nuo mustat lenkittäisi kunnolteen :)

Kesän treenikausi avattuTiistai 28.04.2009 13:57

Rialle jälkeä ja esineruutua :)

Metästä jo löytyi kuin löytyikin sulia alueita. Aloitin hyvin varovaisesti, lähinnä tarkkailuna missä mennään talven jäljiltä.

Tein Rialle ihan lyhyen jäljen, neljä keppiä, yksi kaarros ja yksi kulma. Jana oli ihan olematon, ehkä 3m. Valjaat kun laitoin Rialle päälle, se tiesi heti mitä tehdään. Jana oli ihan ok, jos janaksi sitä edes voi kutsua. Jäljelle Ria lähti innokkaasti ja vauhti oli kova. Intoa oli vielä enemmän kuin tarkkuutta itse jäljestämisessä, mutta keppimotivaatio sitäkin parempi. Kaikki kepit Ria kaivoi puskista ja ilmaisi täydellisesti :) Vähän oli hämillään kun jälki loppui jo niin lyhyeen. Huomaa tosin että kunto ei ole vielä kesäkunnossa, kauhia oli jo läähätys etojäljen jälkeen.

Siitä sitten esineruutuun, tallasin kapean, mutta täyssyvän ruudun, jossa oli kolme esinettä. Hienosti Ria lähti heti etsimään ja niin vain kaikki esineet nousi nopeasti, yhdessä välissä pieni hupi lenkki ilman nenää päässä, mutta heti hajulle päästyään työskenteli taas varmasti. Jokaisesta esineestä palkkasin tietty ruhtinaallisesti :)

Mie olen niin tyytyväinen tuohon kakaraan :D

Tästä sitä taas lähdetään tahkoamaan :)


Illalla Jykälle tottista
Seuraamiset on tosi hyvällä mallilla nou problemos. Jäävissä pientä hiilausta ja viilausta, istuminen hiukka hidas, mutta menee, ja keino on nopeuttamiseen joka vieläpä toimiikin kun muistaa käyttää :) Maahanmenossa tykkäisi jäädä puolimakuuasentoon, tai sitten istumaan. Mutta keinoa tähänkin hyväksikäyttäen nopeutui liike kovasti, ja nyt tällä mennään. Paikallamakuussa oli kaveri jälleen varmistamassa, ja nyt oli häiriönä ryhmällinen kaikenkarvaisia koiria vieressä. Hyvin kesti. En täyttä aikaa ottanut, mutta hissukseen varmistellaan malttia pysyä.

Hemmetin hyvät purut Rialla :)Tiistai 28.04.2009 01:28

Ripsulle olikin uusi treeni tänään, tehtiin koeliikkeitä, väliin tietty pieniä hetsejä ja palkkoja ym. Tänään oli ihan kilpahiha käytössä

Alkuun saalishetsi ja siitä sivukuljetukseen, ei ongelmia :) Piilolle haukkumaan, ei tullut purua vaan hain pois. Pakoliike seuraavaksi ihan niinkuin kokeessakin. Pientä hetsiä ja pitkä liike. Pitkää liikettä ei olla KOSKAAN ennen tehty Rialle koemaisesti, eli että molari juoksee kohti ja huutaa ja heiluttaa pamppua paineistavasti. Lähetin koiran, ja ekan karjaisun jälkeen Ria hidasti, toisenkin jälkeen hieman lisää hidasti, ja vähän sivusta meni kiinni. Mie oikeesti epäilin että ei se mene ollenkaan kiinni, mutta meni perkules. Ens kerralla menee varmasti jo varmemmin, kun nyt eka kerta on pois alta. Pitkästä liikkeestä kuljetukseen paineistuksen kanssa ja etäältä irrotus käsky, ja irrotti ekasta käskystä, heti perään uudelleen hyökkäys. Väliin sivukuljetusta uudelleen ja saalishetsiä. Loppuun vielä hyppyharjoittelua, ja kyllähän se hyppää :)

Todella hienot treenit, ja kyllä tästä edetään hyvää mallia :D Toki tekemistä on paljon edessä, mutta nyt on reenit kyllä parhaimmalla mallilla ikinä :)Tottista JykkikselleSunnuntai 26.04.2009 18:29

Tosi hyvät treenit olikin tänään, neljässä erässä tehtiin.

