IRC-Galleria

Jälkikokeessa JoensuussaLauantai 12.09.2009 23:38

Ei mennyt putkeen tänään, ei..

Aamusta suoraan jälkimetsään. Kisan järjestäjä sanoi heti alkuun että kaikilla jäljillä on ollut sienestäjiä liikenteessä, joten haastetta luvassa..

Ria lähti janalle ihan ok, otti takajäljen josta sitten korjattiin oikeaan suuntaan. Kolme keppiä nousi ihan suht iisisti mutta sitten se alkoi, harhoja ja polkuja jotka veti koiraa puoleensa. Kuljin koiran perässä pitkiä matkoja epäröiden ollaanko oikealla jäljellä, välillä polkua pitkin, välillä kanttarellipaikkoja tutkien. Palasin koiran kanssa 3. kepin kohdalle ja lähetin uudelleen. Nappasi toisen jäljen kuin edellinen, epäröiden koira eteni ja pian tajusin koiran olemuksesta ettei vieläkään ole oikea jälki, vaikka selkeät jalanjäljen maassa olikin. Vielä kerran vein koiran takaisin 3. kepin kohtaan ja lähetys. Nappasi nyt kolmannen jäljen ja sitä eteni varmasti, ja 4. keppi löytyi ja sain hieman huokaista helpotuksesta. Siitä eteneminen yhtä tuskaa, polut veti taas koiraa puoleensa ja eteneminen oli haparoivaa. Yhtäkkiä koira poukkasi polun sivuun ja siellä oli 5. keppi, ilmavainulla nappasi, ei ollut jäljellä. Tässä vaiheessa uskaltauduin kurkkaamaan kelloa ja yliaika oli mennyt 10 min sitten, lähetin koiraa taas jäljelle 6. keppiä etsimään, jotta osataan pois metsästä. Koirahan lähti, polkua pitkin... Yritin lähetellä polun sivuista, ja jälkiä oli paljon, Ria vaan ei osannut päättää mitä niistä seuraisi. Niinpä lähdettiin menemään polkua pitkin toivoen keppien vastaanottajan olevan lähellä, vaan ei tullut tietä vastaan vaikka kuinka käveltiin. Lopulta saavuin tien varteen, ei mitään havaintoa minne päin. Kävelin tietä molempiin suuntiin pitkiä toveja. Soitin kaverille joka myös kisaamassa että kertoo järjestäjälle että olen eksynyt ja tulevat etsimään minua. Viimein havaitsin auton, joka olikin kaveri minua etsimässä. Koppasi kyytiin ja eikun takaisin janalle päin.

Kartasta katsoin, niin 6. keppi olisi ollut 100m päässä 5. kepistä, ja siinä olisi ollut se oikea tie lähellä. Olin kulkenut 5. kepiltä reilu 2km tietä pitkin ihan väärään suuntaan. Vitutus oli suuri, viiden kepin kanssa ja yliaikaa reilu 1h..

En mennyt tottiksiin enkä esineruutuun, kisan loppusaldona jana 31p.

Jäljentekijä kertoi, että hänen tallatessaan jälkeä, hänen perässään oli kulkenut sienestäjä, jonka hän viimein oli pyytänyt menemään toiseen suuntaan. Olisin voinut kai vaatia uusinta jälkeä, mutta koira oli aivan poikki, samoin minä, ja jalat rakkuloilla..

Tällainen päivä tänään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.