IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Torstai 31.03.2011 17:30

Aaa! Olin tiistaina ratsastamalla kaverin hevosella. Kaveri piti mulle tuntia ja siinä tuli touhuttua kaikenlaista. Avotaivutuksia, pohkeenväistöjä, laukannostoja, siirtymisiä... ja esteitä.

Puoltoista tuntia hurahti ihan tosta noin vaan. Hevonen oli aivan hiestä märkä, ja mä olin kans sen jälkeen ihan kuitti. Lihaksia särkee vieläkin niin, että hyvä, kun pystyy kävelemään ilman kiristelyjä. Huhu. Ja tänään taas hevosen selkään. Toivottavasti pysyn kyydissä :D En tiiä mikä siinä on, kun sitä hevosta en oikein saa kääntymään, varsinkaan laukassa. Oli ihan hiukan verran ongelmia ohjata hevosta esteelle, kun ei vaan saanu sitä kääntymään. Monta kertaa oli pakko vaan mennä ohi, kun tolppa alko uhkaavasti tulla suoraan eteen. No onneks siinä sitte sain taisteltua muutaman kerran itseni ja hevosen esteen yli, työvoitto :)

Ratsastuskoululle tulee tänään uus opetusheppa. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin se on laitettu listassa mulle :D Ope aina sanoo, et perinteitä on pidettävä yllä, mikä tarkottaa sitä, että mä pääsen aina ratsastaa kaikilla uusilla/nuorilla/"lainassa olevilla" hevosilla. Tai no, tänään on kyl mahis, että heppa vaan kotiutuu ja tulee tunneille myöhemmin :)

Kyllä minä niin mieleni pahoitin!Maanantai 28.03.2011 14:56

Tuomas Kyrö, Mielensäpahoittaja. Kannattaa lukea!

Silleesti se taas viikonloppu oli ja meni. Ja kellojen siirto sekotti unirytminkin. Pyh. Musta olis kivempaa, jos viikonlopussa ois vaikka kolme päivää kahden sijaan. Kaks päivää saa liian helposti buukattua täyteen kaikkea puuhaa :)

Lauantai meni siis Himoksella. Aamulla kahdeksan jälkeen lähdettiin ajamaan. Pysättiin matkalla Kolmenkulman ABC:lle shoppailemaan, ku siinä on semmonen "partiokauppa". Mä löysin sieltä uudet kumisaappaat. En ookkaan suunnitellu sellasten ostamista ku ehkä kolme vuotta jo. No, pästiin rinteeseen puoliltapäivin ja kotiin lähdettiin ehkä puol kasilta illalla. Eli liki kuus tuntia tuli viuhdottua menemään siellä ulkona. Voin kertoo, et jalkoi väsyttää edelleen.

En ollu ennen käyny Himoksella. Se oli ihan kivan olonen paikka, mutta siellä oli jonkun verran ruuhkaisaa ja aika paljon venäläisiä. Ne on ihan mahdottomia tuolla rinteissä. Jaa mistäkö ne tunnistaa? Naisilla on aina vaatteet viimisen päälle eikä juuri koskaan kypärää, ne on siellä vähän niinku catwalkilla vaan. Miehet laskee usein ilman mitään päähinettä ja paljain käsin, ehkä jopa farkut jalassa. Lämpötilalla ei oo niin väliä. Ja sitten ne etuilee jonoissa ja käyttäytyy muutenkin tökerösti. Joo...

Ruuhkasta johtuen oli rinteet aika karseessa kunnossa. Jyrkät kohdat oli aurattu jäälle ja muuten oliki sitte sellasta pöperöö ja lumikasoja. Mä olin aika pulassa, kun en saa koko käännöstä aina tehtyä suksen kantilla. Jos ei oo kantti tarpeeks tiukasti maata kohti, lähtee sukset matkustamaan semmosessa töyssyssä. Sit ne menee ristiin tai kolisee muuten vaan yhteen. Siitä seuraa tasapainon menetys ja horjuminen/pysähtyminen/kaatuminen, mikä taas sekottaa koko laskun rytmin ja sit tulee sellanen fiilis, et ei vaan kulje. Eikä kyl kauheesti sit kulkenu. Kaaduin sentään vaan kerran. Punasen rinteen jyrkässä kohdassa pistin käännöksessä sukset ristiin ja kaaduin turvalleni. Täräytin vasemman ohimon ja olkapään ikävästi siihen rinteeseen, mut ei onneks pahemmin sattunu. P tuli siihen sit kattomaan ja totes vaan, että rohkeimmat kaatuu eteenpäin :D