Ensin: Muita ei vielä ollut kentälle ehtinyt tulemaan, niin pikaiset seurauskuviot ja jäävät liikkeet sekä luoksetulo. Luoksetulossa ennakoi jopa kolme kertaa peräkkäin, sitten pysyi niin kauan ennenkuin käsky kävi.

Toisessa erässä tehtiin BH treenin paikallamakuuosio. Kaveri teki liikkeet ja Jykä oli varmistusliinan kanssa paikallamakuussa. Kaverin tehdessä luoksetulon Jykä nousi puoli istumaasentoon, mutta kun pääni kerkesin kääntää, painui takaisin maahan. Toisen luoksetulon aikana ei enää reagoinut. Pientä piippailua oli, mutta voi johtua myös liikkeitä tekevän juoksusta :)

Kolmannessa erässä tein BH-liikkeet, sitä ennen "siruntarkistus" ja ilmoittautuminen. Hihnassa seuraaminen ihan ok, henkilöryhmässä pientä nuuskuttelu meinasi olla. Ilman hihnaa meni vielä paremmin. Liikkeestä istuminen nappiin, mutta liikkeestä maahanmenossa jäi puolimakuuseen. Jouduin toistamaan liikkeen ja vasta kolmannella kerralla oli täysi maahanmeno. Luoksetulo oikein hyvä, hieman itse tuli annettua kädellä vinkkiä koiralle suorasta asennosta, pitää muistaa jättää pois ens treenissä.

Viimoisessa erässä puuhasteltiin muuta mukavaa, hyppyjä, A-esteitä ja eteenmenoja patukan kera.

Käytiin kaverin kanssa vielä kaupunkikävelyllä, mistään ei oikein ole moksiskaan, autoja, pyöräilijöitä, jalankulkijoita ym ym. Lopuksi vielä vein tolppaan yksin ja kaveri kulki koiransa kanssa ohi pariin otteeseen, ja niin nätisti poikuli odotti :)


Ja mitä mahtavia uutisia tänään sainkaan, Ricon koeaika on saanut luvan päättyä, ja poika saa jäädä asustamaan niille sijoilleen, MAHTAVAA!!!

Sikahyvät puruloisetSunnuntai 26.04.2009 01:28

Ensin tottista:
Istuminen alkaa taas olemaan kondiksessa. Kunnon pakotteen avulla nopea istuminen ja vieläkin nopeampi palkka, toimii taas :) Muut jäävät ok. Noutoja otin, nyt pitkän tauon jälkeen metrin hypyllä ja A:lla kun ovat sulaneet ja kuivaneet, ei ongelmia, ja vielä eteenmeno suoralla palkalla. Loppuun otin piilonkiertoja kolmen piilon kanssa, kaksi piiloa kerralla. Kävin kahden piilon takana, jälkimmäiseen jätin pallon, jota koira ei tietty tiennyt. Lähetys ykköselle, pääasiassa ok kun lähettää riittävän läheltä piiloa, kakkoselle menee into pinkeenä pidemmältäkin matkalta :)

