IRC-Galleria

Jälki ja esineruutuTorstai 30.08.2007 23:38

Ensin tehtiin esineruutu Rialle. Kuljetin koiran ruudulle ja lähetin ja samoin tein löytyi eka esine. Samalla tavalla otin toisen ja kolmannenkin. Todella hienosti se meni, vaikka tää oli vasta toinen tai kolmas kerta pimeänä lähetettynä :)

Jälki oli tekijän mukaan kilometri, mutta omasta mielestä oli selkeesti lyhyempi. Maasto oli osittain tosi selkeää mutta osittain sitten hirveetä ryteikköä. Merkit oli vain janalla ja viimeisellä kepillä.
Jana meni oikein hienosti, mutta edelleen Ria käy tarkastamassa takajäljen. Mie en ymmärrä mikä siinä on... No mutta jälki meni hienosti, alku oli aika vauhdikas ja lopummassa kadotti pariin kertaan jäljen siinä ryteikössä. Kaksi keppiä, 3 ja 5 jäi metsään, mutta oikein tyytyväinen olen Rian työskentelyyn :)

Blaah..Keskiviikko 29.08.2007 23:38

No just.. en saanu laatoitettua, en yhtään. Kovasti sovittelin laattoja tuohon, mutta on seinät sen verran vinot, että pitääkin suunnitella ihan tosi huolella ja piirrellä viivoja lattiaan. Aikani soviteltua meni hermo, ja jää laatoitus viikonloppuun.

Kävin kattomassa joensuun bh-kokeen tänään. 5 koirakkoa sai hyväksytyn. Ja kovasti harmittaa että en ilmoittanu Riaa sinne. Mutta kerkiäähän tuota vielä.

Päivän suunnitelma ja toteutus..Keskiviikko 29.08.2007 15:25

Suunnitteilla olisi saada tänään aloitettua tuo laatoitus tuonna uuteen eteiseen. Mie oon sitä vaan pitkittäny ja pitkittäny, mut ei mahda mitään, se vaan on ruvettava hommiin. Sain jo imuroitua huolellisesti huoneen. Jos sais ees puolet tuosta huoneesta tänään laatoitettua..

Treeniä, hakua ja tottistaTiistai 28.08.2007 16:43

Eilen oli hakuharjoitukset, ja niin se vaan on että taas vaihteeksi takapakkia on otettu...
Otettiin treeni kiintorullalla.
Kaksi ekaa ukkoa oli valmiina piilossa, ja otettiin molemmilla haamu alussa ennenkuin kummallekaan lähetin, eli muistikuvalla treenattiin.
Eka ukko: Tessa muisti että siellä se ukko on ja lähti innolla. Ukko oli ison risukasan takana joka muodosti ikäänkuin vallin koiran eteen. Tessa ei edennyt vallin vaakse, vaan suihkaisi sen edestä takaisin. Lähetin uudelleen ja eteni, mutta sitten ottikin hajun jonkin matkan päässä olevasta umpipiilosta jossa ei ollut ukkoa. Meni sinne, haukahti, kielsin ja sitten otti kiintorullan ja ilmaisi piilon. Eli Tessan ensimmäinen virheilmaisu tapahtui. No, mentiin näytölle ja koira etsi ukkoa piilsta, vaan kun ei löytynyt niin sanoin vain höpöhöpö ja takaisin alkuun. Otettiin toiselle puolelle lähetys.
Toka ukko eteni ihan ok. Mutta kun tuo mein rullapanta on aivan paska, se oli kierähtänyt koiran niskan puolelle ja maalimies yritti auttaa rullan kanssa, mutta eihän Tessa apua ota maalimieheltä ja sai temmottua rullan suuhun. Näytölle mentiin ihan hyvin.
Palattiin ukkoon yksi. Viimein eteni vallin taakse ja ilmaisi ihan ok, vaikka taas pannan kanssa olikin ongelmia. Näyttö meni ihan hyvin.
Kolmas ja neljäs ukko lähti piiloihin niin että Tessa näki.
Kolmas ukko. Tessa eteni oikein mallikkaasti, mutta tyynestä ilmasta johtuen ei sitten hajua saanut, ja vasta kolmannella lähetyksellä löytyi ukko. Ilmaisu ja näyttö meni hyvin.
Neljäs ukko. Ylämäessä. Tessa sai hajun hyvin kun mäeltä kävi pieni tuulen vire. Eteni ukolle hyvin, ilmaisi rullalla hyvin ja näyttö oli perfekto.

