IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Miks aika kulkee niin nopeesti?Sunnuntai 27.02.2011 13:58

Loma on jo niinku ohi. Huomenna töihin. Äkkiä se vaan viikkokin hurahtaa ohi, varsinkin sillon, kun on jotain kivaa tekemistä. Työviikkoina tuntuu lähinnä aika matelevan :)

Takana siis reissu Ylläksellä. Muuten hyvä retki, mutta harmittavan lyhyt. Kaks täyttä päivää paikan päällä oli aika vähän, kun matkoihin kului aikaa saman verran. Eikä kelitkään osunu ihan kohdalleen, mutta onneks oli tarpeeks vaatetta! Ekana päivänä oli -15 ja suht kova tuuli, Ylläksen huippu oli ihan pilvessä ja näkyvyys vaan huononi iltaa kohden. Alotettiin Äkäslompolon puolella ja siirryttiin jossain vaiheessa tunturin yli Ylläsjärven puolelle, jossa oli vähän parempi sää. Ekan päivän vika lasku oli hirvein ikinä, mulla oli lasien linssit jäässä, rinne oli kivikova, tuuli todella kovaa, lumi pöllys ja oli muutenkin tosi huono näkyvyys. Hengissä silti selvisin, mut oli se aika kammottavaa luisutella alas punasta rinnettä, kun oli aivan rättiväsyny eikä edes nähny mitään.

Tokana päivänä sitten -19 astetta ja tuulta 20m/s, hissejäkin suljettu. Pysyttelin ihan suosiolla Äkäslompolon puolen alarinteissä ja laskin vaan muutaman laskun. Kasvoja paleli laseista ja Buffista huolimatta ja varpaatki kävi palelemaan. Muuten oli kyllä sentään sopivasti vaatetta :) Toinen laskupäivä jäi siis hiukan lyhyeks, mutta sit olikin aikaa saunoa ja tehdä ruokaa ihan kaikessa rauhassa.

Kotimatkalla päätettiin pysähdellä vähän enemmän, kun menomatka ajettiin mahdollisimman suoraan perille. Ekana pysähdyttiin Haaparannassa Haglöfsin outletissa, siitä ajettiin Kemiin leivoskahveille (jos siellä päin liikutte, niin kokeilkaa Konditoria Mioritaa!) ja katsomaan lumilinnaa. Lumilinnassa oli sarjakuvateema ja se oli ihana! Sieltä löyty kaikki Simpsoneista ja Tenavista Batmaniin ja Totoroon. Kemistä ajettiin Ouluun syömään ja sieltä sit aika suoriks tultiin kotiin, ku alko olla jo pimee.

Perjantaina mä kävin ratsastamassa kaverin hevosella toista kertaa. Vitsi, että se on kyl kiva! Pieni villiintyminen tapahtui laukassa, mut muuten meni mielestäni aika kivasti ja jäi tosi hyvä fiilis. Kunpa taas jossain vaiheessa ehtis uudestaan! Loppuverryttelyks kaveri ehdotti traktorinrenkaan vetämistä, joten liinat vaan kiinni hevoseen ja rengas perään, sitten peltoa ympäri pari kierrosta minä ratsain ja kaveri renkaan kyydissä :)

Sitten meillä oli perjantaina myös sushi-ilta ja yksi vieras, joka jäi yökyläänki. Tuli vihdoin testattua tuo vuodetuoli, oli kuulemma oiken hyvä ja uni maitto mitä parhaimmin! Niin ne lomapäivät sitten vaan kului. Kohta lähdetään vähän pistämään suksia ristiin johonki tähän lähelle, Ruosniemeen tai Salomonkallioille ja sit on tääkin päivä pulkas.

Huomenna töihin, jes...

Aaaaargh.Perjantai 18.02.2011 14:58

En muista oonko kirjottanu tästä jo joskus aiemmin, mutta kirjotanpa kuitenkin lisää.

Cafe Wikholm ja koottava salaatti. Linjaston alussa on hinnasto, josta käy ilmi salaatin hinta 7,90eur (salaatti = yksi päätäyte + kolme lisätäytettä) sekä ekstratäytteiden hinnat (päätäytteet 1eur/kpl ja lisätäytteet 0,50cent/kpl). Ja mikä tässä mättää?

Mahtaisko olla jotain eroa sillä, onko sen lisätäytteen hinta 0,50cent vai 0,50eur? Minusta lisätäytteet puolella sentillä on aika hyvä hinta. Jos maksais käteisellä ja ottais pari lisätäytettä, tulis hinnaksi 7,91eur, joka kuitenkin pyöristyis 7,90 euroksi.