Tänään sitten tehtiin puruissa sitä uutta ja kivaa :) Ekalla kierroksella otettiin niitä paljon toivottuja sivukuljetuksia. Välissä kulkeminen oli pääasiassa alkuun Rialle seuraamis liike, mutta kun maalimies pääsi pariin otteeseen karkaamaan Rian huomion ollessa miussa, kolmas kerta meni jo sitten ihan nappiin. Ria piti kontaktin maalimieheen ja sai palkaksi purun :) Tänään oli pehmohiha käytössä.
Toisella kierroksella suoraan piilolle, hyvin haukkui, pikkuisen jää piilon kulmalle, mutta ei kuitenkaan jää kyttäämään minua. Hieman haukku katkeili kun kävin kääntymässä Rian takana ja sit taas pois. Pientä vietinvaihtoa väliin, sitten pakoja. Loppuun variaatio pitkästä liikkeestä, maalimies tosin ei juossut vastaan, vaan oli paikoillaan ja antoi painetta äänellä ja pampulla, tosi hyvin meni kiinni :)

Tosi kiva treeni oli taas tänään, ja keli mitä mahtavin, meikä t-paidassa ja käärityissä lahkeissa, ihanata. Huomenna alkaakin sulaneen metsän metsästys, pakko on päästä jo jälkeä tallaamaan.

Reenitty on..Perjantai 24.04.2009 22:14

Maanantaina purut, mulla oli vain Ria mukana, olin aikas väsy ja karkasin het Rian reenin jälkeen kotiin unille. Reeni oli ihan ok, sitä samaa mitä ennenkin. Tyynyyn puretettiin, vietinvaihtoa, hallintaa ja hyppyjä. Perushuttu.

Tiistaina tottiksiin Jykän ja Rian kanssa. Jykkikselle peruskamaa, viettiä tottikseen ja jääviä. Jäävät oli tosi hyvät ja seuraaminen kondiksessa. Paikallamakuuta otin pidemmän ajan, ja häiriökoiria oli jonkin matkan päässä. Kaveri oli liinan kanssa varmistamassa Jykää, mutta ei lähtenyt. Välllä kääntyilin koiraan päin ja taas selin. Hienosti meni :)

Ripsulle jääviä, pääasiassa istumista, kun jostain syystä Ripsu on alkanut käymään jousilla siinä, eli pylly vaan valuu ja valuu ja valuu... Nopeutta siihen. Naksutin ei ole tuottanut tulosta, tänään kokeilin apparin kanssa, mutta ei. Istuminen hidasta...! Eteenmenot loppuun ja muutoin hassua pallottelua.

Keskiviikkona oli molemmilla purut jälleen. Jykän kanssa molari teki pienen mokan. Eli kun juostiin autolta, molari käski päästää koiran irti, vastahakoisesti päästin ja Jykä lönkötteli molarin luo tyynyä havittelemaan kuin lehmä laitumella. Muistutin jotta Jykä pitää hetsata ja ikäänkuin "avata" ennen ekaa purua. No lopputreeni meni ihan ok.. Saalistaa, puree ja vartioi, mutta voisi olla huomattavasti vireekkäämpi, jospa ens treenissä sitten.

Rialla oli ok treeni, jälleen vietinvaihtoa ja rauhoja. Ensi kerralla aletaan opettelemaan uusia liikkeitä, pääasiassa sen vuoksi että minuu tympii samanlaiset treenit, tahtoo uutta. Saalis, vartiointi ja puru on hyvällä mallilla, kanavointikin sujuu autolla mainiosti, kentällä ei, mutta ei ole välttämätöntäkään.

