IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Lauantai 29.12.2012 17:59

Joulu meni kivasti ja sukuloitiin ihan urakalla. Nepu sai paljon lahjoja ja onkin aika innokkaasti leikkinyt saamillaan leluilla. Vaatetta ja muuta pientä tuli kans. Mut ei hän niiden päälle vielä kauheesti ymmärrä :) Eläimet sai herkkuruokaa ja pikkusen jämiä kinkusta, sekös on ollu hienoa!

Äidin kans on tilanne päällä, koska se on jostain saanut päähänsä, että en anna vauvalle tarpeeksi ruokaa. Voin kertoa, että ihan hiukan ahdistaa ja vedin kyllä jokusen herneen nenään. Kivahdin asiasta takas ja sit sain kasan marttyyriviestejä perään. Eipä se asia siitä sitten miksikään varmaan mee, ihan sama mitä äidille nyt sanoo, se kääntää asiat nurin päin ja on päättänyt omassa päässään, että mä suurin piirtein vihaan sitä. Hienoa.

Kattelin sääennusteita tossa vähän murheellisena. Pelkkää plussaa näyttää melkein viikon huomisesta eteenpäin. Yhyy! Nyt on ollu niin hienoja kelejä, että mä en kyllä killaa, jos alkaa taas sataa vettä. Tossa pari päivää sit, kun kävi pikkusen plussan puolella, olis voinu rakentaa vaikka lumilyhdyn tai jotain, mutta eipä siitä sit pitkää iloa olis ollu, jos kohta lumet häipyy kokonaan.

Onnistuttiin muuten ostaan jouluks kaunein kuusi, mitä meil on ikinä ollu! Kerrankin oli semmonen myyjä, joka ymmärsi, mitä haetaan.

Leivotaan, leivotaan!Torstai 20.12.2012 17:15

Eilen sain pipparit tehtyy, kun äiti ja sisko oli vahtimassa tyttöö. Tänään sain limput uuniin typyn nukkuessa päiväunia. Kai se kohta heräilee. Saadaan sit yhres ottaa limput pois uunista :) Mun olis tarkotus tehdä vielä sellasii biscotteja, mut voi olla, et tänään en ala enää niitä. Josko vaikka huomenna. Nii ja piparit toki pitää koristella!

Joulupaketit on lähes valmiina. Yks lahja paketoimatta ja parista paketista puuttuu pakettikortti. Kerrankin oon paketoinut oikeesti ajoissa (meil oli Nepun kans paketointitalkoot tos tiistaina), kun aina ennen oon vielä aattoaamunakin saattanu jotain pakettia väkerrellä. Tai aaton aattona yömyöhään vähintäänkin.

Kunhan ny ruokakaupassa käymisestä vielä selviäis ja vähän viittis siistii paikkoja, niin joulu on tervetullut. Tietysti kuusi vielä haetaan kans. Jos tänä vuonna säästyttäis siltä yövuorolta kuusen koristelussa ja kinkun paistamisessa, kun on v-loppu ennen aattoa ja ollaan P:n kans molemmat kotona :)

Dippadiiii.Tiistai 11.12.2012 15:10

Tänään käytiin neuvvolas. Kaikki oli hianosti ja typy oli kasvanu ihan kivasti. Pituus meni nyt pikkusen miinuskäyrän puolelle, mut kai se sitä sopivaa käyrää vielä vähän hakee. Painoo oli tullu ihan hyvin, mut vieläkään ei 6kg ihan menny rikki. Huutamiseks reissu vähän meni, kun tyttö raivostui neuvolantädille siitä, et häntä pideltii. Ei meinannu tyyntyy ollenkaan sen jälkee :D Nyt se nukkuuki sit jo kohta kolmatta tuntia reissun jälkeen. Tänään aletaan maisteleen vähä bataattia, saas nähä mitä siitä tulee...

