IRC-Galleria

TottistaPerjantai 30.05.2008 17:17

Rialle kaikki koeliikkeet. Luoksetulossa vauhti vaan kovenee, ja törmäys sattuu minuu entistä enemmän, mutta en ota siitä nyt ressiä. Noudot ok ja eteen menossa suoraa palkkaa vain. Paikallamakuu ok, ja laukaukset ok.

Jykkiksen kanssa pieniä seuraamisia, luoksetuloa, sivulle tuloa ja paikallamakuuta.

Jälkeä ja esineruutuaPerjantai 30.05.2008 00:06

Kaveri teki Rialle 300m jäljen, 4 keppiä, 20m jana ja kaksi kulmaa.
Maa oli tosi kuiva ja keli lämmin.

Jana meni täydellisesti, mutta Ria otti takajäljen, käänsin sitten suunnan ja mentiin. Ekalla suoralla oli keppi, ilmaisu ok. Eka kulma oli kuivassa ryteikössä, Ria kadotti jäljen. Nopsaan se sitten kuitenkin löytyi ja matka jatkui. Siinä rauhoittui vauhtikin kun huomasi vissiin että kadottaa jäljen jos hutiloi. Yksi keppi jäi toiselle puolen puuta ja meinasi jäädä ilmaisematta, mutta kaikki kuitenkin nostettiin ja hyvin meni.

Esineruudussa sitten kämmittiin.. Eka esine oli just bueno, mutta piti mennä toista ottamaan. Tuulesta e imitään apua, ja Ria etsi todella kauan ja ontensiivisesti esineen kuitenkaan löytymättä. Käytiin yhdessä, ja siellähän se oli. Aateltiin fiksuina että näytetään yksi joten into jää hakea sitä. Näki ja lähti, ei löytynyt... Ääliö minä. Etsittin sekin yhdessä ja löytyi ja siihen loppui. Ria oli ihan kieli vyön alla läkähdyksissä, ihmekään kun ei enää esineet haise nenään..

Parempi onni ensi kerralla.

Jykkiksen treeniKeskiviikko 28.05.2008 23:49

Jykä pääsi aamusta jäljelle. Jälki oli ehkä 30m. Alku oli pientä höyryä makkaroiden perässä, mutta puolissa välin rauhoittui ja mentiin löysällä hihnalla. Nenä tuntuu toimivan, makkara etsitään askeleen päältä hyvin, eli Jykkis on nyt yhdistänyt ihmisen hajun ruokaan, hienoa!

Esineruutuakin poitsu pääsi tänään ekaa kertaa harjoittelemaan, ja viisi esinettä nostettiin :D Nojoo, esineet oli siis hajallaan kapealla alueella. Kuljettiin Jykä hihnassa yhdessä alueella, ja heti kun kiinnostui esineestä, alkoi kauhia riekunta esineen kanssa. Pari meni vahinko reagoinnista, mutta loput sitten Jykkis otti jo suuhun ja tuli leikittämään minuu lähemmäksi :)

On tullut metsäiltyä tänään ihan urakalla, kahteen kertaan eri koiran kanssa. Löydettiin kaverin kanssa ihana paikka tuosta ihan läheltä :)

Jälkeä ja esineruutuaTiistai 27.05.2008 16:03

Aamusta taas mettään.
Jykälle tallasin noin 25m jäljen. Tänään oli virtaa vähän liikaa, ja aamuruuasta liika vähän aikaa. Makkaroita jäi jaljonkin jäljelle, mutta vaadin kuitenkin että joka askel tarkistetaan. Vetoa oli, mutta jäljellä kuitenkin pysyi.

Rialle nyt kokeen jälkeen eka jälki, pituutta ehkä 100m, kolme keppiä ja 30m jana. Jana meni oikein hyvin, hieman kaartoa oikealle. Lähti ajamaan oikeaan suuntaankin. Kaikki kepit Ria ilmaisu suurella innolla, ja sai mahtavat palkat joka kepistä :) Tosi hienosti siis meni, onneksi ei keppimotivaation kärsinyt kisatilanteesta.