No, minä ja P ollaan ihan ystävällisesti jo huomautettu asiasta pari kertaa, että jos he haluais sen korjata. Kummallakin kerralla hämmentynyt kassahenkilö on tuijottanut meitä tyhjä katse silmissään ja sanonut jotain tyyliin "Öö... joo..." eli siis ei ole tajunnut koko juttua. Vaikka olisi selitetty, että siellä lukee, että täytteet maksaa 0,50cent eli puoli senttiä. "Öö... selvä... laitan asian eteenpäin..." Joo, eli et laita, koska et tajunnut, mitä tarkoitetaan.

Emmä sitten tiedä, mutta kyllähän siitä vois kohta oikeesti alkaa vaatia niitä täytteitä sillä puolella sentillä, jos he ei katso aiheelliseks korjata sitä hemmetin hinnastoa. Ei ne hinnat käy edes ilmi mistään muualta kuin siitä lapusta, jossa on aika huomattava virhe. Ja varmaan jokainen ymmärtää, että ne täytteet ei voi maksaa 0,50cent/kpl, mutta varmaan niiden ois pakko myydä niitä tohon hintaan, koska se siinä lapussa lukee. Se ihmetyttää eniten, että ihan ystävällisestä ja asiallisesta huomautuksesta huolimatta asiakasta katotaan vähän kuin jotakin tyhmää ja sivuutetaan asia kommentoimalla siihen "Öö".

Hrrrr.Tiistai 15.02.2011 12:00

Aamulla näytti mittari -29. Hyh. Koirakin kävi melko pikasesti vaan pissalla aamulla. Toista kertaa koitin sitä patistaa ulos just ennen ku oltiin lähdössä töihin, mut sit se vaan alko ontua, kun tassuja palelsi niin paljon. Reppana.

Mä en sitten eilen lähtenyt sinne tallille, koska oli niin kylmä. Sen sijaan ajelin Prismaan ja ostin itelleni Eurohunterin vuorilliset ratsastushousut ja semmoset kivat ratsastuskintaat. Aattelin testata niitä tänään ratsastustunnilla - sikäli mikäli tunnit tänään pidetään. Tähän mennessä ei oo yhtäkään maneesituntia vielä peruttu. Illaks on lupailtu n. -20 astetta, että luultavasti ihan reippaasti vaan ratsastellaan :) Buffia kypärän alle ja kintaat kätösiin, kyllä silleen sit tarkenee!

Mulle tuli kivasti muutamat Lahden reissut tähän keväälle. Ens kuussa kaks reissuu, huhtikuussa yks ja toukokuussa yks reissu. Muuten ei mitään, mutta kaikissa alkaa workshop aamulla jo klo 8 tai 9. Lahden Seurahuone siis kutsuu, hip hei... Pitää vaan toivoa, et P:llä ei oo samoina päivinä mitään työmatkoja, muuten tulee eläinten hoidon kans ongelmia.

MOI!Maanantai 14.02.2011 10:38

AIKA KYLMÄ!

Eilen onneks päästiin koisun kans kunnon kävelylle, kun päivällä pakkanen hellitti vähän eikä sit ollu enää ku -14 astetta. Koisulle paksu takki vaan päälle ja kun pysy koko ajan liikkeellä, ei tassutkaan paleltunu. Tänään saattaa kyl jäädä lenkit vähän vähille, ei se tossa kelissä tarkene millään ilman tossuja.

Mun olis tarkotus tänään mennä Merikarvialle kaverin hevosta ratsastamaan, mutta saa nyt sitten nähdä tuuleeko siitäkään mitään tän pakkasen takia. Iltapäiväks on kuiteski luvattu jo -20. Jos en lähe sinne, lähen ostaan itelleni kunnon ratsastuskintaat ja topparatsarit...