Rukan matkakin on takana päin ja vähän ankeelta tuntuu. Siellä oli niin mukavaa! Meil meni matkat tosi hienosti ja perilläkin suju hyvin. Ekana päivänä P jäi tytön kans kämpälle, et mä pääsin iltapuolella rinteeseen ja sit kahtena seuraavana päivänä kaveripariskunta vahti tyttöä sen pari-kolme tuntia, kun mä olin pois. Päästiin P:n kans sopivasti kahdestaanki mäkeen :) Tuli uudet suksetkin testattua ja hyvät oli! Rinteet oli oikeestaan tosi hyvässä kunnossa, parina päivänä vaan oli tosi kova tuuli, et se oli heittäny vähän rinteiden yläosista lunta pois niin, et oli jäistä. Mullaki oli kunto aika paljon parempi, ku olin uskaltanu odottaa. Toki sain lihakset ihan kunnolla kipeiks, mutta hyvin jaksoin eniveis. Kattotaan ny, jos tos kevätpuolella viel sais jonku perhereissun tehtyä.P:n isyyslomapätkä loppuu tänään ja huomenna sit alkaa taas normaali arki. Vois vähitellen alkaa vähä valmistelee joulua, tajusin just, et ei siihen oo oikeesti enää kovinkaan pitkä aika. Piparit on leipomatta ja limput samoin. Taidan tänä vuonna tehdä vaan puolikkaat taikinat, niin pääsee vähän helpommalla, mut saa kuitenki tehä :) Joulukortit pitäs vielä viimeistellä, et ne saa ajoissa postiin. Meil ei o tullu sitä punasta joulukorttikuorta ollenkaan. Tai sit se on menny muun postin mukana johonki hukkaan. Yhyy.

Kaikkee sekalaist selitystSunnuntai 02.12.2012 22:45

On toi typy aika päättäväine tapaus. Ennen tätä päivää ei oo sit kertaakaan osottanu kiinnostust kääntyy selältä vatsalleen. Tänään päiväl sit käänty eka kyljellee ja siitä sit hyvin määrätietosesti tiukkaa yritystä kääntyy mahalleen niin kauan, et onnistu! Sit oliki silmät ymmyrkäisenä, ku tajus, mitä kävi :D Sit se on vaan päristäny koko päivän, koko ajan, nii et kuola vaa lentää ja paita on rinnuksist märkä, vaikka koko aika kävis rätin kans pyyhkimäs naamaa.

Mä tein ekaa kertaa elämässäni paistettui nuudeleit. Tuli vaa kauhee mieliteko, sit googletin ohjeit ja sovelsin, ku ei ollu kaikkii resepteis olleita aineksii kotona. Hyvää siit silti tuli, et varmaan tarvii tehdä toisteki ja sit hommata vähä etukäteen jotai sopivii vihanneksii ja mausteita.

Noi Brunbergin tryffelit on muuten aivan tajuttoman hyviä. Oli niin pakko eilen ruokakaupast ottaa rasia mukaan, ku näin hyllys. En oo aikoihin syöny ja ne oli just niin herkullisia ku muistinki :)

Pikkujoulut ja Kulma Blues -jamitLauantai 01.12.2012 15:28

Hianosti meni kekkeröinnit! Käytii ensin naisis pikkujouludrinksuilla Bar Oudossa, sit koko työporukan kesken syötiin ravintola Satakunnassa ja siitä mentiin sitten Kulttuurikulmaan kuuntelemaan bluesia. Oli huippuhauskaa! Nepu oli mummin ja ukin kans kotona ja kaikki oli menny mitä parhaimmin ja typy nukkui onnen unta, kun me puolilta öin tultiin kotiin. Ois sitä pidempääki juhlis viihtyny, mutta ajateltiin ottaa varman päälle ja tulla suht ajois kotiin, jos oiski vaik aamulle sattunu vähä aikasempi herätys :)

Toi Bar Outo oli mulle ihan uus tuttavuus, mut täytyy kyl todeta, et hyvin positiivinen yllätys! Se on kai erikoistunu kaikenlaisiin drinkkeihin ja eiliset drinksut oli koko naisporukan mielestä about parhaimmat ikinä. Pitää kai joskus sopivan tilaisuuden tullen käydä uudestaankin yksillä :)

P onki sit ens viikon ja sitä seuraavan viikon pari ekaa päivää isyyslomalla, et meil on sit oikein laatuaikaa koko perheen kesken. Keskiviikkona otetaan suunnaks Ruka. Siel on vissii aika kylmä! Täytys vissii pakata taas about kaikki mahdolliset varusteet mukaan. Ja suksii tarttis vielä huoltaa. Mun uudet suksimet tarvis voidella ja vanhojenki kuntoo vähän tarkistaa. Sit saa pyykätä kaikki urheilukerrastot ja alkaa pakkaa :D

Tänään tarttis hakee suksiboksi lainaan ja käydä vähä kaupungis asioilla. Kun ny täst jaksetaa lähtee liikkeelle!

