IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Torstai 27.09.2012 23:15

Whii, Norrrrjasta tuli Norrønaa tuliaisiks! T-paita ja pipa! Ja suklaata, ne söin jo, hups :|

Nyt onki kiva, ku P on pari päivää ollu reissus ja tänään töiden jälkeen viel harrastuksissa, et huomenna se tulee iltapäiväks kotiin etätöihin. Pappi tulee käymään meillä, et saadaan ristiäisasiat keskusteltua. Välillä vähän tuntuu, et tulee höperöks, kun on vaan täällä kotona. Vaik tiistaina mulla kävi kaveri kyläs ja eilen äiti haki meidät heille kylään. Et en mä ees oo koko ajan kotona! Ja pääsen kyl helposti täst kulkemaan vaikka mihi, ku on auto. Hm. Kai täs on vaan tottumist, ku ei oo pahemmin mitää pakollisii menoja.

Nyt mun tarttee mennä viihdyttään tota poikasta, ennen ku se hertsaa :) Ehkä sitä ärsyttää, ku ois kylpypäivä eikä isii näy vielä missää ja sen kans piti kylpee!

Jännää!Maanantai 24.09.2012 16:44

P lähtee tänään työreissuun. Huomenna aamulla lento mihinkäs muuallekaan kuin Norjaan. Tosin se tulee kyllä jo illalla takas kotiin, mut keskiviikkoaamuna on sitte lähtö päiväks Helsinkiin. Mua vähä jännittää, et miten selviydyn ihan ypöyksin täällä kotona, vaikka oikeesti ei ees oo mitään jännitettävää. Hyvin mä pärjään ton vauvan kans ja saan ihan tarpeeks kaikkia kotijuttujakin tehtyä. Pääasia nyt tietty, että saa ittensä ja eläimet ruokittua :)

Lauantaina ois ratsastuskoulu Zilpalla Päivä tallilla -tapahtuma. Mä niin odotan, et pääsen sinne kattelee :) Lu-SaRin hallitus on sitä hommaa järkänny jo aika pitkään, mut mä en oo kauheen aktiivisesti ehtiny osallistua siihen touhuun. Aattelin kuitenkin raahata koko perheeni paikan päälle kattelemaan toimintaa ja pääsen siinä samalla moikkaamaan tuttuja :) Siellä ois kaikkee pukuratsastuksesta ja keppihevosradasta kengitys- ja hevoshierontaesityksiin ja muihin tallihommiin ja lisäks pääsee seuraamaan erilaisia ratsastustunteja. Täytyy vaan ajoissa alkaa kantaa tota ipanaakin tallille ;)

Ristiäiset olis parin viikon päästä. Mun tarvis kutsut laittaa menemään. Vähän vaan jänskättää, miten käy, kun päätettiin yks porukka jättää kutsumatta ja mun mummulla on vähän semmonen paha tapa kutsua omia aikojaan kaikenlaisia vieraita muiden kekkereihin. Että toivottavasti ei tuu mitään tilanteita! Mietin just, että miten esittäis asian tarpeeks ystävällisesti ja napakasti, että juhlat on ihan pienellä porukalla ja kutsumiset hoidettu jo. Tai ei kai siinä sen kummempaa sitte, sanoo asian just noin ku se on.

Viikonloppu <3Sunnuntai 16.09.2012 19:05

Jopas on ollu hiano viikonloppu! Eilen kävin aamupäivällä kynsihuollossa ja hiukan ostoksilla. Sit iltapäivällä P heitti mut ja babyn mun vanhempien luo ja lähti surffaan. Äiti teki ruokaa ja sit me vaan hengailtiin. Johan oli kivaa! P tuli Yyteristä kans vielä meen porukoille ja istuttiinki siellä sit varmaan johonki yheksään asti. Oltiin kyl niin katkipoikkiväsyneitä koko perhe illalla, ku päästiin kotiin, et sammahdettiin hyvis ajoin jo - olkkariin tietysti :D

Tänään sit nukuttiinki pitkään, unta riitti yhteentoista asti. Sit rauhalline aamupala siihen päälle :) Mä kävin babyn ja koiran kans päiväkävelyllä, kun on niin kaunis ilma. P värkkää terassia tossa pihassa. Nyt laittelin vielä vähä pyykkei koneeseen ja otin meidän sängystä lakanat pois, et saa iltasella sit vaihtaa puhtaat. Piti tehdä se jo eilen, mut meni sit niin myöhään se kyläilyreissu, et eipä vaan viittiny nähä vaivaa.

Kohta me varmaan haetaan jotain sunnuntaihyväskää kotiin ja herkutellaan :)

Se mua vähän ny harmittaa, ku piti laittaa toi robotti-imuri pyörimään siks aikaa, kun ollaan pihalla, mut unohdin koko jutun. Ja nyt just en jaksas kuunnella sitä surinaa, ku oon ite täs sisällä. No... ehkä huomenna sitte! Aamulla on neuvola klo 8, niin siinä ois hyvä sauma imurille.