Ylläksen reissu lähestyy, ens sunnuntaina lähtö. Sinne on kans ennustettu kohtalaisen raikasta säätä, yöllä jopa -30 ellei enemmänki. Ja päivällä sitten -25 ja siinä hujakoilla. Toppapuvus tarkenee kyllä kun väliasuja on tarpeeks, ainoo mikä varmaan kärsii on naama ja varpaat. Mul on kommandopipo, joka ei mahdu kypärän alle, koska se on niin paksu. Pitää ehkä sitten kehitellä joku Buffiviritys, että saa kasvot suojaan. Varpaat pysyy lämpiminä, kun on tarpeeks liikkeellä. Ja onhan siellä paikkoja, joihin voi mennä lämmittelee, jos kauheesti palelee :)

Hihei!Maanantai 07.02.2011 11:59

Eilen oli niin kaunis päivä, että kyllä kelpas matkustella pitkin Ellivuoren rinteitä :) Vähän harmitti, kun rinteet ei ollu kovin hyväs kunnossa ja mulla oli vielä jalat viime viikkosista ratsastustunneista ihan väsyneet, niin vähän huonosti kulki. Joka käännöksessä melkein oli sukset päällekkäin, ellei jopa ristissä, ja sellasissa kohdissa, missä lumi oli kasaantunu, alko vaan sukset väpättää, kun ei jaksanu tarpeeks painaa sisäjalkaa maahan tai ajella kunnolla suksen kantilla. Sit sai vielä välissä pelätä niit vaahtosammuttimen kokosia vaaleenpunasia ja vaaleensinisä otuksia, joiden liikkeistä ei voinu ihan mennä takuuseen :D No, ei ihan huono silti, tulipahan oltuu ulkona ihan urakalla :)

Viikonloppuna ihastelin vielä tuliaisia ja ihmettelen edelleen, että miten niitä niin paljon tuli. Tosiaan toivoin kaksia Leviksen farkkuja ja yhtä mustaa käsilaukkua. Sit tiesin yhdestä yllärituliaisesta ja niist linsseistä, mut muut tuli sitte ihan ekstrana. Siis...

- kahdet farkut (joista toiset oli hyvät ja toiset tuuman liian lyhyet (:D), mutta ne menee hyvin kesällä, kun käärii lahkeet ylös, ne oli viel sellanen väljempi boyfriend-malli niin lahkeet käärittynä paremman näkösetki!)
- kaks Guessin käsilaukkua
- Foxin pinkki t-paita
- Ed Hardyn pinkki huppari
- pinkit Crocsit mallia Olivia
- Sydämen mallinen rasia M&M's -karkkeja
- pinkki "puskuri" puhelimeen
- Oakleyn keltaset linssit
- musta perus satiiniyöpaita Victoria's Secretiltä

Onneks P oli itelleenkin ostanu kasan farkkuja ja paitoja, ja Oakleyn vyön, ja kunnollisen Espritin villakangastakin, ku oli halvalla löytäny (normaalihinta $300, alennuksessa $50!). Itelle vaan tuli melkein nolo olo, kun toi tuliaiskasa oli niiiiin suuri ja tuhat kertaa voivoittelin, että mitenkä se nyt niin kauheesti on menny ostamaan :D Vaik on se aika ihanaa toisaalta. P sitten vaan tuumas, että Jenkkien päivärahat + kilometrikorvaukset kattaa about kaikki tuliaisostokset, niin eipä siinä sitten mitään. Ehkä mun ei tarvii stressata. Vähän niinku ois ollu joulu!

[Ei aihetta]Lauantai 05.02.2011 15:53

Hukuin tuliaisiin :D
Toivoin pareja farkkuja ja käsilaukkua, ja sainkin ne. Sit lisäks vinon pinon kaikkea muuta, mitä en ees osannu odottaa. P:llä on kyl aika hyvä maku!

Tänään nukuttiin pitkään ja siivoiltiin hiukan. Kohta lähetään ruokaostoksille, ettei tarvii pelkällä leivällä elää :)

Voi @!#$!Perjantai 04.02.2011 10:38

Hieno aamu. Tein lumitöitä, ja se @!#$ nuoskalumi tarttui koko ajan kiinni lumikolaan. Ei mitenkään erityisesti helpottanut urakkaa. Auton ovi oli jäätynyt aika tiukasti kiinni ja lukkokin oli viittä vaille jäässä. Roskiksen kansikaan ei ihan tuosta vaan auennut, koska se oli jäässä. RRRRRRRRRRRRR!

Sitte eilen ilmaisin olevani iloinen siitä, että P tulee tänään kotiin, että yks yö enää. Ja mitä ihmiset siihen vastaa?

a) "Sä et oo vaan oppinut arvostamaan tyhjää ja hiljaista taloa."
b) "Sun ja P:n pitää hankkia paljon lapsia, ettei tarvii moneen vuoteen olla koskaan yksin kotona."

