IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Keskiviikko 30.12.2009 22:03

Joulu oli ja herkuteltiin, ruokaa on vieläkin jäljellä :) Pukki toi kaikkea tarpeellista, oon tyytyväinen! Nyt sit odotellaan vuoden vaihtumista. Mua yleensä näihin aikohin vuodesta ahdistaa ja masentaa, en tiedä miks reagoin niin voimakkaasti siihen, että aina alkaa uusi vuosi ja elämä rullaa vauhdilla eteenpäin. Tää vaihe kestää normaalisti joitakin päiviä ja tasaantuu sitten.

Tänä vuonna me juhlistetaan uutta vuotta sushi-kesteillä. Oon kerännyt muutamia hyviä reseptejä valmiiksi ja huomenna on mentävä kauppaan. Saakohan Porista tuoretta tonnikalaa? No, lohta saa ainakin. Tarkotuksena on kuitenkin tehdä enimmäkseen kasvisvaihtoehtoja, niin raakaa kalaa kammoksuvatkin voi syödä :) Aateltiin alotella helpommista ja tehdään makia ja nigiriä eli rullia ja "sormisushia". Miten tässä nyt jaksaa odottaa huomisia herkkuja!

Aattoa odotellessa <3Maanantai 21.12.2009 15:41

Joulu alkaa olla aika lähellä jo. Vähän liianki lähellä, on vähän sellanen kutina, että saattaa tulla kiire :) Toisaalta, itepähän oon tehtävälistani kasannut.

Perjantaina tein ekan satsin joulusuklaita. Ensimmäinen valkosuklaa-annos meni pieleen, suklaa "leikkas kiinni", kun lisäsin siihen alkoholia (eli mustikkalikööriä) mausteeks. Toinen annos kyllä sitten onnistu, vaikka siinäkin suklaa meni vähän rakeiseks. Pitää kehitellä jotain kikkakolmosia, miten sais sen suklaan pysymään hyvänä. Kermaa oisin koittanu, mut se likööri tuppas juoksettamaan sen, eikä netistä häthätään löytynyt mitään pätevää ohjetta. Tummasta suklaasta tehdyt, Marianne crunchilla maustetut suklaat onnistu kyllä erinomasesti. Muutamiin vaan tuli hiukan harmaata pintaan, mitä kyllä vähän ihmettelen. Pitäis kai kokeilla lämmittää sitä silikonimuottia ennen ku laittaa suklaan sinne. Temperoin kaikki suklaat kyllä, niin tuli muuten kyllä oikein hyvän näkösiä ja tuntusia konvehteja. Tein myös sellasii suklaalla kuorrutettuja marmeladeja. Namnam :) Keskiviikkona pitää tehä kierros sukulaisten luona ja viedä suklaatervehdykset mukana.

Lauantaina kipasin jouluostoksilla, löysinkin P:lle ihan kivan lahjan. Vaatetta ostin, kuten jo etukäteen sille lupailinkin. Toivottavasti on mieluinen :) Pipolle ja omistajalle löysin kans pienet joulututut tallille vietäväks ja siskollekin ostin pienen lahjan. Illalla leivoin jokusen rahkapullan. Niist tuli valtavia :D Siinä samalla sitten suoritettiin hiukan joulusiivousta, P pesi saunan ja pesuhuoneen, mä kiillotin vessan, vaihdoin kaikki pyyhkeet ja pyyhin keittiön kaapit, tasot ja koneet sekä eteisen peilikaapit. Pesin kunnolla kodinhoitohuoneen lavuaarinki. Vessaan laitoin äidiltä lahjaks saadun PartyLite tuoksuöljypullon, ja oottelen tässä, et joulusiivous saadaan loppuun, niin voin laittaa sen Mytologia Hurricanenkin johonkin esille. Se pysyy paketissa niin kauan, et on siistiä :) Siivouksesta uupuis vielä pölyjen pyyhintä, imurointi ja lattioiden pesu.

Eilen oltiin anoppilassa pitkästä aikaa, ja he lupas tulla joulupäivänä meille kylään. Työvoitto \o/ Ja kovin mukavaa, kerrankin saadaan laittaa heille ruokaa eikä päin vastoin :)

Ja joo, sit mä leivoin eilen illalla vielä pipareita. Vähän meinasin menettää hermoni, kun tein piparkakkutalon osia. Toi "meidän suvun" piparkakkutaikina on aika hankalaa leivottavaa, tahmeeta ja tarttuvaa. Ei ollu kauheen helppo pitää niitä talon palasia oikeessa muodossa ennen uuniin laittamista :D Onneks oli isäntä avustamassa, niin neljät kädet sai ihan hyvää jälkee aikaseks. Mut oli kiva leipoo vaihteeks tolleen, että tuli paaaaljon isoja paloja + tietysti vielä alunen sille talolle. Ei paljoo pienii pipareita tullutkaan, toisin ku viime vuonna. P vielä teki viimisestä taikinakökkäreestä aitatolppia ja lautoja. Katotaan, millanen mökki saadaan koottua :D Tänään pitäs ehkä keritä koristelemaan ne osat (ja tehä toinen satsi suklaita).

