IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

No sinne meni lumet!Tiistai 30.10.2012 13:33

Ehdin sairastaa kaikki kauneimmat pakkaspäivät. Eilen vihdoinki uskaltauduin kevyelle kävelylenkille päivällä ja sillon jo sit satoki räntää ja oli märkää. Koiraa ei kuitenkaan tarvinnu kauheesti siivota lenkin jälkeen, et oli ihan jee se kurattomuus.

Nyt on sen näkönen keli, et ei ihan kauheesti houkuttele lähtee sinne, mut katotaan ny tartteeko kuitenki. Koira on luultavasti vaan onnellinen, jos en lähe sitä kuskaan lenkille, mut tytöllä on joskus hiukan hankaluuksia nukahtaa päiväunille, jos ei käydä ulkona ollenkaa. Toisaalta... eilen se nukku kyl koko 45min lenkin, mutta heräs saman tien, ku tultiin kotipihaan, et ei sekään aina toimi :)

Oh no!Perjantai 26.10.2012 22:30

Outokummun Eläkeläisten bussi oli ilmeisesti jumissa ylämäessä keskustassa. Olivat tulossa Etelärannasta Antinkatua torille päin. Melkonen härdelli oli siinä risteyksessä hinausautoineen kaikkineen.

Oli kyllä aika kaaosmaista liikenteessä ylipäätään. Ajelin kotoo Prismaan ostaan siskolle ja sen poikaystävälle synttärilahjaa ja sit kiikutin sen suoraan äidille, joka pakkaa postipaketin. Komiasti oli risteykset ja ympyrät kiillotettu! Passatti vaan hämää, ku sillä pääsee niin näppärästi liikkeelle sen nelivedon kanssa, mut yhtä huonosti se pysää ku kaikki muutki :D Hyvin mä silti selvisin, ajoin tositosi rauhallisesti. Muutama teinibemari tuos keskustas kaasutteli sen olosesti, että joku kerta tulee tilanne, et se vehjes ei pysääkään ajois. Mut se on sit sitä luonnonvalintaa se!

Sit kävi kiintoisa tapahtuma tossa lähtiessä: menin autoon, käynnistin sen ja nousin ulos, et otan takajalkatilasta lumiharjan. Kuskin oven löin kiinni. No, sit olikin takaovi lukossa, mitä vähän ihmettelin, ku sen ei pitäis mennä lukkoon, kun auto on paikallaan. Siirryin avaamaan etuovee, et saan sieltä napista takaovet auki. Kas, ei auennut etuovikaan. Joka luukku oli lukossa ja auto käynnissä ja mun kotiavaimetki oli autos sisällä. Onneks oli puhelin taskus, P oli nimittäin just tytön kans vaunulenkillä. Hän tuli sieltä sit aika haipakkaa kotiin, et saadaan toisella avaimella auton ovet auki. No ei saatu, kun siit oli paristot loppu. Passatin ovet saa manuaalisestikin auki, mutta ei olla koskaan sitä kokeiltu, niin oltais tarvittu ohjekirjaa, joka sekin oli autossa sisällä. Netti on ystävä! Lopulta saatiin ovet auki ja jäätiin vaan ihmetteleen, että mitäs ttua mahto tapahtua. Toivottavasti ei toistu!

Pärsk ja niisk.Perjantai 26.10.2012 18:05

Voi vide, että ottaa aivoon tää jatkuva niistäminen. Nokka ihan rohtunu, vaikka miten rasvaan. Mutta ei se auta, ku muutaman minuutin välein on pakko niistää. Mitään pientäkään asiaa ei saa tehdyks ilman, et pitäis ainaki kerran niistää kesken kaiken. Argh! Vaikeuttaa melko paljon IHAN KAIKKEA.

Äiti tuliki eilen illalla meille, vaik ei tääl paljon mitää jeesailtavaa ollu. Mut oli se ihan kiva, et oli ainaski seuraa, ku oli vähän kökkö olo :)

Duha.Torstai 25.10.2012 20:31

Menin eilen illalla iha hyvävointisena nukkuu ja aamusti heräsin räkätaudis. Hieno homma! Aamupäivän oli olo silti ihan suht siedettävä, mut nyt iltaa kohden alkaa olla vähä kurjempi fiilis. Pää on niinku ilmapallo ja nokka vuotaa ihan koko ajan. Ähyy.

Onneks tyttö nukku viime yön tosi hyvin, siis pitkissä pätkissä, ja tänään päiväunetki kesti melkein 3h, ni oon saanu löhötä rauhassa. Nyt vaan vähä harmittaa, ku P on taas lähössä kiipeen ja mun olo täs on huonontunu ja pitää jäädä illaks yksin kotiin. Tai no, äiti tarjoutu jo tuleen avuks, mut ku emmääää tiä... Oon nii huono pyytään tämmösis apuu, ku en varsinaisesti kaipaa edes apua.

