IRC-Galleria

Tottista RialleKeskiviikko 31.12.2008 12:25

Eilen jälleen tottistelemassa.
Vähän liika pitkä treeni tuli tehtyä, mutta ihan ok meni.
Pitkästä aikaa pk-puolen liikkeitä katsastettiin läpi. Liikkeestä istuminen ok, juoksusta maahanmeno ok, juoksusta seisominen lähes ok, parit askeleet tulee käskyn jälkeen mutta jää kuitenkin. Nouto melko ok, hankaluutta aiheutti lumimäärä, josta kapulan nostaminen oli hankalaa. Hyppy ok. Eteenmenoa en olekaan tehnyt sitten viimeisen koekäynnin. Suoralla palkalla nou problemos. Jostain syystä seuraamisen pysähdykset oli hiukan hitaita..

Tokojuttuja myös. Kaukokäskyjen takapalkka on nyt jätettävä pois, käsky toisen jälkeen kääntyy pikkuhiljaa kuikkimaan palkalle päin, eli asento vinoutuu. Maahanmeno oli aika hidasta, istuminen ok. Luoksetulon pysäytyksessä käskyn jälkeen tulee vielä pari askelta, hiomista vaan. Hyppy ok.

Vikalla kierroksella jo alkoi Riaa vähän tympimään, ei ollut enää niin skarppina, oppia ikä kaikki, pidetään treenit lyhyempinä :)

Tottista Rialle ja Jykälle eilenMaanantai 29.12.2008 10:16

Kaamea ketutus vaan oli kun kentälle pääsin, niin paljon lunta että kahlaamiseksi meni, eikä ainoatakaan normaalia kävelyaskelta voinut ottaa, saati sitten juosta...

Jotain pientä räpellystä tuli tehtyä, ei oikein huvittanut.
Lopuksi Jykälle kaveri otti muutamat purut, ja jälleen on poeka kehittynyt, normaalisti tyynyn voitettuaan haluaa pitää sen itsellään, mutta eilen jo tarjosi hieman maalimiehelle haasteena :) Sekä Jykän ensimmäisen haukut irtosi tässä treenissä :D Poijjasta kasvaa kohta miäs :)

Hakua JykälleLauantai 27.12.2008 19:28

Neljä ukkoa.
Kaksi lähti yhtaikaa, ykkönen vasemmalle, eka lähtö ketuilleen. Jykä juoksi lenkin ja tuli pois. Toisella lähetyksellä eteni ja ukko löytyi.
Kakkonen oikealle, ja unohdus oli käynyt. Jykä lähti ukolle, mutta puolessa välin pysähty ihmetteleen jotta mitä piti tehdä. Pikaisen haamun kautta meni ukolle.
Kolmonen ja nelonen lähti yhtaikaa. Kolkki vasemmalle. Jykä eteni todella hyvin, teki hienon piston, mutta ei ottanut pituutta riittävästi, syvyyttä kylläkin. Lähti tulemaan takasin päin mutta omaehtoisesti kääntyi ja teki toisen kauniin piston sivummalle. Sieltä se ukko löytyikin.
Nelonen ilman mitään apuja, todella tyylikäs pitkä ja syvä pisto, löytö ja leikit siihen päälle :)

HakuLauantai 20.12.2008 17:45

Jykä jälleen vaan mukana, kun tuo korvavammainen saa parantua ihan rauhassa.
Neljä ukkoa:
Ensimmäinen ja toinen lähtivät yhtäaikaa. Hetken odottelun jälkeen lähetin ykkoselle, oli takarajalla saakka. Hyvä vainu ja suoraan ukolle.
Toinen ukko oli siis pimeä, ja niin lähti Jykä posottamaan. Kauniin piston teki ja ukko löytyi.
Kolmonen ja nelonen lähti taas yhtäaikaa. Kolmonen oli peitetyssä häkissä piilossa Laajan piston teki ja löytyi laatikolle. Jykä oli survoutunut ukon seuraksi häkkiin palkkoja hamuamaan :)
Neljäs ukko oli myös pimeänä, en tiedä tarkkaan missä oli, mutta suoraan posotti ja ukko löytyi.

Jykä on kyllä niin into piukeena hakuun, kohta vois kentällä alkaa jo ilmaisuja treenaamaan, kunhan päättäisi mille ilmaisulle laittaisin.

