IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Hei sitten Manne <3Maanantai 01.12.2008 12:04

Ell klo 8:30. Kissa oli aivan nuutunut. Autossa se itki vähän, eläinlääkäriin päästessä se alkoi myös täristä. Odotushuoneessa kopasta kuului pientä miukumista. Lääkärin pöydällä Manne liikkui varmaan enemmän kuin koko viimeisen vuorokauden aikana yhteensä. Viimeisillä voimillaan.

Kissan ruumiinlämpö n. 33 astetta. Reilusti alilämpöä. Eläinlääkäri sanoi heti, että ennuste on erittäin huono. Se sano, et voidaan ottaa verinäyte, josta nähdään munuaisarvot. Se helpottaa päätöksen tekemistä, vaikka hän oli sitä mieltä, et eniten kissaa auttaa se, että se nukutetaan ikiuneen. Vasemmasta etukäpälästä ajettiin vähän karvaa pois ja koitettiin saada suonta näkyviin. Verenpaine oli niin alhanen, että verta saatiin vaan tippa. Enempää ei edes yritetty. Sillä oli alkanu silmät painua kuoppiinsa, kun syömättömyyden takia se oli alkanu käyttää omaa rasvakudostaan saadakseen energiaa. Raukka häilyi tajuttomuuden rajamailla. Lääkäri sanoi, että sillä ei kuitenkaan todennäköisimmin ole kipuja, koska sairaana kissa erittää ketosiinia vereensä, ja silloin kipukynnys nousee. Keho tietää, että kaikki ei ole hyvin ja se suojelee itse itseään. Päätettiin, että kissan on aika lähteä.

Ensin se sai nukutuspiikin. Elintoiminnot oli niin hitaat, että nukahtaminen kesti jonkun aikaa. Sitten se sai viimeisen piikin. Kissan jalat liikkuivat vähän, kuulemma normaalia, että lihakset vähän elää omaa elämäänsä. Lääkäri kuunteli stetoskoopilla sydäntä pitkään, me P:n kanssa siliteltiin Mannea koko ajan. Mä itkin ihan hillittömästi ja P piti musta kiinni. Lääkäri sanoi sitten, että kissa nukkuu unta, josta se ei enää herää, nyt sen on hyvä olla. Se puhu niin kauniisti, et meinasin itekin kuolla siihen paikkaan.

Sovittiin, että jätetään kissa lääkäriin, josta se huomenna haetaan tuhkattavaksi Raumalle. Nyt tiedän, mihin se menee. Ja tiedän, että se asia hoidetaan, eikä mun tarvii huolehtia. Onneks kotona on vielä silti elämää. En vois kuvitella pahempaa kuin sen, että ainoa kissa olisi poissa ja talo ihan hiljainen. Itselle tämä on kaikista vaikeinta. Eläimillä on toisensa, ja Mannen kivut ovat poissa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.