Sit vähän ikävämpää asiaa. Tai en tiiä ikävästä, mut mä järkytyin, kun äiti kerto.

Mulla on yks lapsuudenystävä, jonka kanssa oon ollu koulussa samalla luokalla ala-asteen ja osan yläasteesta. Myös tämä mun entinen kaveri, josta oon kertonut täällä, on ollut meidän kanssa samalla luokalla. Oon aina tienny, että tää mun ex-kaveri ei oo tykännyt tästä mun lapsuudenystävästä, ja se on ilmennyt kouluaikoina mm. niin, että ei oltais voitu mennä samaa matkaa pyörällä kouluun. Tän mun lapsuudenystävän vanhemmat oli ollu kylässä meidän isän ja äidin luona, ja ne oli kertonu, että tää mun ex-kaveri on kiusannut sitä mun lapsuudenystävää koulussa. Siinä on ollu mukana muitakin tyttöjä, mutta kuitenkin. Ja se kiusaaminen on sen verran vakavaa ollut, että sitä on puitu rehtorin ja opettajien kanssa. On ollu henkistä kiusaamista, mut sit myös fyysistä. Esim. liikuntatunnilla lyöty sählymailoilla jalat mustelmille. Koskaan se mun lapsuudenystävä ei oo niistä asioista kotona puhunut oma-alotteisesti, mutta äiti on nähny jäljet. Ja mikä kamalinta, mä en oo koskaan tiennyt tästä! En oo koskaan edes arvannut, että mitään tollasta on tapahtunu. Oon sentään aika monta koulumatkaa kulkenu ja koulupäivää viettäny tän lapsuudenystävän kanssa.

Nää kiusaamiset on tapahtunu varmaan ~15 vuotta sitten, ja nyt vasta ekan kerran tän ystävän vanhemmat on maininnu siitä meidän perheelle. Tai varmaan ylipäätään kenellekään. On varmasti ollut ihan hirveetä sillon. Molemmat äidin kans mietittiin, et oltaispa tiedetty. Olisinpa mä tienny, niin olisin sillon jo voinu valita paremmin seurani. Ja sit taas toisaalta... kun nyt tätä ex-kaveria ja sen käyttäytymistä miettii, niin en yhtään ihmettele. Silti aika järkyttävää, että jostakin ihmisestä, joka on ennen ollu läheinenkin, paljastuu tommosia asioita. Oon vatvonu tätä asiaa päässäni jo lauantaista asti, ihmetyttää edelleen ja oon vaan jotenkin ihan tyrmistyny, et miten tollanen on voinu mennä multa niin ohi, miten sellasta on voinu edes tapahtua. Ja miks just se mun lapsuudenystävä, miksen esimerkiks minä? Huhhuh. Täytyy ehkä purkaa sydäntä siskolle.

Siitä puheen ollen, me mennään tänään yhdessä syömään. Minä, sisko ja ystävämme M <3 Onkohan ees parempaa? :)

Iltasella sitten kuusen haku, pipareiden koristelua, suklaiden tekoa, huomenna ratsastusta, keskiviikkona ruokien laittoa, kuusen koristelua, kaikenlaista!

Lunta!Perjantai 11.12.2009 12:55

Sitä oli aamulla niin paljon, että koira ei millään halunnut mennä normaaliin paikkaansa pissalle :D Kai sille taas täytyy joku polku tampata. Otti se sentään muutamia spurtteja tossa aamulla, kun oltiin töihin lähdössä.

Eilen oli viikon viiminen ratsastustunti. Olin pettynyt. Paikalla oli sijainen, joka on kyllä ennen pitänyt tosi hyviäkin tunteja, mutta eilinen oli niin turha. Alkuverkka lupas ihan hyvää, mutta siihen se sitten lässähti. Tunti kesti vain 50min, yli puolet siitä ajasta käveltiin. Harvemmin käy niin, että tunnin aikana ei tuu edes erityisen lämmin. Odotin tosi paljon eilistä tuntia, kun se olis voinut olla ihan täydellinen päätös hyvälle ratsastusputkelle, kun oltiin tiistaina ja keskiviikkona Akun kanssa niin liekeissä. Nyt sille oli tuotu kangetkin, ja niitä eilen kokeilin, mut turhat ne noissa tehtävissä sitten oli. Ratsastin vaan kankiohjat pitkänä.