:OSunnuntai 21.10.2012 21:53

Vähän toi ipana kasvaa kauheeta kyytii! Aloin eilen yhtäkkii tsekkailee sen vaatekaappii ja totesin, et se pitää käydä kokonaan läpi. Jokusen pinon sai laittaa pois jo pieneks jääneitä vaatteita ja sit kaivaa toiselta hyllyltä vähän isompia tilalle. Ja täytyy sanoo, et tolla lapsella todellakin on vaatteita, alko olla jo vaikeuksii tunkee niitä jotenki järkevästi tonne hyllyille. Kunpa ny ehtis käyttää kaikkia edes kerran :D Ja mä en oo ite oikeesti ostanu ku muutaman vaatteen, muut on tullu äitiyspakkauksesta ja lahjaks. P oli kans tyytyväinen, ku järjestin koko vaatekaapin uusiks, et hänki ny tietää ne pari vaatepinkkaa, mistä voi huoletta ottaa vaatteen (niinku ennen olis ollu jotenki vaikeeta ;)).

Eilen käytiin anoppilas. P kävi vähä jeesailees pihahommis ja sit vaan oleskeltiin. Meil oli vaik mitä muutaki hommaa suunniteltuna eiliselle, mut oltiinki sit koko päivä kyläs! Tänää oliki sit listalla siivoilua, pyykkäilyä, asioiden hoitamista ja haravointia. Mä kävin apteekis, kukkakaupas palauttaas pari astiaa ja sit ravasin Prisman läpi. Vähän nälkäsenä ehkä, niin tuli pikkusen jotain ylimäärästäki mukaan...

Sit mä vähän haaveilen, et pääsisin reenaa viel pilatesta tänää illal. Löysin yhen hyvän olosen videon ens hätää YouTubest. Tekis nii hyvää mun jumittaville selkälihaksille. Ja muutenki! Sitte ku vielä sais jossain vaiheessa syksyy ittensä takas heposen selkään ni ois aika komiaa :)

Kaamee karkkinälkä!Perjantai 19.10.2012 20:49

Onneks laatikost löyty vähän Geishoja kahvin kans nautittavaks! Tuntuu kyl, et nykyään uppois karkkii ja jätskii ihan tajuttomii määriä. Kai mä oon vaan saanu itteni johonki kunnon sokerikoukkuun, ku täs nyt on tullu herkuteltua ehkä vähän normaalia enemmän. Pitää varmaan syödä kaiki hyvyydet kaapeista pois ja sit vaan olla ostamatta lisää :D Jännä kyllä silti, miten paljon enemmän himoitsee kaikkia herkkuja, jos tietää, että niitä on kotona jossain jemmassa. Jos ei ole, niin ei niitä kyllä kauheesti tuu ostettuakaan - siis karkkeja ja jätskejä tms.

Kummisetä soitteli tänää ristiäiskuvista. Onneks hän naisystävänsä kans otti kuvia, koska taas iteltä unohtu melkein kokonaan koko valokuvaus. P otti järkkäril muutaman kuvan ja räpsyllä, mut siin oli niin paljon muutaki touhua, et sit vaan kamerat jäi lojumaan johonki. Pääasia silti, et jäi edes muutama kuva muistoks siitäki päivästä :) Meidän tarvis mennä nyt joku päivä sinne valokuvaamoonki katselemaan niitä perhekuvia ynnä muita, et jos saatais niistä teetettyä jotain ihan seinälle asti.

Ja sit mua jotenki tympii jo nää sadekelit. Poikkeuksellisesti tänään ei satanu, ku oltiin pihalla, mut täs melkein jokasena muuna päivänä on käyny niin, että alkaa sataa kesken lenkin. Tympeetä! Emmäkää ny sokerista oo, mut ois ny vaan kivempi lenkkeillä aurinkoisessa säässä. Tai edes sateettomassa.

Sit hokasin justiis, että meidän ensilumireissu lähestyy huimaa vauhtii. Joulukuun alus ois lähtö. Mä en varmaan jaksa kauheesti laskee, ku en oo kerenny reenaa jalkoja yhtään. Mut toisaalt, meil on toi pirpana mukana, et sen kans mul varmaan suurin osa ajasta meneeki. Enkä kyl muutenkaan haluu alkaa taas pitkän tauon jälkeen repii siel rintees silleen, et oon päivän jälkee jo ihan rampa :D Kunpa nyt tänä vuonna olis siihen aikaan vähän enempi lunta ja useempi rinne auki!