\o/Torstai 22.11.2012 18:34

Oon menossa tiistaina PartyLite-kutsuille. Selailin just netissä sitä kuvastoo vähän etukäteen. Siel on taas vaikka mitä nättiä! Mä tosin oon jo parina vuonna ostanu vaan tuoksuöljytäytepakkauksen meidän vessassa olevaan tuoksuöljypulloon. Nyt vaan aattelin, että vois ostaa vaikka uuden pullon vaihtelun vuoks. Niitäkin oli monta erilaista, et on varmaan vaikee valita! Ja jotain joulujuttujaki oli, semmosii joulupallosomisteita, mitä himoitsin viime vuonna jo... Täytyy kattoo, jos yhden raaskis ostaa. Jotain joululahjojaki vois harkita tilaavansa, sikäli mikäli jotain sopivan sorttista löytyy.

Sit lueskelin tos parina päivänä tommost suklaakirjaa, jonka P toi mulle joskus ihan muuten vaan. Se on täynnä suklaa-asiaa: suklaataikina- ja täytereseptejä, leivonnaisreseptejä, konvehtiohjeita ja muuta kivaa friteerattujen Mars-patukoiden ohjeesta lähtien. Ihan hiukan alko sitte tekee mieli suklaata, ku niitä kirjan kuvii katteli. No, ajattelin heti ens töikseni lavvantaina leipasta sitten semmosen banaani-pekaanipähkinäunelmatortun, jonka ohje kirjas oli. P:llä on nimittäin synttärit ja meille tulee pari kaveriaki poikkeemaan :)

O se hyvä, et ton babyn kans kuluu päivät semmosta tahtii, et ei oo ihan kauheesti ylimäärästä aikaa. Tai jos on, niin ei aina uskalla alkaa leipoo, kun ei tiedä kauanko sitä aikaa lopulta on. Tiä mihin ne kaikki kakut ja herkut oikee tunkis!

Tänään kävelylenkillä ollessani sain sentään päätettyä millaset joulukortit haluan tehdä. Enää tarvis käydä vähän tarvikevarastoo täydentämässä ja sit alkaa askarrellapaskarrella, et saa edes jotain valmiiks ennen Rukaa.

Taputapu!Maanantai 19.11.2012 00:54

Nyt on sit löytyny sormet ja varpaat ja leluistaki osataan ottaa kiinni :) Tai ainakin useimmiten ne kädet osuu sinne, minne yritetää. Semmone pyrähdys kehityksessä!

Tällee, ku on yksin kotona, huomaa, et monesti noi eläimet (tai siis lähinnä koira ja kissalapsi) kyl ajattelee, et sit tääl huushollis saa tehdä mitä vaa. Aina, ku vauva laitetaan yöunille, me jätetään makuuhuoneen ovi pienelle raolle. Luulis, et se ois houkuttanu kissoja iha hirveesti, mut ei ne oo sinne pyrkiny ollenkaan. Paitsi tänään. P lähti Norjaan ja mä laitoin typyn nukkuun yheksältä. Kävin keittiös laittaas itelleni iltapala ni eikö kissalapsi ollu jo sillä välin hiippaillu makkariin. Tuli aika liukkaasti ovenraosta pois, ku kuuli mun kävelevän olohuoneeseen :D

Siit tuliki mieleen, et mä päästin kissiäiset ulos siks aikaa, että saan syödä iltapalani rauhas ja nyt mun varmaan tarttis päästää ne kohta takas sisälle. Sit he varmaan alkaa hyvillä mielin nukkuu, ku on saanu vähä happihyppyy.

[Ei aihetta]Keskiviikko 14.11.2012 17:17

Käytii eilen Nepsun kans neuvolassa. Hän oli niin reipas, vaik jouduin herättään häne pesulle ja pukemaan, ku meidän aika oli jo kasilta. Hän sai kolme rokotusta ja sit tietty otettii kaikki perusmitat. Kyl se vaan niin kovaa tahtii kasvaa :) Nyt oli 5550g ja 60,2cm. Rokotuksista ei onneks oo näyttäny tulevan mitään pahempaa vaivaa, pikkusen oli lämpöö eilen illalla, mut typy oli iha normaali ilonen itsensä, niin ei tarvinnu alkaa mihinkään toimenpiteisiin.

Koht tulee joulu! Mulla alko jo pari viikkoo sitte sellane joulukorttien askarteluinnostus. Pitäis vaan käydä tota askartelulaatikkoo läpi ja kattoo, mitä tarvikkeita tarvis lissää. Nyt olis jo hyvä alottaa askartelut, jos oikeesti meinaa jotain saada valmiiks. Rukan reissuki väijyy jo ihan nurkan takana ja olis kiva, et siihen mennessä alkas ainaki suurin osa korteista olla kunnossa.