[Ei aihetta]Maanantai 10.09.2012 19:01

Tänään tuli postin mukana lasku siitä parin viikon takasesta ambulanssikyydistä. 9,25e :D Ei ollu mitään hajua, paljonko semmonen maksaa, mut toi oli kyllä varsin ilonen yllätys.

Käytiin eilen Pomarkussa kylässä ja tehtiin eka koko perheen yhteinen vaunulenkki. Koira oli ihan onnessaan ja tepasteli melko ylpeen olosena vaunujen vieressä :) Mä en uskaltanu vielä kovin reippaasti kävellä, mut täytyy sanoo, et se syksynen raikas ilma tuntu niiiiiiiiin hyvältä! Tänään kävinki sit babyn ja koiran kans keskenään puolen tunnin kävelyllä. Mukavasti meni sekin. P oli vaan puol päivää töissä ja tuli sitten tähän kotiin etähommiin, niin se sai sentään hetken rauhan sitten, ku me käytiin ulkoilemassa. Sit sillä oli telco kolmelta ja typy otti vähän osaa siihen, kun se syömisen jälkeen itkeskeli kuplaa vatsassa mun sylissä. Oli kuulemma yks osallistuja todennut kesken palaverin, että "Oh, I hear a baby!" :D

Me ollaan ny kovasti koitettu pohtia tytölle nimeä. Tai siis etunimi on kyllä päätetty, mutta toinen nimi (tai toiset nimet) on vielä mietinnässä. Täytys nyt muutenkin vähän miettiä ristiäisiä, että ei käy sillai, et yhtäkkiä tuleeki kiire järjestelyissä.

Mun pitää ny ehkä seurustella kissalapsen kans, koska se tuli tohon mun kylkeen hurisemaan :)

28!Keskiviikko 05.09.2012 14:32

Mulla oli synttärit eilen ja vähän niinku olin unohtanu koko jutun. Sain kyllä sunnuntain sukulointireissulla onnittelukorttejakin ja kaikkea, mutta eilen en enää muistanu koko synttäriä. P toi mulle kaupasta herkkuja lahjaksi :D B&J:tä ja (pakaste)sushia. Eilen syötiin sushit, kyl se aika hyvältä maistu pakasteversionakin, kun ei oo aikoihin syöny ollenkaan. Jätskit jäi vielä syömättä :)

Synttäripäivän kunniaks käytiin sitten typykän kans lastenneuvolassa ja siel oli kaikki hianosti. Pituutta oli tullu 2,5cm jo lisää ja syntymäpainokin oli ylitetty melkein sadalla grammalla. Aika kohinalla hän kyllä kasvaa :) Napakin on parantunu tosi hyvin. Ja taaaaas noi ihanat hiukset sai lisää kehuja. Mun hb mitattiin kans ja se oli noussu jo aika hyvin (109), vaikka ei se normaalitilassa oo edelleenkään. Sain samalla synnärin paperit itelleni. Oli kyl melko vikkelä synnytys, paperiin oli kirjattu vaiheiden kestot: I vaihe 2h 50min, II vaihe 10min ja III 5min. Kokonaiskesto siis 3h 5min. Siinä ei tosiaan kauaa nokka tuhissu. Ja tosiaan mitään kivunlievityksiä ei ehditty antaa.

Neuvolan jälkeen käytiin vielä pikasesti IsoKarhussa palauttamassa Jätskibaariin niiden kylmälaukku ja jätskiastia ja sit poikettiin ostamassa typylle vaunuiluja varten fleecehaalari. Sit en voinu vastustaa semmosii pienii farkkuja, oli pakko ostaa semmosetki :D Typy veti hirsiä koko reissun, joten se ei tiedä meidän ostoksista yhtikäs mitään.

Tänään on taas niin hieno ilma! Mä oon tosin tän aamupäivän yksin kotona, kun P lähti surffaamaan. Myöhemmin ois tarkotus lähtee käymään mun vanhempien luona kylässä hyvästelemässä sisko, kun se lähtee Lontooseen huomenna. Ajateltiin, et on kivempi vähän lähtee kotoo liikkeelle nyt, kun ollaan vielä P:n kans molemmat kotona ja mä jaksan paremmin olla jalkeilla. Pääsee eres vähän eri sohvalle köllöttään :) Jos oikein on reipas olo, niin pakataan vaunut mukaan ja käydään pienellä kävelyllä.