Tykkään mun vakkariratsastuksenopettajasta tosi paljon. Yleensä meidän tunneilla on hirveen selkee kulku. Alkuverkka pyörii aina jonkun tietyn aiheen ympärillä, ja luonnollisesti valmistelee sitten seuraaviin tehtäviin. Ja tehtävät hankaloituu lopputuntia kohden ja muutaman kerran tunnin aikana otetaan LYHYT lepokäynti, eikä maleksita minuuttikaupalla turhaan ympäri maneesia. Ihan lopuks on tietysti ihan kunnolline loppuverkkakin. Tollasen tunnin aikana vertyy niin ratsastaja kuin hevonenkin, etenkin suomiputet kaipaa aika paljon kaikenlaista verryttelyä ennen kun ne alkaa olla siinä kunnossa, että voi alkaa tehdä oikeita töitä. Sellanen ihme hipsuttelu ei auta yhtään mitään. Eli joo. Eilen illalla hiukan sapetti, kun hevonen oli taas mitä parhain, mutta tunti ihan tympee.

P lähtee tänään Rukalle ja tulee takas su-ma välisenä yönä. Ajattelin viettää laatuaikaa eläinten kanssa, askarrella joulukortit loppuun ja hevostella vähän. Muuten koitan nautiskella rauhallisuudesta kotona. Tekee joskus niin hyvää, kun saa olla vaan yksin (vaikka mä pelkäänki pimeetä :D). Tai mistäs sitä tietää, vaikka innostuisin kutsumaan jonkun kaverin kylään! Ai niin, eihän mulla oo kavereita :)

Tänään meen äidin kanssa katsomaan mummua ja tuffaa sairaalaan. Tuffa joutui sinne viime viikolla, kun oli kaatunut kotona ja maannut lattialla yli puoli vuorokautta. Onneks ei mikään paikka ollu menny rikki, oli vaan ikäviä ruhjeita. Äidille tuffa oli sairaalassa puhunut hiukan jotain omituisia juttuja, ja äiti oli ollu ihan ihmeissään. En tiedä sitten, onko niihin juttuihin tullu jotain selvyyttä. Tuffa siis kertoi, että heillä kotona jotkut oudot ihmiset pitää juhlia ja tekee sellaisia asioita, että hän ei oikein haluaisi edes katsoa, ja niillä on jotain erikoisia eläimiäkin siellä. Lisäksi tuffa kai jännittää, elääkö hän 84-vuotissyntymäpäiväänsä asti. Hälle oli joku sukulaismies todennut, että ei oo siinä suvussa yksikään mies elänyt yli 84-vuotiaaksi, ja tuffalla olis kyseinen syntymäpäivä ens viikolla. Vitsailihan se, että aikoo tehdä samoin kuin 80-vuotissyntymäpäivänäkin. Istuu olohuoneessa katsomassa kelloa niin kauan, että vuorokausi vaihtuu ja näkee sen syntymäpäivän tulon, tuffa on siis syntynyt joskus heti puolenyön jälkeen.

Tollanen on kyllä sellanen asia, että ei sais mennä kenellekään sanomaan. Vaikka miten tuffakin on sanonut, että hän on valmis ja hyvän elämän elänyt, niin varmasti tollaset puheet saa aikaan aika ikävän olon ja sitä vaan alkaa odottaa, että miten käy...

<3Maanantai 07.12.2009 16:39

Askartelin eilen joulukortteja ekat 10 kappaletta kissalapsen avustuksella. Tai ei hän oikeestaan avustanu, hän oli laadunvalvoja :) Korteista tuli oikein kivat, ja suht vähällä vaivalla! Täytyy käydä tänään ostamassa vähän lisää tarvikkeita (ja postimerkkejä!), kun totesin, että muuten ei riitä. Ainakin toiset kymmenen korttia on vielä tehtävänä.

Eilen ripusteltiin jouluvaloja ulos. Täytyy ehkä seuraavalla kauppareissulla kattoo, josko löytys uusia, oli vähän heikossa hapessa meidän jääpuikkovalot :D No, toistaseks ne kelpaa kyllä. Tänä vuonna laitettiin pihavalotolppaan vihree valoköynnös, sitä meil ei ollu viime vuonna.