Mul piti olla jotai muutaki kirjotettavaa, mut se nyt jotenki mystisesti unohtu! Kai mää vaa vedän ny vähän lonkkaa, ku baby nukkuu päiväunia vaunulenkin jälkeen ja muaki vähä väsyttää. Nautiskelin täs jo muutaman palan Pirkan banaani-mantelivalkosuklaata, joka oli muuten aivan sikahyvää. Lenkkeily kyl on muuten tosi mukavaa, mutta nyt alkaa jo jotenki tympii toi märkyys. Koira on aina yltäpäältä ravassa lenkin jälkeen ja usein käy niin, että alkaa sataa vettä kesken kävelyn. Voisko tulla vaik lunta jo?

Ai nii! Eilen illalla meil oli pienet jamit Nepsun kans ku P oli kiipeemässä. Me kuunneltiin lastenlauluja ja hilluttiin ympäri taloo. Suosikkibiisi oli Tapio Rautavaaran Menninkäisten maa <3

Kyläluudat!Maanantai 05.11.2012 18:25

Oltii lauantaina mun vanhempien luona kylässä. Me mentiin typyn kans etukäteen ja P tuli perässä, kun se asenteli kaverin kans meille uusia ulkovaloja (löydettiin Terrasta jotain poistoerän ulkovaloja 35e/kpl, just sellasia, ku oltiin suunniteltu ja noin SIKAHALVALLA). Äiti paisto pihvit ja oli tehny lisäks sienihöystöö, sit oli keitettyy perunaa ja porkkanaa rakuunalla maustettuna. Oli sit niinku niin hyvää!

Eilen P oli SkiExpossa, niin mä lähin typyn kans taas äidin ja isän luo. Me käveltiin isän kans mummulaanki käymään ja vähänkö siellä ilahduttiin, ku oli baby mukana :) Äiti sen sijan lähti kattoo omaa isäänsä sairaalaan. Oli reppana kaatunu siellä vanhainkodissa ja saanu päähänsä kauheen kuhmun ja muutenki loukannu ja ollu sen jälkeen ihan sekava. Aika hälyttävää sinänsä, et sairaalaan passitettiin vasta päivä kaatumisen jälkeen, vaik kuhmu oli tosi iso ja tuffalla on verenohennuslääkityskin...

Siel sairaalassa oli tuffan kans samas huoneessa myös mun äidin ja isän naapuri, semmone Arvo-setä. Se oli ollu siellä jo useemman viikon, kun oli tullu paljon terveysongelmia päällekkäin. Sillä oli ollu omaisia käymässä ja kun ne oli lähteny, niin ei ollu menny kymmentäkään minuuttia, kun hän sit nukku pois. Äiti oli ollu yksin siellä huoneessa nukkuvan tuffan vieressä ja nähny Arvo-sedän viimisen hengenvedon. Oli vähän vaisu tunnelma sitte siinä, kun äiti tuli kotiin. Nyt siitä taloyhtiöstä menee varmaan sitten asunto myyntiin.

Apuva!Torstai 01.11.2012 17:37

P:llä on tän kuun loppupuolella synttärit. Mitä ihmettä sille vois ostaa lahjaks? Nyt ois hyvä tsäänssi vielä tilata jotain vaikka netistä, mutta ku tietäis vaan, että mitä.

Oltii eilen äidin ja isän luona koko päivä tytön kans. Äidin kans siinä sit mietittiin, et jos ennen jouluu vaivautus ottaa pariks päivää kirpparipöydän niin vois sinne kiikuttaa vähän vanhaa tavaraa. Mun tarvis nimittäin siivota vaatekaappini vaihteeks ja olis täällä kyllä muutaki tavaraa, mitä vois myydä. Tälleen päivisin ois ihan hyvin aikaa kompata kaappeja, kun tyttö nukkuu ja itelle iskee inspis. Nytki sormet vähän syyhyis, mut en vaa viitti täs kohtaa alottaa, ku typy herää varmaan kohta.

Huamenna on taas jo perjantai. Kylläpä viikko on menny nopeesti! Viikonloppuna ois SkiExpokin, mut mä taidan skipata sen kyl tänä vuonna. Viime vuonna oli huonommat messut jo ku sitä edellisenä ja se ei oo kyl sellane paikka, mihin otetaan tommone pieni vauva mukaan. Kova meteli, älytön ruuhka ja kuumuus. Toissa vuonna olin huonovointinen koko reissun, ku pää tuli kipeeks siitä kauheesta kakofoniasta ja kuumuus ahisti, joten ei oikein hotsita senkään takia lähtee.