Esineruutuun vein yhden esineen takakulmaan. Ei kauaa nokka tuhissut kun esine löytyi. Nou problemos :)

Illalla tottistelemaan.
Seuraamista ja paikallamakuuta laukauksien kera.
Kaverille häiriönä touhuttiin noutoja. Estenoudon kiersi takaisin tullessa ekalla kerralla, tokalla kerralla kapula unehtui matkalla.. Kolmannella kerralla onnistui. Lopuksi eteenmenoja muutamat.
Ihan ok treeni :)

HakutreenitMaanantai 26.05.2008 23:48

Tänään Ria sai huilia koko päivän.
Hakuilemaan mukaan pääsi taas Tessa sekä Jykkis. Jykkis sai taas juosta maalimiesten väliä metsässä, nyt jo pidemmällä matkalla.
Tessalle kolme ukkoa. Suoria ei pistot olleet, mutta ukot löytyi todella nopeesti ja suurella innolla :) Ilmaisut kiintorullalla edelleen hallussa.

Jälkikoe iisalmessaMaanantai 26.05.2008 00:38

Käytiin tänään korkkaamassa Rian kanssa kisaura. Mielenkiintoinen kokemus, ja paljon opin uutta kisatilanteesta, kuitenkin ensimmäinen jälkikoe missä oon mukana.

Tottiksessa oltiin ekana suorittajana. Tuomari oli spl:n tuomari ja melko vaativa sellainen.
Seuraaminen oli tyypillistä Rian seuraamista, eli oikein hyvä, mutta tuomari olisi toivonut vieläkin tiiviimpää, käännökset ja pysähdys ja vauhdin muutokset kunnossa.
Liikkeestä istuminen myöskin Rian tapainen, oikein ripeä. Tuomari silti olisi toivonut ripeämpää.
Liikkeestä maahanmeno myös Riamainen ripeä, tuomari olisi toivonut nopeampaa.
Luoksetulo oli vauhdikas, mutta Ria törmäsi voimakkaasti ja näin ollen jäi vinoon eteen istumaan.
Tasamaa nouto oikein hyvä, tuomari olisi toivonut tiiviimpää luovutusta.
Hyppynoudossa Ria ei suorittanut estettä takaisin tullessa, ja kerran puraisi kapulaa ennen irti käskyä. Tässä myöskin tuomari olisi toivonut tiiviimmän luovutuksen.
Estenouto meni nappiin, tosin tuomari edelleen olisi toivonut tiivimmän luovutuksen.
Eteenmenoa sitten harjoitellaan taas, Ria lähti rivakasti, mutta jo muutaman metrin päästä löi jarrut ja kävi itsenäisesti maahan. Tuomarikin sai naurut siinä ja itse myös :D
Paikallamakuusta täydet bojot, ei huomioitavaa.
Tottiksesta pisteitä 80, päivän paras tottis :DD

Maastoon lähdettiin hirveän jännityksen kanssa. Ensin oli jälki. Jana meni täydellisesti!!! Sitä onkin treenattu, täydet pisteet, mutta sitten... Tuomari kyttäsi ensimmäisen kepin ilmaisun, ja en tietenkään voinut palkata Riaa siinä. Senpä jälkeen ei keppien ilmaisu kiinnostanutkaan. Pari kertaa jäi nuuskuttelemaan, mutta ei kehotuksista tehnyt muuta. Pari keppiä pelastin niin että Ria otti suuhun mutta pudotti... Harmillista. Kolme keppiä jäi jäljeltä käteen, aika 11min. Kun olisin tiennyt että voin mennä vielä uudelleen maastoon keppejä etsimään, niin olisin mennyt ajoissa, mutta meni loput 9min tuumaillessa jotta voehan perskuti kun ei ottanu keppejä... No, mutta ensi kerralla taas viisaampi :)
Esineruudusta tuomari otti parit pisteet pois kun Ria sykäisi suoraan takalinjalle ja etsi esineen sieltä, tuomari olisi toivonut koiran käyvän läpi alueen etuosaakin. Mutta siis esine löytyi kuitenkin.
Maastosta pisteitä 126.