Tottista JykälleTiistai 16.12.2008 22:17

Jykällä oli ihan super vire tänään, tottis sujui aivan mahtavasti!
Seuraaminen on nyt todella hyvällä mallilla, ja suorassa pysyy, upeaa :D Liikkeestä maahanmeno on jo, melkein voisi sanoa priima. Istumisen kanssa tuppaa tarjoamaan myös maahanmenoa, mutta pienen pysäyksen kanssa istuu lopulta, sitä hiotaan. Luoksetulo on oikein hyvällä mallilla myös. Parukan noutoa otettiin ja myös pienen hypyn yli, luovutusasentoa harjoiteltiin edelleen rauhvaiheen kautta. Tänään oli jo häiriötä hyvin ympärillä, ja todella hieno keskittyminen oli poijjalla :)

Matkakertomusta Voittaja 2008Maanantai 15.12.2008 23:36

Lauantai-sunnuntai välisenä yönä lähdettiin klo 1.30 ajamaan helsinkiä kohden, takana 1h yöunta. Matka sujui leppoisasti akkojen kesken, reissussa siis mukana minä, Saija, Pihla, Lulu ja Ria. Rian osallistuminen vielä oli kysymysmerkki tassujen takia. Lahdessa pysähdyttiin tuunaustauolle, tukka ja naama ojennukseen. Messarilla oltiin klo 7.50. Kehän laidalle häkit ja viimehetken treenaukset ja kuulumiset tuttujen kanssa.

Patu-kasvattini oli poppoosta ensin esillä junnu luokassa. Valitettavasti puhkeamattoman hampaan vuoksi sijoitus oli H. Ihana oli nähdä poekaa taas pitkästä aikaa, ja ehkä omistajiakin ;)

Jola-kasvatti junnuluokkaan, ja meikäläinen handlaamaan. Jola seisoi todella mallikkaasti ja temperamentikkaasti, ainoastaan liikkeet meinasi koitua ongelmaksi kun Jolpulla vähän vauhtia, ja meikäläisen laho pää unohti miten koira piti handlata... Mutta liikkui sitten lopulta hyvin :) ERI napsahti. Kilpailuluokassa ei sijoittunut.

Lulu-kasvatti vanhempaa sukupolvea osallistui avoimeen luokkaan. Ja Lulun bravuuri, liikkeet, piti neidin pitkään kilpailussa mukana. Lulu voitti avoimen luokan kovassa kilpaseurassa!!! Jännäämään pn-kehää.

Siinä välissä Ria ainoana käyttöluokan koirana kehään, ja minä suunnitelmasta poiketen esitin koirani itse, tassuja varjellakseni, joka oli virhe.. Esiintymistä ei voi edes esiintymiseksi kutsua, ala-arvoista. Liikkui kuitenkin hyvin. Ria sai EH1.

Parasnarttu kehässä oli kova kilpailu, ja tuomari teki pitkään töitä tiputtaessaan koiria. Ja jännäämistä kestikin kauan, Lulu tippui 5:ltä sijalta kehästä pois, ensin iski kauhea pettymys kun sijoitus oli niin lähellä, mutta sitten räjähti tajuntaan jotta vi**u, Lulu voitti avoimet nartut ja oli PN"5"!!! Herranjumakkala sitä sitten tuuletettiin :)

Näyttelypaikalta poistuttiin joskus klo 15 tienoilla. Ajettiin mäntsälän heselle syömään, ja siitä Katjan luo kaffelle. Ihana oli hetki istahtaa huilaamaan ihan kaikessa rauhassa.

Klo 18 jatkettiin matkaa kohti joensuuta. Matka oli pitkä ja raskas, koko porukka oli aivan nukuksissa, ja kuskin hereillä pitäminen oli työlästä, viimeinen pätkä, varkauden tie oli yhtä tuskaa, sumu oli niin sankka ettei tosiaan eteensä nähnyt. Kunnialla kotona klo 23, ja samantien nukkumaan!

Tänään sain koko perheen taas kokoon, kun Tessa ja Jykä kotiutui hoitopaikoistaan :) Ihana olla taas kotona :)

Tottista Sunnuntai 07.12.2008 22:08

Rialle tokoja, nyt sujuu todella mallikkaasti avoimen luokan liikkeet, ainoastaan ryhmäpaikallamakuuta ei olla päästy treenaamaan, joten siitä ei tietoa. Tahtoo kisomaan jo pian...
Jykälle eka perus jutut, seuraaminen, sivulle tulo, liikkeestä istuminen ja maahanmeno, sekä paikallamakuu häiriön alla. Pikkuhiljaa se siitä poika kehittyy, vire ainakin oli kohdallaan tänään.
Toisella kerralla noutokapulan kanssa riekkumista, otetta vaan, ja sitten sai juosta kapula suussa, mutta hallinnassa. Ja lopuksi riekunnan jälkeen rauhavaihe kapula suussa luovutusasennossa.