Anteeksi mitä? Saanko kysyä miten toi helpottaa sitä asiaa, että kaipaan P:tä aina, kun se on poissa? Sen seuraa mä kaipaan, en lasten, ja vaikka meillä olis 15 lasta, olisin silti ilman sitä kotona, kun se on reissussa! Pehmeneekö äiti-ihmisten pää jotenkin ihan totaalisesti, kun se lapsi tulee maailmaan? Mua ärsytti niin paljon. En mä nyt hyvänen aika sen takia ala lapsia tehtailemaan, etten joutuis olemaan yksin kotona. Enhän mä siellä nytkään _yksin_ ole, on kissat ja koira, joista on kyllä seuraa, mut P:n kanssa mä haluaisin olla, enkä tykkää nukkua yksin isossa sängyssä. En viihdy yksin kotona, ainakaan näin pimeään vuodenaikaan.

Eikä sit sillä, ettenkö haluaisi niitä lapsia. Ehdottomasti haluan. Mutta EN sen takia, ettei tarvis olla yksin kotona :D

Avaudun:Torstai 03.02.2011 11:18

Katoin eilen telkkaria illalla. TopChefin lopun ja Maria!:n.

Ensinnäkin: mikä ttu sitä Maija Silvennoista oikein kaivelee? Muuta kuin se, että se kokee olevansa kaikista paras ja joutuikin pudotusuhan alle? Yhyyyy, ei ollut oma keittiö ja yhyyy, liikaa vaihtoehtoja raaka-aineiden valinnassa. Ja kaiken lisäks tyypiltä tuli just ulos osterkikirja ja se munas osteriannoksena ihan täysin. Sen seurauksena sitten pyysi, että saisi lopettaa kisan kesken. AI MIKÄ ASENNEVAMMA?! ARGH.

Toisekseen: mitä hittoa se Keskinen oli vetänyt ennen ohjelmaan tuloa? Se oli niin ulapalla koko äijä, ei mitään järkee. Andy McCoykin näytti ja kuulosti ihan fiksulta sen rinnalla.

No, jottei nyt ihan menis haukkumiseksi, niin täytyy sanoa, että Esko Eerikäinen oli sentään yllättävän asiallisesti!

Ja mun muru tulee huomenna kotiin <3

Työmatkaleskeys sukkaa.Maanantai 31.01.2011 11:36

Onneks oon buukannu oikeestaan koko viikon täyteen, niin ei kerkee niin kauheesti märehtii yksinäisyyttään iltasin kotona :)

P lähti reissuun perjantaiaamuna ja tulee takas tän viikon perjantaina joskus päivällä. Mä kehittelin itelleni varmasti tarpeeks tekemistä sille välille. Perjantai-iltana ajoin Merikarvialle ratsastaan yhtä hevosta, lauantaina vietin kaverin kanssa oikein kunnon tyttöjen päivän (joka sisälsi shoppailua, herkuttelua ja mukavaa illanviettoa), eilen ulkoilin kaikessa rauhassa koiran kanssa ja kävin sukulaislasten syntymäpäivillä. Tänään onki sit ainoo ilta, kun oon tällä viikolla kotona, tiistaista torstaihin oon kaikki illat tallilla, kun päätin ratsastaa pari rästituntia pois.

Lauantaina P oli ostoksilla, kun se oli ilmeisesti ainoa päivä, jolloin oli kunnolla siihen aikaa. Se soitteli pitkin iltaa, että mitä kaikkea on löytyny ja varmisteli kokoja ja malleja :D On sieltä ainakin tulossa parit Leviksen farkut, Guessin käsilaukku ja Oakleyn keltaset linssit laskulaseihin. Ja joku Ed Hardyn yllärituliainen. Itelleenkin se oli löytäny jotain vaatetta. Ja yhdelle kaverille se oli metsästäny kans Oakleyn laskulaseja ja aurinkolaseja. Totes vaan, että heidän pitää siel varmaan kolmeen pekkaan ostaa yks uus yhteinen matkalaukku, että kaikki tuliaiset mahtuu mukaan... :D Toi käsilaukun ostaminen oli ihan hauskaa, P laitto vaan viestin, että oon nyt täälä kaupassa ja tässä tulee kuvia vaihtoehdoista. Sit se lähetti viis kuvaviestiä erilaisista laukuista. Aika hyvin se oli osannu valita sopivia, ja yhen niistä sit valkkasin. Tuskin maltan odottaa, oon niin kauan etsiny mustaa kivaa käsilaukkua siinä onnistumatta :)

Nyt pitäis tehdä vissiin jotain töitä eikä mua yhtään huvita.

Talvilomaa odotellessaTiistai 25.01.2011 12:46

Varattiin viikolle 8 muutaman päivän Ylläksen reissu. Nyt toivomaan hyviä kelejä vaan <3