Eilen käytiin mummun 79-vuotissynttäreillä. Siellä oli hyvää kakkua ja mun lemppareita: muna-anjovisleipiä :) Sattu sopivasti meidän "mässypäivä" eiliselle niin sai ottaa makeita syötäviä kaikessa rauhassa. Söin tosiaan ekan kerran kuukauteen leipää. Oli muuten aika hyvää! Sit söin kotona yhden pienehkön palan pizzaa ja illalla syötiin vielä juustoo ja rypäleitä. Siitä pizzasta tuli ihan jäätävä närästys. Ruokatorvee korvensi vielä aamullaki. Hyi hlvetti, että oli kamalaa. Todettiin sitten, että ehkä jatketaan silleen, että viikonloppusin voidaan vähän luistaa tosta normaaliruokavaliosta. Ei enää pidetä mässypäivää kahden viikon välein, siitä tulee vaan närästystä ;)
Hiukan on rakeinen kuva, mutta mitäpä siitä...

Oiskohan kevätväsymystä?Torstai 24.03.2011 12:31

Joka päivä vaan väsyttää, väsyttää ja väsyttää. Kauniit säät kyllä pitää mielen valoisana, mutta silti vaan väsyttää. Työpäivän jälkeen on aina niin poikki, ettei jaksais liikkua senttiäkään. Toisaalta aina on ihan hyvä fiilis, kun on vaan saanut potkittua itsensä liikkeelle.

Koiraa ällöttää nää loskakelit, se hiippailee lenkeillä ihan hassun näkösesti ja yrittää epätoivosesti väistellä kuralätäköitä. Ois meillä sille kurahaalari, mutta kun ei se oikein siitäkään välitä. Sit on parka yltäpäältä ravassa, kun lenkki on tehty. Haisee muuten aika koiralle...

Olin eilen Lahdessa. Menomatkalla paistoi aurinko ja tiet oli kuivat, kiva ajokeli ja hyvää matkaseuraa. Takas tullessa sit satoki räntää vaakasuoraan, oli kauhee sumu ja räpäskä lensi. Kyl kevät on hieno! Sit olin niin kuitti, kun kotiin pääsin, et jaksoin syödä pienen välipalan ja katsoo Greyn Anatomian ja sit yheksän jälkeen jo nukahdin sohvalle. Kympiltä menin nukkuu. Ja seiskalta heräsin - edelleen väsyneenä. Viime yönä nukuin onneks sen verran sikeesti, ettei kovan tuulen aiheuttamat äänet herättäny. Toissayönä heräsin jotain sata kertaa siihen hirveeseen huminaan. Vähempiki riittäis.

Tänään ois heppastelua tiedossa ja lauantaina sit Himokselle laittaan suksia ristiin :)

Ihana kissalapsi <3Perjantai 18.03.2011 11:42

Kissalapsi oli tänään aamulla taas niin mainio. Se oli tapansa mukaan aamuäreä ja P:tä kohtaan sillä tuntuu olevan erityisesti jotain antipatioita. Epäillään molemmat sen johtuvan siitä, että P on vähän ronskimmin ottein esimerkiks lääkinnyt kissaparkaa.

Tehtiin lähtöö töihin ja P oli keittiön pöydän vieressä pläräämässä jotain papereita. Kissalapsi istui siinä pöydällä. Yhtäkkii kuuluu ryminää ja kissa juoksee mua kohti silmät selällään. P vaan toteaa, että "Anteeks nyt kauheesti, kun koitin sua vähän niskasta rapsuttaa". Mä vedin saapikkaita jalkaan siinä eteisen matolla ja kissa teki sit täyden uukkarin siinä maton kulmalla ja juoksi keittiön pöydän alle sen näkösenä, että "Ja sääkin puet siinä jotain tyhmiä saappaita, nyt kyllä meni hermot" :D

Koira kävi vielä pissalla ennen lähtöä ja päästin sen sisälle. Kissalapsi istu siinä eteisen maton kauimmaises nurkassa ja katso mua, kun toivotin sille hyvää päivää. Korvat oli vähän höröllään ja silmät ymmyrkäisinä ja sanoin sitten lisäks, että "Älä nyt näytä noin hölmistyneeltä, ei tässä mitään hämminkiä oo". Kissa katto mua edelleen, sit se nousi ylös ja lähti hölkkäämään heittiöön. Huusi mennessään "Määääy!", ilmeisesti sen merkiks, että tarttis päästä ulos. Piti sit pahotella, et valitettavasti hän pääsee ulos vasta iltapäivällä :)

Rautaa naamaan!Torstai 17.03.2011 12:08

Hiplasin tos aamulla naamaani ja muistin, et mullahan on tossa huulessa lävistys. Oon viimeks ostanu siihen uuden korun ennen häitä eli siitä tulee kohta kaks vuotta. Olis taas aika vaihtaa uuteen, kun tää nyt on ollu tässä sen pari vuotta putkeen...