Hakua JykälleLauantai 06.12.2008 20:52

Kolme ukkoa, kaksi ihan vierasta maalimiestä.
Ensin Jykä sai tutustua pikaisesti, palloleikit ei huvittanut tänään, joten palkkaus nakeilla. Eka vieras, näkölähtönä. Jykä posotti suoraan takarajalle saakka ukolle, uusi maalimies oli vähän hidas palkkaaja, joten välillä piti käydä mammaa moikkaamassa, mutta lopussa jo pysyttiin ukolla, kun sitä namiakin alkoi tulemaan :D
Toinen oli myös vieras. Näkölähtönä tämäkin, syvään monttuun. Jykä teki lähes täydellisen piston, ja vainulla veti monttuun. Nyt pysyi hyvin maalimiehellä palkkauksessa.
Kolmas ukko oli tuttu, nyt tuli nenän käyttöä hyvin. Ukko oli pimeä, Jykä ei missään vaiheessa huomannut ukon menemistä piiloon. Lähtö reipas, hieman vinoon. Paluumatkalla nappasi vainun ja painoi suoraan nenä pystyssä ukolle, ja siellä vähän palloleikkiäkin :)

Upea treeni :)

Eilistä treeniäKeskiviikko 26.11.2008 19:17

Puruissa mukana Ria ja Jykä

Rialla ihan kiva treeni, puru osio jo melkein keskelle, tai ei ainakaan kyynärpäähän. Painetta pikkuhiljaa lisättiin, ja se tuotti tulosta. Pari hallinta pätkää joista lähetyksiä. Ja mikä pääasia, saparo pyöri koko treenin ajan :)

Jykällä meni paremmin kuin viimeksi tällä maalimiehellä, muttei kuitenkaan läheskään niin hyvin kuin kaverin kanssa. Pikkuisen vierasti maalimiestä, mutta låähti kuitenkin jopa saalistamaan hyvin. Puru ei ollut pitävä, ja maalimies antoikin tyynyn heti kun Jykä sitä edes havitteli. Olisin toivonut tarkkuutta siihen mistä koiraa palkataan, oli aika lössöä, ja treeni oli niin lyhyt jotta hyvä jos minä, saati koira mitään ehdittiin rekisteröimään.. Noh, katsotaan toisella kertaa taas.

Jykä on ihan mahti miäs :DSunnuntai 16.11.2008 14:37

Tänään tottiksessa tuli uuttakin opittua. Ensin normi treeni, MUTTA Jykäpä leikkiikin nykyään pallolla! Eilen ekaa kertaa otti pallon suuhun että tää olis kiva lelu :) Tänään sotten tottista pallolla, ja toimii mainiosti :) Istumista, maahanmenoa ja suraamista. Tauon jälkeen otin noutokapulan esiin. Aiemmin Jykä on vaan nuuskinut kapulaa eikä viis veisannut miun leikittämis yrityksistä. TÄNÄÄN Jykä lähti leikkiin kapulan kanssa, taisteli kapulasta todella innoissaan ja kantoi varmalla otteella !!! Upeaa!

Loppuun vielä kaveri nkanssa puruja Jykälle, ja joka kerta se vaan edistyy, tänään tuli jo haukkuakin, mukaan :D Rauhavaihe on todella hyvä.

Rian kanssa tehtiin tokojuttuja, ja kyllä sitä vois kohta jonnekin avoimen kisaan kokeilla.

Hakutreenit illemmalla
Tessalle perus hassuttelutreeni, kolme ukkoa, lystiä oli mammuskalla :)
Jykälle kolme ukkoa. Kaksi ekaa lähti yhtaikaa, ykkönen suoraan, kakkonen haamun kautta ja kolmonen pakona. Kaikki oli lähes takarajalla, ja todella hienosti eteni, kolmos ukolta painoi ohi lähes 100metriin, eli yli alueen, mutta eteneminen ei enää taida olla ongelma :) Intoa piisasi ja ukot löytyi hyvin :)