Eli kaikkiaan 206p, ei tulosta. Harmillisesta 24p jäi uupumaan, jos vaan olisin sen 6. kepin käynyt metsästämässä, mutta näin tällä kertaa, hieno päivä takana ja paljon jäi oppia ensi kertaa varten :)


Tottista ja janojaLauantai 24.05.2008 18:21

Aamulla 9 kentälle. Otin Rialle pienen seuraamisen, siitä sitten noudot. Tasamaa noudolla meinai sykäistä eteenmeno "palkalle", jonka siis treenin aluksi olevinan sinne vein. Toinen yritys ja nappiin. Hyppy ja estenoudossa ei mitään ongelmia. Sitten se eteenmeno jonne tyty lähtikin oikein raippaasti. Eka maahankäsky tuli aivan liika korkealta eikä Ria siihen juuri reagoinut, ja toinen käsky sitten tuli niinkuin pitikin, ja maahan meni :)

Pari tuntia huilia ja sit mettään. Tein Rialle kaksi janaa. Tunnin saivat vanheta. Eka jana oli ehkä 20m pitkä. Tosi hyvä eteneminen ja oikea suuntakin vielä :) Toinen jana oli ehken lähemmäs sen 30m, Ria eteni reippaasti, vähän lähti vinottamaan, mutta jälki löytyi. Siinä tuli sitten takajälki, mutta köskystä vaihtoi suunnan ja siellähän se keppi sitten oli oikeassa suunnassa palkkana :)

Jälkeä JykkiksellePerjantai 23.05.2008 00:50

Josepan jälkeilyt alkoi tänään, mutta en viitsinyt Riaa ottaa mukaan kun nyt on niin kovin rfeenailtu jotta saapi huilia. Mulla ei ollu vielä ryhmää, joten ilmaannuin vaan paikalle. Tänään olin mukana aloittelevien ryhmässä ja voi jee millä tavalla pentua olis pitänyt lähteä opettamaan. No, me tehtiin Jykkiksen kanssa ihan omalla tavalla. Eka jälki oli n. 10m, liian aikaisin tein, kun ilmavainua otti sivulle jonne tuuli hajua kuljetti, mutta oikein rauhallisesti kuitenkin meni.

Toisen jäljen teki vieras. Jälki oli reilu 20m pitkä. Annoin vanheta puolisen tuntia, ja tämä meni todella hienost! Jykkis ei vaatinut juuri lainkaan apuja vaan eteni askeleelta toiselle tosi rauhallisesti ja varmasti :)

Seurattiin sisko Jolankin hommia ja tehtiin Jolallekin "miun tavalla" ja toimi paljon paremmin :)

Lapsukaiset pääsi vielä juosta rallattelemaan treenien päätteeksi.

Hyvää matkaa Liinu pieniTorstai 22.05.2008 01:34

Monwelt's Kraft Zalibra
4.1.2006-21.5.2008

Surun päivä kerrassaan..
Päivä puhelimessa päivystämässä ja Liinun vointia ja tapahtumia seuratessa. Leikkaukseen päästessään ja siitä selvitessään luultiin että voiton puolella ollaan, mutta pienen koiran sydän ehtyi neljä tuntia leikkauksen jälkeen kotonaan.

Neljä Zetalaista on nyt poissa, siellä sisarukset saavat taas telmiä yhdessä...

Jälkeä ja esineruutuaKeskiviikko 21.05.2008 15:47

Lähinnä tänään panostettiin janoihin.
Ensin jana 16m, jälki oikealle. Ria eteni tosi ripeästi ja nappasi vauhdissa jäljen oikeaan suuntaan ja jäljesti kepille saakka, täysin nappi suoritus :)
Toinen jana 20m, jalki oikealle. Eteneminen edelleen tosi ripeä, nyt meni vähän yli ja pienestä jarrutuksesta kääntyi ja otti jäljen oikeaan suuntaan.
Kolmas jana 30m, jälki vasemmalle. Eteneminen oli todella hienoa, loppu metreillä pientä kaartoa oikealle. Lähti ajamaan oikeaan suuntaan mutta kääntyikin takajäljelle. Jäljen tekijä oli käppäilyt toistakin janaa tosi lähelle ja Ria nappasi sen, mutta kutsusta palasi ja otti tämän jäljen. Hyvin ajoi, jälki oli vain 100m ja kolme keppiä :) Viimeinen keppi jäi kun ei ollut merkkejä ja tuuli oli painanut jälkeä selkeästi, niin pyyhkästiin ohi tietämättämme, mutta nou hätä :)

Esineruudussa oli kaksi esinettä joista päätin ottaa vain yhden. Ruutu oli ylärinteeseen. Ria pyöri ensin ihan etulinjalla ennenkuin sain etenemään taakse saakka, ja syykin selvisi lopussa :) Treenikaverilta oli herkkuja tippunut ruudun etulinjalle. Mutta nou hätää siinäkään, esine löytyi takaa ja hyvä niin :)