[Ei aihetta]Lauantai 01.09.2012 21:39

Vähän ehkä ahistaa, kun tekis mieli ulos ja tekis mieli tehdä kaikenlaista täällä kotonaki, mutta pakko silti vaan enimmäkseen löhötä. Huomaa heti, ku on enemmän jalkeilla. Enää ei ala huimata tai muuta, mut alkaa vaan uuvuttaa tosi nopeesti. P komentaa mua lepäämää joka välis, ja omasta mielestäni en juur muuta tee ku makaan sohvalla. Vähä olin silti onnellinen eilen aamulla, ku jaksoin olla hiukan pidempään pystys: vietettii typyn kans laatuaikaa. Aamutoimien jälkee vähä hierottii vauvaöljyy ja seurusteltiin tuol hoitopöydällä :) Ja viime yönä hän yllätti nukkumalla ensin puolesta yöstä aamuviiteen ja sitte vielä ruuan jälkeen kuudesta kymmeneen!

P tilas meille KitchenAidin vohveliraudan tos kohta pari viikkoo sit. Se on haaveillu siitä jo iät ja ajat. Eilen hän tekasi sillä ekat vohvelit, ku meil oli vieraita käymässä. Aika komioita tuli! Taikinassa oli banaania ja vadelmia. Sit pitäis kokeilla tehdä omenaisii vohveleita, kun meil on viime vuotista omppua vielä pakastimessa. Sit tietty jotai suolasta versioo vois kokeilla kans.

Koira alko eilen illalla ontuu vasenta etujalkaansa. Siinä ei näkyny mitään jälkiä eikä se aristanu sitä painellessa. Yllättäen tollaset tulee aina v-loppuna! Ajateltiin, et seuraillaan vähän tilannetta ja nyt se onki jo tänään kävelly vähän paremmin, mut jos ei huomenna ala olla liki normaali, niin pitää varmaan kysästä päivystyksestä ohjeita tai käydä näytillä. Kissalapsi on kyl onnekseen säästyny ylitsevuotavalta rakastamiselta, kun koira ei oo jaksanu koko aikaa juosta sen perässä :D

Pikkuhiljaa elävien kirjoissa!Torstai 30.08.2012 14:33

Olo alkaa voimistua hissukseen. En vieläkäön jaksa päivän mittaan kauheasti häärätä, kun tulee jo heikko olo, mutta yleisesti ottaen on parempi fiilis kyllä. P on ollu niin ahkera ja huolehtinu kotihommista. Mul on jopa vähän huono omatunto tästä pelkästä makaamisesta, mutta pakko vaan levätä, ei auta muu.

Sunnuntaina olis luvassa sukulointia. Toivon mukaan päästään osallistumaan. Ois niinku isän synttärit, siskon läksiäiset, mun synttärit (vähän etukäteen) ja tietty juhlistetaan myös Tyynen syntymää :)

Yllättäviä käänteitä..Maanantai 27.08.2012 14:40

Tuli pieni sairaalareissu tähän väliin. Niinku ny ei olis jo tarpeeks tapahtunu kaikkee jännittävää.

Eilen ekaa kertaa elämässäni
- matkustin ambulanssissa
- olin tiputuksessa
- olin nukutettuna
- olin kirurgisessa toimenpiteessä

Puuh. Pukkas melko hurjan verenvuodon ihan puskista eilen keskellä päivää. Hb laski muutamassa tunnissa 120 -> 96, tänään aamulla oli 92, vaikka sain kaks pussillista punasoluja. Vähän vielä on onho olo, mutta pääsen just kohta sairaalasta kotiin.

Säikähdyksellä onneks selvittiin. Nyt ei enää uusia ylläreitä, kiitoooos!

:')Sunnuntai 26.08.2012 13:38

Toinen kokonainen päivä kotona. Tyyne on niin kiltti vauva kuin vain olla voi. Syö, nukkuu ja ihmettelee maailmaa :) Mun taisteluvammat on ollu pari päivää aika kipeet, et liikkuminen tekee vähän häijyä, mut muuten menee mukavasti.

Kevyt baby blues ehkä meneillään kyllä. Nimimerkillä pillitin eilen puoli päivää ihan kaikelle ja silmät on turvoksissa edelleen. Taitaa kuulua asiaan kuitenkin.

Eläimet on ollu onnellisia, kun mä oon ollu kotona ja Heku etenkin on ottanu tilanteen tosi hienosti. Elvis on pysytelly turvallisen välimatkan päässä vauvasta ja kissalapsiki on antanu tilaa, vaikka se on rapsutuksiakin käyny kerjäämässä.

Ulos tekis niin mieli! Ehkäpä sit parin päivän päästä, jos pääsee hiukan paremmin liikkeelle :)

Illaksi kotiin <3Perjantai 24.08.2012 15:15

Tyyne-Typykkä sai kotiinlähtöluvan ja hurmasi lastenlääkärin hienolla hopeanvaalealla tukallaan :) kunhan P pääsee töistä, se tulee meitä hakemaan. Siihen asti nautin siitä, että täällä osastolla on ruokaa tarjolla koko ajan :D

Äiti ja sisko meni vielä meille siivoomaan, että on sitten kiva mennä kotiin. Niinku meillä ny kovin likasta olis... mut enivei, ihana ajatus!