[Ei aihetta]Keskiviikko 17.10.2012 19:45

Olin eilen ekaa kertaa elämässäni Perfect Home -sisustuskutsuilla. Kaikille kutsuille munki näköjään täytyy itteni tupata :D No, eniveis, otin tytön mukaan ja mentiin sinne yhres katteleen. Olinki sit ihan positiivisesti yllätynyt, että ei siellä ihan pelkkää krääsää ollut, vaan kaiken sisustustilpehöörin lisäks ihan asiallisen näkösiä astiastoja ja sen semmosiakin, ja hinnat oli ainakin osalla tavaroista hyvinkin kohtuullisia. Mä tilasinkin sieltä sitten sellasen setin, jossa on kolmiosainen tarjoilukulho, jonka koko tais olla 11x35cm ja sitten kolme erillistä pikkukulhoa 11x11cm. Toimituskuluineen 27,90e, et ei silleen kovin paha. Saa nyt sitten talven tullen vaikka glögin kans tarjolle mantelit, rusinat ja suklaata :)

Tänään tartteis käydä äidin ja isän luona kattoos postit ja kastelees kukat, ku ne on Teneriffalla. Ihan hyvään saumaan tuli reissu, kun täällä on näin sateista. Kahen viikon reissusta on kulunu nyt reilu viikko. Mä veikkaan, et sieltä tulee tytölle vino pino tuliaisia...

Heku pääsi tänään lenkillä nuuskuttelemaan lajitovereiden kanssa, kun törmäsin matkalla yhteen tyttöön, jolla oli kaks chihua mukana. Ihan kiva, et joskus tulee noita pikkukoiriakin vastaan, kun useimmiten kaikki on aina jotain isoja ja riehakkaita koiria, joista Heku ei yhtään tykkää.

:(Lauantai 13.10.2012 01:11

Tänään olis tos lähimmäs K-kaupas ollu Matti Nykänen klo 15-17 tai jotain. Käytii typyn kans kävellen siellä ruokaostoksilla vähän kolmen jälkeen, mut ei näkyny Matista vilaustakaan. Yhyy. Sen takia babyki varmaan huusi naama punasena vaunuis, ku kassalta lähdettiin :D Tai sit sil oli hiki, vaikka koitin kuoriiki hänt vähä.

Sit YLLÄTTÄEN sato vettä, ku lähettiin kävelee kaupast kotii. Onneks varustaudun aina ulos lähties kuorivaattein, ni ei pienet vesisateet palioo haittaa. Ja vaunuiski on aina sadesuoja mukana.

Äiti vauhris!Tiistai 09.10.2012 17:36

Käveltiin vaunulenkillä tosta Ruskakodin ohi ja siinä oli just vanhuksia kävelyllä. Ilmeisesti heillä oli suunta jokirantaan Villa Ruskaan tai johonkin, koska oli jotain hoitajia mukana ja kymmenkunta vanhusta. Kaksi mummoa tallusti siinä käsikynkässä ja minun ohi pyyhältäessäni (olin just päässy hyvään kävelyvauhtiin, jalat veti ihan villisti eteenpäin!) alkoivat laulaa "Reippahasti käypi askeleet, äidin hommat on niin kiireiset..." ja jäivät sitten miettimään, että mitenkäs se laulu tuosta oikein jatkuukaan :D Ihania mummeleita!

Oli kyllä oikein hyvä lenkki. Kummasti virkistää, kun raikkaas ilmassa pistelee tunnin verran tossua toisen eteen. Tänään ei edes kastuttu matkalla niinku eilen ja parilla edelliselläki kerralla. Ei ny mikään kaunein syyssää ollu, mutta ihan kiva silti :) Typy nukahti vaunuihin ennen ku olin saanu ne ovesta pihalle ja koira oli ihan innoissaan reippaasta lenkistä.

Pieni vaaleanpunainen sai nimen :)Maanantai 08.10.2012 13:58

Juhlat meni oikein hienosti, vaikka siinä alkuun pientä hässäkkää olikin tarjoilujen kanssa. Me kun oltiin silleen perinteisesti pikkusen perässä aikataulusta :D Mutta tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut. Pappi oli tosi mukava ja puhui hyvin, tunnelma oli rento. Päivänsankari pysyi ihan rauhallisena kummitädin sylissä, pieni parku pääsi vain siinä kohtaa, kun pää kastui :)

Tarjottavat teki hyvin kauppansa ja mä olin ihan superhyperonnellinen tekemästäni täytekakusta, koska se onnistui ihan huippuhyvin! Ja tein siitä niin ison, että jäi vielä kauhee määrä jämiä itelle :D Samoin porkkanakakkua. Suolasia jäi vähempi, mut niin se taitaa olla, et monesti ne tekee kauppansa makeita paremmin.

---

- Neve or Nieve, variant forms of the given name Niamh
- Neve, Hebrew word for oasis, first word in the name of several settlements in Israel
- Névé, young, granular type of snow which has been partially melted, refrozen and compacted

Niamh (Irish pronunciation: [ˈniːəv], with two syllables) is an Irish language feminine given name meaning "bright" or "radiant". Niav, Neve, Neave, Neeve and Nieve are anglicised and phonetically spelled forms of the name. The Old Irish spelling is Niaṁ.

In Irish mythology, Niamh was a goddess, the daughter of the god of the sea and one of the queens of Tír na nÓg, the land of eternal youth. She was the lover of the poet-hero Oisín.

Neve as a girl's name is a variant of Neva (Latin), and the meaning of Neve is "snow".

:)