Eli mitä tästä opimme... Miun on jotenkin operoitava tuo rullapanta ennekuin sillä voi seuraavan kerran mitään tehdä. Se vaan sekoittaa koiraa ennestään kun ukon löydyttyä pitää vielä etsiä se rullakin sieltä niskan takaa, ei hyvä, ei todellakaan. Eteneminen on nyt ihan hyvällä mallilla jo, mutta ukon löytyminen ja itse etsiminen takkuaa. Palataan taas taaksepäin niin että suoraa palkkaa siitä löytämisestä ja vahvistetaan sitä maalimiehen roolia, ei ilmaisua. Kun kerran tuo valeilmaisukin nyt tuli kuvioon.

Saija ja Lulu jäi yöksi meille ja tänään aamulla käytiin tottistelemassa kentällä, jonne Tuijakin tuli ihmisryhmään mukaan ja Narsonia treenaamaan.. Lulu paikalla makuuseen ja Tessan kanssa tein koko treenin. Ja hyvinhän se mamma pelittää. tuota malttia vaan pitäisi harjoitella.
Rialle myöskin perustreeni, sekä noutoja. Ihan kivältahan se rupeaa jo näyttämään tuo Ripsun työskentely.
Lulua treenattiin bh:seen, ja miun silmään näyttää jo tosi hyvälle, pari pientä ongelma kohtaa toki löytyy, mutta nopeesti nekin siitä sutviutuu.

Tottistelun jälkeen lähettiin kaik kaffelle ja turistiin muita mukavia. Saija lähtikin siitä sitten kotiin ajelemaan ja Tuijan kanssa käytiin lemmikkien hautuumaalla. Silmät väkisinkin siellä vetistyy, ei mahda mitään :(

DobberikoulutusSunnuntai 26.08.2007 17:56

Tessalle keskityin noutoihin tänään. Yritin saada varmemmaksi sen otteen siitä kapulasta, kun tahtoo pureskella sitä. Sain palkkailtua oikeeseen aikaan muutamia kertoja. Perus treenin otin sit myöskin.
Rialle keskityin seuraamiseen enimmäkseen, ja hienostihan se menee. Sekä perustreeni päälle myös.

Sit lopuksi otettiin taas ihmisryhmää molemmille taasen omin maustein. Yhdellä henkilöllä oli sankko kiviä puolillaan kädessä ja kolisutteli sitä. Välillä sankko lenteli sinne tänne ja välillä ihmiset kiljahteli ym hassua. Tessa katteli vähän kummissaan ennen ryhmään menoa että mikäs juttu nyt on, mut ryhmässä ollessa ei mitään ongelmaa, kontakti piti.
Rialle tottakai sama koettelemus, ja alku oli pientä ihmettelyä ja kontakti puuttui, Ria vaan tuli vierellä. Mut sit löytyihän se kontakti viimein ku huomasi et ei tässä mitään tapahdu, nää ihmiset on vaan jotenkin sekoja :D Sit sumputettiin Ria niin et Ria oli sivulla ja ihmiset tuli ihan kiinni meihin mein ympärillä.

Oikein hienosti meni treenit.

Jouduin lähtemään ajoissa pois kun eno tuli noita ovenkarmeja tänään asentamaan. Oli siinäkin oma hommansa kun tää talon rakenne nyt on mikä on :D Mutta oikein hyvä tuli lopputuloksesta.

Touhua riittääLauantai 25.08.2007 23:21

Aamulla sain viimein nurmikon leikattua, ja olihan siinä operaatio kun on pitäny päästää liika pitkäksi kasvamaan. Sit kitkin kukkapenkin ja pensaat.

Äiti oli tehny mustikkapiirakkaa, niin sitähän se piti sit lähteä syöpöttelemään välillä.

Äsken laitoin ekan tasoite kerroksen lattiaan tuohon kynyksen kohtaan, ku siinä semmonen 10cm syvä monttu... Saapi aikas monta kerrosta kyllä työntää. Kolon imuroisti olikin aika vaikeeta, ku sitä mukaa ku betonipölyä imuroin, lohkeili uusia paloja ja imuroitavaa tuli vaan lisää. Mulla on tuollainen säiliö imuri käytössä tähän remppaan, niin neljä kertaa piti käydä se tyhjentämässä tuota kynnyksen kohtaa imuroitaessa..

Nyt pitää lähteä Ripsulan kanssa fillaroitsemaan :)

[Ei aihetta]Lauantai 25.08.2007 00:34

Sain kaik muun tehtyä, paitsi siivottua.. Yllätys.. Eli uretaanit on nyt laitettu, seinät toistamiseen kitattu ja leikkasin villatkin valmiiksi jos se eno huomen tuloo siitä karmeja asentamaan. Kävin vielä illalla ostamassa sit kuitenkin sen uuden ovenkin tuohon. Mutta ei sitä asenneta paikalleen ennekuin koko huone on valmis, karmit vasta.

