IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Luonnollista karsintaa?Tiistai 03.03.2009 13:52

Tuli tässä vähän mietittyä, kun nyt on ollut siitä Jade Goodystä juttua lehdissä. Lieneekö naisella enää viikko tai pari elinaikaa, syöpä levinnyt pahasti.
Olen lähinnä ihmetellyt että mikä logiikka / järki / tarkoitus voi olla kuolemaan johtavilla sairauksilla? Jos ajatellaan, että kaiken elollisen (solujen, virusten ja bakteerienkin) päämääränä on säilyä ja lisääntyä. Mitenkäs on käsitettävissä syöpä tai hiv, jotka tappavat isäntänsä ja näin ollen myös itsensä? Hi-virus tai syöpäsolut, ovatko ne poikkeuksia siinä mielessä ettei niiden pääasiallinen tavoite olekaan sinänsä säilyä tai lisääntyä? Jos ei niin mikä sitten?
Voisiko olla mahdollista, että tällaiset virukset sun muut olisivat olemassa vain siitä yksinkertaisesta syystä, että meidän ihmisten määrä ei räjähtäisi käsiin? Jos on, niin voisipa sanoa että kummaa sattumaa olla luontoäidiltä niin viisas. Hieno järjestelmä tämä, kun maapallon liikakansoituskin on tavallaan jo ennalta ratkaistu; sitä ei pääse sattumaan. Onko todellakin kyse vain evoluution väistämättömästä kulusta, vai olisko sittenkin niin että tällaisen systeemin kehittämiseen tarvitaankin jo jotain vähän erifiksua kuin "luontoäiti" tai "evoluutio"?
Tämä pallo jolla me tallataan puolustaa itse itseään, mutta kuka sitä on käskenyt niin tekemään?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.