IRC-Galleria

Blogi

- Vanhemmat »

HakutreeniäPerjantai 01.09.2006 01:13

Käytiin Tesun kaa enossa pyörähtää ja otettiin pientä hakutreeniä. Maasto oli tosi vaikea.. Mutta päätettiin kuitenkin yrittää. Tarkoituksena oli lähinnä kokeilla Tessalle ihan vieraita ihmisiä maalimiehinä kun maanantain treeneistä jäi vähän huono maku suuhun. Mutta tänään ei ollut mitään ongelmaa, hienosti Tessa alkoi haukkua paukuttamaan ukon löydettyään :)

Käytiin aamupäivällä myös kentällä treenaamassa noutoja, ihan hyvinhän tuo meni, olisi ehkä voinut mennä vieläkin paremmin, mut kaik ajallaan.

Oikein antoisa päivä oli kyllä todellakin, vaikka tulikin kastuttua ihan mukavasti..
Juu, elikäs huomasin että itteeni tässä pitäsi alkaa kouluttamaan..
Otettiin lähes kaik liikkeet ja menihän ne aika hyvin.
Seuraaminen toimii, ainut vaan että perusasento joskus vino.
Liikkeestä maahan toimii.
Liikkeestä istumisessa vetää maahan, siihen on liitettävä ihan uusi äänensävy.
Luoksetulo toimii.
Paikalla makuu toimii, tosin en edelleenkään luota koiraan ettäkö toimisi tosipaikan tullen...
Sitten nämä mein kompastuskivet..
Tasamaanoudossa olen näköjään antanut koiralle aina apuja tuonnissa, eli kädellä ohjannut sen eteen, jos en tee niin, koiraa juoksee miun ohi ja menee leikkimään kapulalla.. jee... Eli eikun vaan treenataan...
Eteenmeno alkaa jo olla hanskassa pikkuhiljaa, vaikke lähimainkaan. Eteen se lähtee menemään hyvin, varsinkin kun se tietää että siellä on jotain. Maahan menee ehkä kolmannella karjaisulla... Ja sekin vasta sen jälkeen kun on etsinyt ja havainnut palkan. Eli sitäkin vaan kovin treenaamaan lisää.
Hyppynouto ja estenouto menee hyvin, ongelmana sama kuin tasamaa noudossa. Ja itselläni ei ole vielä varmuutta tuleeko koira esteen/hypyn yli takaisin tullessaankin. Joten sitä olen vielä varmistellut. Tosin nyt saa luvan loppua sekin.
Nyt aletaan meillä reenaa ihan tosissaan, ei mitään hömppäpömppää enään.

Selitäppä se tuolle koirallekin :D

Oih, mitkä treenit taas :)Tiistai 22.08.2006 00:29

Sää oli kyllä mitä mahtavin! Ei liian kuuma koiralle, mutta lämmin itselle hihattomissa painella metsässä :)
Tessalle otettiin taas neljä ukkoa, kaks ensimmäista haukkui ja mie menin paikalle. Siinä pitää nyt kiinnittää huomiota, kun Tessa alkaa kytätä minuu ku mie lähestyn. Mut muutoin meni ihan nappiin. Kaks seuraavaa ukkoa se haukkui todella hienosti, ja maalimies palautti.

Jännä että Tessa haukkuu paremmin kun mie oon kaukana, mut heti jos mie lähestyn, niin alkaa kyttäämään ja haukun rytmi katkeilee. Treeniä vaan kovasti...

Kauhia kisakuume on jo päällänsä, tekisi mieli lähteä kokeilemaan ihan vaikka kokemuksen kannalta, mutta voi mennä vielä toistaiseksi pupu pöksyyn, mulla meinaan.. Ja toisaalta Tessalle pitäisi ottaa jossain välissä ihan vieraat maalimiehet, kun naiden samojen tyyppien kanssa joka kerta pyöritään.

Hakutreenit :)Tiistai 15.08.2006 00:40

Eipä olis taas paremmin voinu mennä :D

Tessalle otettiin kaikkiaan neljä ukkoa.
Eka ukko: Maasto TODELLA jyrkkä ylämäki, Tessa painui suoraan ylös ukon luo ja kuulema ilman minkään näköistä käskyä alkoi haukkua louskuttamaan tauotta. Mie kipaisin rinnettä ylös, ja annoin maalimiehelle luvan palkata.
Toka ukko: maasto suora joka kauempana sitten vähän kohosi, ja vaikeutena vielä polku poikittain alueen läpi. Ensin lähti polkua pitkin menemään, mutta korjasi heti käskystä ja suuntasi oikeaan suuntaan. Maalimies löytyi taas helposti kuusen alta ja haukku raikoi. Tällä kertaa maalimies palautti Tessan keskilinjalle.
Kolmas ukko: Taas kamalaan ryteikköiseen ylämäkeen. Eka kerta meni huti, mutta toisella lähetyksellä löytyi jo ukko. 15 haukkua ja maalimies palautti.
Neljäs ukko: Se oilikin jo vaikea, vaikka olikin suoraan edessäpäin tureikon takana. Tuuli oli myötäinen joten Tessa ei saanut hajua mistään. Lähetyksiä otettiin useita, ja kun alkoi näyttää että koira värähtää, otettiin viimein läpsyllä ja ilman haukkumista. Jäipähän koiralle kiva ja onnistunut fiilis treenin päätteeksi :)

Rialle otettiin kaksi ukkoa, ihan helppoja ja kivoja vain, kun viime kerralla meinasi mörkö iskeä metsässä. Makkara ringillä toki aloitettiin. Sitten Ripsu teki vähän tuttavuutta rotikan kanssa, mutta meinasihan tuo aika lailla pelottaa kun se lähelle tuli. Muuten olisi ollut häntä pystyssä menossa katsomaan.