No, näppäränä tyttönä sit surffasin johonkin nettikauppaan ja löysin sieltä vaikka mitä hienoa, mitä vois tilata. Mut sit hoksasin, et enhän mä muista varmaks tän labretin kokoa :D Ehkä 1.6mmx6mm... ja pallo ehkä 4mm. Tai 5mm. Tai en mä tiedä! Onneks on kotona joku edellisestä ostoksesta jäänyt pussi, jossa lukee toi koko.

Bongasin myös bioplast-muovikoruja, jotka vaikutti ihan kiintoisilta. Olis hellempiä ikenille ja hampaille (ei silti sillä, että tää kirurginteräksinen olis jotenkin huono ollut), mutta infoteksti alko vähän jännittää: "Kivellinen pää painetaan bioplast tappiin. Tiukka, pysyy hyvin kiinni. Irrottaminen saattaa jopa vaatia tapin poikki leikkaamisen". Juu ei kiitos! Ehkä tyydyn titaanisiin tai kirurginteräksisiin. Vielä, kun sais päätettyä minkä näkösiä haluaisin. Viimeks ostin pallon kirkkaalla kivellä ja siitä kivestä tuli aikaa myöden keltanen. Ei sellasta enää. Sit punaset näyttää finniltä ja vihree mädäntyneeltä :D Onneks vaihtoehtoja oli paljon, kyllä niistä joku sopiva löytyy.

Ja samaan pakettiin parit uudet korvikset, niin ei tarvii aina pitää samoja valkokultasia tai titaanisia. On mulla rihkamakorviksia vinot pinot kotona, mutta niitä ei yleensä viitsi kovin pitkiä aikoja pitää kerrallaan, mulla ainaki välillä tuppaa korvat niistä ärsyyntymään.

Tänään tarkistan sitten tuon koruni koon, että voin huomenna tilata uusia :>

UGH!Sunnuntai 13.03.2011 16:50

Riihivuori on nyt sit korkattu. Ihan kiva paikka! Alkuun ei laskut sujuneet millään, mutta kyllähän se syykin sitte selvis. Oltiin syöty aamupala ennen aamukahdeksaa, rinteeseen päästiin puolilta päivin eikä oltu syöty aamun jälkeen mitään. Eipä ihme, että loppu paukut kesken. Hyvän lounaan jälkeen sitä jakso kummasti paremmin :D Myöhemmin tankattiin vielä laskiaispullilla. Laskin kyllä itteni niin piippuun, et muutamilla viimisillä kerroilla kaaduin ihan vaan siks, kun ei jalat enää kantanu. Mutta hyvät treenit oli, punasessaki rintees meni ihan kivasti :)

Tänään sain UGGini kotiin ja ne on ihanat <3 Sääli, että nyt ei taida enää sellasii kelejä tulla, et niitä vois käyttää. Nopeesti tossa kokeilin niitä jalkaan ja tuntu niinku ois kävelly pumpulissa :)

Meil on tänää mässypäivä! Jutta-dieettiä noudatettu pari viikkoa ja päätettiin, et tänään syödään just tasan sitä mikä nyt sattuu huvittaan. Aamupalaks kyl maitto molemmille Jutan kaurahiutale-raejuusto-mehukeittoaamuhöttö, mutta sit kaffin kans otettiin lisäks parit keksit. Myöhemmin sit varmaan haetaan pizzaa tai jotain ja muuta herkkua. Ja napostellaan karkkeja.

Onneks tänään ei tarvii mennä yhtään mihinkään ruuanhakureissua lukuunottamatta. Kiva olla kotosalla vaan :)

Perrrjantaiiiii!Perjantai 11.03.2011 16:52

Piti oikein lähtee leffaan tänään, mut se leffa meni niin typeriin aikoihin, et koitetaan joku toinen päivä. Vaihtoehdot oli niinku klo 17 tai 21:30. Ekaan ei vaan ehdi ja toinen on ihan liian myöhään.