Huomenna tekis mieli mökille lähtee, mut tais luvata sadetta, ja toisekseen niin paljon hommia on kotonakin, et ei mahtane aika riittää.. :/

LekuripäiväPerjantai 24.08.2007 15:04

Tänään oli aika eläinlääkärille. Ripsula sai rokotukset. On tuo vaan huvittava kovanahka tuo koira :D Siis ihan kirjaimellisesti. Eläinlääkäri ei meinannut saada rokotuksia laitettua kun on niin sitkeä nahka jottai piikki meinannut läpi mennä :D Mistä lie moinen, en oo ennen kuullutkaan oikeesti kovanahkaisesta koirasta :D Nelivetona sisälle mentiin, mutta kyllä sieltä nelivetona ulkoskin tultiin :)

Tessalta otettiin maksa-arvot. Tosin seerumin pitää seisoa lekuriasemalla pakastimessa viikonlopun yli ja maanantaina vasta lähtee liikkeelle tutkittavaksi. Jännityksella odotamma mitä sieltä sanotaan :)


Samalla matkalla kävin muo oven karmit ja karmiruuvit ostamassa, ei onneksi maksanu ku yhteensä 45€. Säästöä se on pienikin säästö. Jospa tänään saisi siivottua tuon eteisen ja kitattua seinät vielä kertaalleen ja laitettua vielä sen uretaanin paikalleen, niin loppupäivän ottais ihan huilina ku eilinen päivä tulikin hönttästyä ympäri kyliä.

JälkitreenitPerjantai 24.08.2007 00:07

Tein myös janaharjoituksia.

Jana 1: 15m pitkä, Ria lähti janalle hyvin, mut juuri ennen jälkeä alkoi haahuilemaan. Otin takaisin ja eikun uudelleen, sitten juostiin jäljen yli.. No, kolmas kerta toden sanoi ja sit onnistui, ja keppi oli palkkana n 20m janasta.

Jana 2: 20m pitkä, Janalle lähtö oli hyvä ja vauhdikas. Törmäsi jälkeen, mutta lähtipä ajamaan takajälkeä, ja ajoi niin kovasti että ei meinannut takaisin haluta edes tulla. No sitten hokasi itse vaihtaa suuntaa ja oikeassa suunnassa taas keppi palkkana.

Jana 3: 30m pitkä. Eteni janalla suht rauhallisesti, törmäsi jälkeen. Takajälki piti tarkistaa, mutta lähti kuitenkin ajamaan oikeaan suuntaan. Ja tästä jatkui mein jälki.

Jälki oli 850m pitkä, 7 keppiä, ja kulmia x määrä ja yksi terävä kulmakin tuli tehtyä. Metsä oli tosi helppoa kangasmetsää ja loppuvaiheessa tarvoin suon reunaa pitkin. Ria ajoi tosi tarkasti koko jäljen, vauhtia toki löytyy, mutta miun puolesta pitäköön tuon vauhdin, kun kuitenkin mie pysyn ihan hyvin perässä ja ne kepit sieltä löytyy hyvin. Kaikki kepithän ne nousikin. Suolla kadotti jäljen kerran, mutta nopsaan löysi oikean reitin. Jälkeä en merkannut ollenkaan, kuin janan ja viimoisen kepin paikan.

Kaikin puolin oikein hienosti meni reeni, ja oli mukava päästä kokeilemaan tuollainen pidempikin jälki pitkästä aikaa. Muutamat hirvikärpäset tuli kaivettua päästä, yök..

ShoppailuaTorstai 23.08.2007 19:19

Aamupäivästä lähin kiertelemään kauppoja, ja just tulin takas kotiin. Sain ostettua tuohon eteisen lattialle nuo laatat ja muutkin laatoitusvermeet ja välineet. Sit pitäis vaan alkaa suhraamaan. Vähän jännittää kun ikinä en oo laatottanu :/ Tosin voipi olla että aikaisintaan viikonloppuna pääsen aloittelemaan tuota hommaa...
Poly uretaania ostin lisää, ja josko se nyt riittäisi paremmin kun edellinen purkki meni opetellessa käyttää moista :D Oven karmeja ja ovia kattelin myös, ja ei onneksi ihan kamalan hintaisia ole. Karmit 49e ja sisäovi kolmella peilillä 79e. Vielä en saanu niitä ostettua kun rahukat meni kaik noihin laattoihin.

Keittiön laatoista tuloo kyllä kallis paukku, päädyin nyt yhteen valintaan laatoista ja kun kiertelin vielä hintoja vertaamassa niin paha mieli meinasi tulla. Muta päätetty se on, maksoi mitä maksoi, niin sellanen mulle tulee :)

Mutta nyt toistaiseksi pitää keskittyä tuohon eteiseen niin loppuu tuo pölyn kulkeminen kämppään.