Mutta tämmöistä tällä erää, ja keskiviikkona kentälle.

Kuopion KVSunnuntai 06.08.2006 01:14

Monwelt's Kraft Zelica "Lulu" ROP pentu & KP!!! Hienoa Saija!!
Tessan tuonion h hampaiden takia, muutoin loistava arvostelu :)

Paikalla oli myös Rambo-poitsu, ja käytiin vähän puistoilemassa ja sitten Saijan luona kaffella ja otettiin samalla Lulusta uudet seisotuskuvat.

Rankka reissu, mutta tulipahan tehtyä.

Äkkiä se aika kuluu XDTiistai 11.07.2006 10:59

Juu, elikäs pennunhakureissule lähdetäänkin jo tänään :)
Hui kun vähän meinovaa jännittää.. Toivottavasti orioni vie perille asti, ja tuo myös takasi kotio, jää nähtäväksi.

Nimiä on yritetty pähkäillä jo kovasti, ja tällä hetkellä tuntuu että Ria siitä tuloopi, mutta vielä voi toki vaihdella.

Olipahan reissu :)Maanantai 12.06.2006 14:21

Eilen sitten kotiuduttiin yhden aikaan yöllä.

Lähdettiinkin jo perjantaina ajelemaan kohti määränpäätä puoli kahdeksan aikaan illalla. Pysähdeltiin matkalla pariin otteeseen, ja väsymyshän siinä tuli kesken matkan. Mäntsälän paikkeilla päätettiin jäädä majoittumaan. Etsittiin sopivaa rauhallista paikkaa joku kotva, ja löytyihän se täydellinen, pellon reunassa oleva suojaisa paikka. Joten eikun auton takakontista teltta esiin ja pystytys puuhiin. Aluksi oli vähän vaikea saada unen päästä kiinni kun joku muhkura sattui selän alle, mutta kyllähän se lopulta väsymys vei voiton. Aamulla herättiin hyvissä ajoin, käytiin kahvilla huoltoasemalla ja yhdeksäksi tähdättiin helsinkiin. Itäkeskuksella pyörittiin kolme tuntia, josta sitten matka jatkui taas messukeskukselle. Anna tuli vastaan ja antoi pari vapaalippua meille, ja eikun thai ridgeback kehän laidalle. Ihastelin Juliusta aikani siinä kunnes he menivät kehään. Julius vetäisi sitten euroopanvoittaja tittelin siitä näyttelystä =D
Ja kehän jälkeen Annakin alkoi jo kotiinlähtöä, joten me mentiin taas kahville ja siitä shoppailemaan iiiihania koiratarvikkeita. Ryhmäkehät alkoi 16.00 joten sinne siis katselemaan. Ja kuuden paikkeilla päästiin lähtemään. Käytiin vähän keskustassa pyörimässä ja sitten etsimään sopivaa majoituspaikkaa seuraavalle yölle.
Ajeltiin ristiin ja rastiin helsingin lähiympäristöä, mutta sopivan telttapaikan löytäminen ei ollutkaan kovin helppoa.. Päädyttiin sitten Masbyyn ja sillä alkoi jo ympäristö näyttämään rauhalliselle ja maastokin telttailuun sopivalle. Kahvit nielaistiin läheisellä huoltoasemalla ja eikun taas teltan pystytys puuhiin. Tällä kertaa unikin tuli jo paljon paremmin.
Taas aamulla lähdettiin kohti helsingin messukeskusta puoli kymmeneltä oltiin siellä. Vähän kirpaisi kyllä maksaa 30 euroa sisäänpääsy maksua, mutta pakkohan se oli. Dobberikehä alkoikin sitten 10.00. Kehät taisi kestää 3 ja puoli tuntia suunnilleen. Hieman olin pettynyt niin vähäisestä suomen osanottajamäärästä, mutta kai se on ymmärrettävää kun enhän mie itsekään sinne Tessaa ilmoittanut.. Mutta oli oikein mielenkiintoista. Olisi tosin luettelon kanssa ollut vieläkin mielenkiintoisempaa, mutta 8 euroa yhden päivän luettelosta on miun mielestä jo ryöstöä.. Dobberikehän jälkeen etsittiin jotain syötävää ja sitten taas kiertelemään. Ostin Tessalle vähän sapuskaa kun niin hyvä tarjous oli, vaikkei mitään hyvää sapuskaa olekaan, niin onpahan vatsantäytettä.
Ryhmäkehä alkoi 16.30 ja sinne siis taas töllistelemään. Kovaa dobberi kannustusta pidettiin mutta ei pärjännyt ryhmässä.
Ja ilta toki huipentui BIS kehään jossa newfoundlandin koira vei voiton, bracco italiano oli BIS 2, afgaani BIS 3, ja nelosta en enää muistakaan..

Sitten kotiin päin ajelemaan. Rankka reissu oli kyllä, mutta tulipahan tehtyä =)

Harmittaa vain kun en päässyt näkemään poitsuja Chiliä enkä Rudya, mutta kerkiäähän sitä vielä.
- Vanhemmat »