Huomenna ois suunta Riihivuoreen. Toivotaan ettei kauheesti pyrytä tota räntää, tänään sai siitä loskasta jo ihan tarpeeks. Tarvii pysyy mahdollisimman kaukana autoteistäkin, ku tuolla kävelee, autot roiskii aika huoletta kaikki kurat niskaan.

Kaverikin oli kotiutunu Ausseista. Sillä on mulle UGGit tuliaiskassissa :)(: Ei niitä varmaan tänä talvena kauheemmin enää voi käyttää, jos tollasta märkää on, mut onpahan ens talvee varten sit varastossa!

[Ei aihetta]Keskiviikko 09.03.2011 12:02

Perhe S. panosti kaatuiluun eilen Ellivuoren iltamäessä. P:llä oli testissä uudet sukset ja siteet. Siteissä on sellanen vivulla toimiva touring-moodi, joka helpottaa ylämäkeen hiihtämistä. Tultiin sit kerran sitä Hotellirinnettä alas P edellä, minä perässä. Pääsin alas asti ja ihmettelin, et missäs se mies nyt sit on. Aikani odottelin ja sit piti lähtee hiukan takaspäin hiihtämään ja katselemaan, et näkyykö jossain.

Sieltä se sit just kömpi jostain pusikosta pois. Katoin, et näköjään pääpiirteittäin tyyppi on ainakin kunnossa, kun se kerran laski sieltä alas. Toisesta suksesta oli se touring-moodi auennut kesken käännöksen, joten side oli "vetelöitynyt" aika huomattavasti ja P oli sen seurauksena menettänyt tasapainon ja ajanut ulos rinteestä, pudonnut pari metriä naamalleen jonnekin moottorikelkan jälkeen sinne pusikkoon. Kivistä oli onneks menny ohi. Leuassa oli vähän hiertymään, nenästä tuli verta ja lasien linssi oli haljennu. Selvis sitte sekin, miks oli nenä hiukan kipee, ilmeisen kovaa tärähtäny ne lasit siinä nenällä, tuskin Oakleyn laseista ihan helpolla linssi halkee. Ois tullu kohtis rumaa jälkeä varmaan ilman laseja tai kypärää...

Siinä ihmeteltiin yhdessä, et miten se side nyt silleen poksahti auki ja tultiin siihen tulokseen, et ehkä se vipu oli vaan huonosti paikallaan. Kävi kuitenkin ilmi seuraavan laskun alussa, et se on vaan löysä ja laukeaa joka kerta, kun laskuasento on hiukan syvempi. Reklamaation paikka sitte. Onneks toi pieni onnettomuus tapahtui Ellivuoressa eikä jossain offarilla.

Mäkin kunnostauduin kaatumisessa tällä kertaa. Kaaduin kaks kertaa täysin samalla tavalla. Oikealle kääntyessä alko oikee jalka väpättää ja siitä kaaduin selälleen suksien päälle. Ja kummallakin kerralla sukset tietysti käänty niin, että luisuin hyvän matkaa kypärä edellä rinnettä alas ja kattelin tähtitaivasta :D Joutu vähän tekee duunia, et sai noi twintipit pysähtymään! Ekalla kerralla jäi toinen sauva jonnekin matkan varrelle, tokalla kertaa ne pysy kyl mukana. Se vähän noiden tellujen kans jännittää, ku ei oo laukeevia siteitä. Toistaseks silti oon laskeskellu sen verran varovaisesti, et noi kaatumiset on aika pehmosia. Eilen kostautu silti selkeesti se, että mulla oli huomattavasti enemmän vauhtia ku aikasemmilla kerroilla :D

[Ei aihetta]Maanantai 07.03.2011 13:08

Äh ja pöh. Vähänkö ärsyttää, kun viikonloput suhahtaa ohi niin vauhdilla, et hyvä ku ehtii tajuta. Oli taas vaikka mitä puuhaa.

Meil on menny ruuanlaittoonkin aikaa paljon tavallista enemmän, ku aateltiin yhtä ruokavalioo kokeilla täs muutama viikko ja nyt on aika ahkerasti pitäny ite tehdä sapuskaa. Ja tietysti mielellään aina pariks päiväks kerrallaan. Ihan jees tää on silti sujunu ja melkein puoltoista kiloo viikossa paino pudonnu :) Eikä siis nyt oo mikään varsinainen laihari menossa, vaan hiukan muunneltu ruokavalio.