Reissusta kotiutuneenaMaanantai 20.04.2009 15:17

Rankka reissu mutta olipahan lystiä :D
Lauantaina lähdettiin aamusta ajamaan, ja Lahteen suunnattiin ensin. Käytiin kyläilemässä jalostusoikeusnarttuni luona, en ole Netteä nähnytkään sitten luovutusiän. Ja voi herranen aika se on kaunis likka!!! Ja mieletön luonne, aim in lööv jälleen kerran. Napattiin muutamia kuvia tytsystä. Kyläilyn jälkeen suunnattiin helsinkiin, jossa oltiin ihan hyvissä ajoin. Käytiin syömässä ja eikun laivaan. Tunnelma oli letkeä, ja aikas kostea, tulihan tuota pitkästä aikaa itsekin otettua ihan kunnolla :D Sunnuntai aamu oli aika heikossa hapessa, päivä meni mukavasti ja siitä se olokin kohentui, kun suunnitelmien muuttuessa oli skarpattava itsensä kotimatkaa varten jo sunnuntaina. Alun perin oli tarkoitus tulla vasta maanantaina kotiin. Jälleen pysähdyttiin Lahden kupeessa, tällä kertaa käytiin Ricoa moikkaamassa uudessa kodissaan. Todella hyvin on mennyt, mutta koeaikaa jatketaan, jotta kaikki osapuolet ovat täysin varmoja koiranhankinnasta, kun se olisikin vain minusta ja omistajasta kiinni... Kotiin päin lähdettiin 21.00 ja matka taittuikin oikein mukavasti ja kotosalla puoli kahdelta yöllä. Hiukan oli orpo olo kun ainuttakaan koiraa ollut kotona vastassa, mutta unta ei tarvinnut pitkään houkutella, edellisyön reilun 3h yöunien jälkeen :)

Tänään hain kaikki koirat kotiin ja nyt pääsee vähän huilaamaan :)

ReissuunLauantai 18.04.2009 09:48

Reissuun, Reissuun, Reissuun :D

Uskollinen sotaratsuMaanantai 13.04.2009 12:01

Tänään pitää lähteä siivoamaan Fiesta, laittaa siihen kuntoon että luopuminen onnistuu hetkellä millä hyvänsä. Urhea Fiesta on siis nyt uutta kotia vailla, kun se julkeasti syrjäytetään isomman ja uudemman tieltä pois.

Siinä se nököttää :´(

Tottista ja muuta räpellystäSunnuntai 12.04.2009 19:49

Ria ja Jykkis tottelemassa taas tänään.
Rialle otin alkuun piilon kiertoja pallon kera, hyvin menee yksittäin otettuna, kaksi piiloa kerralla ei ottanut alkuun onnistuakseen, mutta lopulta meni molemmat kun yhdessä ensin vietiin molempiin pallot odottamaan. Naksutin treeniä, eli pallolle naksusta syöksymistä tehtiin taas, maahanmenon jälkeen syöksyy heti naksun jälkeen pallolle, mutta jostain syystä istumisen jälkeen kyseenalaistaa naksun ja jää tönöttämään puolilähtevässä asennossa. Hiotaan vielä ennenkuin otetaan kunnolla treeneihin apuvälineeksi naksu. Sen pitää olla 100 varma että naksusta menee palkalle, muuten suunnitelmani menee plörinäksi.
Toisella kierroksella tehtiin kaverin kanssa Rialle suojelun sivukuljetusta. Kaverilla pallo ja kun otti kaveriin kontaktin, sai palkan. Kolmeen kertaan otettiin ja mielellään kyllä minua tapittaisi, ensi kerralla lisää.

Jykälle alkuun kapulatreeniä. Tosi varmalla otteella pitää kapulaa, eikä enää kuin yhden kerran tiputtanut ilman lupaa. Pitoa harjoitellaan sivulla, luovutusasennossa on vielä viilaamista, jää hieman väljäksi vielä. Mutta sentään jotain edistystä, puolihuomimattomasti nakkasin kapulan muutaman metrin päähän, niin Jykähän nouti kapulan :) Aiemmin on ollut hankaluuksia saada mielenkiinto maassa olevaan kapulaan, jee! Hyppyä harjoiteltiin pallon kera edestakaisin kuviota, ei ihan ollut vielä metrin este, ehkä 80cm. Hyvin meni.
Toisella kierroksella tein vain paikallamakuun niin että kaverin koira oli muutaman metrin päässä myös paikallamakuussa. Pientä piippausta oli havaittavissa, mutta PYSYI!