Lavvantaina ajeltiin Tampereeseen. P:llä oli sukset haettavana Camusta ja me vietiin sinne vielä siteet, jotka myyjä ruuvas siellä paikalleen. Sen operaation valmistumista ootellessa ajeltiin yhteen hevostarvikeliikkeeseen ostamaan mulle uusia chapseja. No kuinka ollakaan, siellä oli nahkasaappaita alessa ja aloin sovittelee sit niitä, kun ne oli melkein saman hintasia kuin chapsitkin. Aika montaa saapasta tuli kokeiltua, myyjä oli tosi asiantunteva ja mukava. Ja kärsivällinen, kun ei meinannu löytyy millään sopivia :D Lopulta sit löyty hyvä malli (riittävän siro ja vetskarillinen, niin ei tarvinnu käyttää saapaskoukkuja!) ja piti kokeilla sitten saapasta toiseenkin jalkaan. No, mun vasen pohje olikin sitte hiukan paksumpi kuin oikea eikä vetskari tahtonu mennä kiinni millään. P siinä sitten tuli auttamaan ja myyjä katseli vierestä. Yhtäkkiä kuulu ritsahtus ja se vetskari aukes kivasti sen vetimen alapuolelta. Tietysti. No, sitten piti ruveta väkisin repimään sitä auki, että saatais se vetskari takas kiinni. Sehän sitten vaati aika paljon voimaa ja lopulta kävi niin, että se toinen ketju irtos siitä vetimestä kokonaan. Hehe!

Saappaat oli kuitenki hyvät, niin päätettiin ottaa ne. Myyjä lupas niistä vielä lisäalennusta sen rikkinäisen vetskarin takia. Saappaiden lähtöhinta oli 259eur ja ne oli myynnissä 40% alennuksella. Lopullinen hinta tän vetskariepisodin jälkeen oli tasan 100eur - tulivat siis halvemmaksi kuin chapsit :D Tosin nyt mun pitää kiikuttaa noi suutariin ja pyytää vaihdattaan vetoketjut. Eilen koitettiin ite korjata sitä, mutta huomattiin, että niissä hampaissa oli joku pieni rako, jonka takia se ketju ei ilmeisesti pysy sit kiinni. Mut semmoset kaupat tuli! Wohoo! Ja pitää kyllä sanoa, että jos Tampereen suunnalla liikkuu ja sattuu olemaan hevosharrastaja (tai tarvii jotain muuta lemmikkieläintarviketta) niin kannattaa ottaa suunnaks Kangasala ja liike nimeltä Bob&Piaffe. Suosittelen. Uskomattoman hyvä palvelu siellä!

Juu. Ja sitten Camussa sovitin mielenkiinnosta sitä Norrønan Lofoten-kuoripukua. Ihan siks, et jos jostain vaiks bongais halvennuksessa, niin tietää sit koon. Voi moro, et oli komia! Semmonen on joskus saatava. Et eiku säästämään. Housut makso 500eur ja takki 550eur...

Eilen oltii isin kans Munakarin kävelyllä. Oli hieno ilma, mutta kova tuuli. Hyvin oli silti porukkaa liikkeellä :) Pari tuntii siinä meni, ku käveltiin se lenkki. Sen jälkeen oli kyl sellanen oloki, et oli vähän ulkoillu! Siihen päälle vielä koiran lenkitys, ni oli aika sohvaperunaolo loppuillan :D

edit:
Molempiin saappaisiin uudet vetskarit, vaikee tehdä eikä tuu saman näköset ku alkuperäset. 50eur. No, pääasia, että saa toimivat ja vahvemmat vetoketjut kuitenkin! Se myyjäkin sano, et ne on ihan kulutustavaraa, että muutaman vuoden välein saa vaihtaa, jos saappaat on aktiivisessa käytössä :)

:DKeskiviikko 02.03.2011 11:29

Pieni ote hevostalli.netin senioripalstalta.

Keskustelun otsikko Miten sanotaan enguksi?

Ongelma:
Eli tarvitsisin apua seuraavien lauseiden kääntämiseen enguksi:

- Valitettavasti vatsani menee sekaisin maustetusta ruoasta
- Majoittuisin mieluiten ystäväni kanssa samaan huoneeseen
- Emme mielellään valvoisi myöhään

KIITOS!

Ensimmäinen vastaus:
Haa, legendaarinen Engukieli!!!

Engukielessä on sama kielioppi kuin kontinkielessäkin:

- Elitettavastivangu etsanivangu eneemengu ekaisinsengu eustetustamangu eeastarungu

- Ejoittuisinmangu eieluitenmingu estäväniyngu enssaangu emaansangu eeneeseenhungu

- Emmeengu eielelläänmingu elvoisivingu yöhäänmengu.

EETOSKINGU!