Tossa joulukorttien yhteydessä tuli taas kaiveltua kaikkia osotteita esiin. Ajattelin ne kirjottaa johonkin yhteen paikkaan kaikki, ja ens hätään löysin jonkun vanhan kirjasen. Olin pitäny siihen kirjaseen päiväkirjaa joskus 2002 vuoden lopulla ja 2003 alkupuolella. Ihan kiintoisaa juttua näytti olevan. En edes muistanut niitä kaikkia juttuja, mitä olin päiväkirjalle kertonut! Oli jotenki jännä lukee niin vanhoja ajatuksia. Olin kirjottanu kirjaseen aika usein Mannesta, kuinka se oli iltasin alkanu riehumaan, kun piti mennä nukkumaan :´) Sitten tietysti olin avautunut erinäisistä miespuolisista ihmisistä, kauheeta angstia. Ja draamaa! Ihan kiva silti huomata, että mulla on nyt kaikki se, mistä silloin haaveilin.

Linnanjuhlatki tuli katottuu. Illan suosikit Paula Vesala, Aino-Kaisa Saarinen, Satu Taiveaho ja Heta Hyttinen.

Ei mulla ny oikee muuta oo.

:DPerjantai 04.12.2009 15:56

"Teimme vielä valitusvaiheeseen roolimuutoksen "punaisella""
- Millainenkohan on "punainen"?

"Mikä se oli kun puhelimessa sinulle sanoin, että otetaan tämä
workshoppiin aiheeksi (en muista)"
- (En minäkään!)

"Voisin lisätä sinne ne (viestikommentit), saatiin ne tänään määriteltyä."
- Ai NE!

Joulukuu!Tiistai 01.12.2009 12:53

Nyt alkoi joulu! Vaikka ei ulkona kyllä ihan siltä näytä. Toivottavasti sää paranis edes vähän, niin viitsis ulkoillakin enemmän. Nyt on käyty vaan pakolliset lenkit koiran kanssa, ja voin kertoo, et ei sekään kauheesti nauti ulkoilusta sadehaalari päällä. Eikä kissatkaan kauheesti ulkosalla nyt viihdy. Valosarjat pitäis ripustaa ulos pikkuhiljaa, et olis edes vähän vähemmän ankeen näköstä. Ja viime syksynä ostamani tallilyhty pitäis korjata. Se kun kaatu viime talvena kovassa tuulessa ja yks lasi meni rikki.

Mä oon alkanu hiljalleen tekemään joulua. Oon kaivanu kyntteliköt ja valotornit esille, eilen laitoin ekat jouluvalot ikkunaan. Kynttilöitäkin oon ottanu esille jo aika paljon. Melkein olis tehny mieli ottaa jo mun suosikkijoulukoristekin esiin, mut maltoin vielä mieleni. Kyllä sen sitte ehtii.

Meillä on joulun kuviot vielä aikalailla auki. Äiti tietysti haluais meitä kylään, ja mummuloissa pitää käydä. Anoppilassa meinasivat, että eivät jaksa kauheesti joulua laittaa, joten yritettiin kutsua heitä meille, mut saa nyt sitten nähdä miten siinä käy. Ja oishan se mukavaa viettää omaakin joulua, ettei vaan joka päivä huido jossain kylässä. Kivaa tietysti nähdä sukulaisia ja kyläillä ihan ajan kanssa, mut kun kuitenkin laitetaan vasta toista joulua yhteisessä kodissa niin jotenkin haluais panostaa siihenkin. Viime jouluna ei ehtiny oikein tehdä edes jouluruokia. Tänä vuonna aateltiin pyöräyttää parit laatikot ja tehdä ainakin sienisalaatti syksyllä poimituista sienistä :) Katsotaan nyt, mitä saadaan aikaiseksi. Perinteisesti pitää silti leipoo kasa joulutorttuja ja pipareita. Itse asiassa suunnittelin tekeväni piparkakkutalon, niin ei tarvis niitä pikkupipareita väkertää niin paljoa. Viime vuonna niitä tuli yli sata :D

Oltiin lauantaina Tampereella ja ostin Stockalta itelleni sellasen setin, jossa on välineet suklaakaramellien tekoon. Paketissa oli ritilä, haarukka ja sellanen "lusikka", ja sitten muutama muotti ja erilaisia pikkuvuokia. Reseptejäkin oli muutama, mutta ajattelin jostain metsästää kunnon suklaakirjan. Tänä vuonna vien siis omatekoisia suklaakonvehteja joulutervehdykseksi perheelle ja sukulaisille. Kavereiden (eihän mulla niitä silti montaa olekaan :)) kanssa on sovittu, ettei hankita mitään vaan käydään yhdessä vaikka syömässä ja istumassa iltaa. Ihan hyvä näin, ei mulla oikeesti olis ihan kauheesti rahaakaan. Pankki nimittäin muisti mua just opintolainan osalta, tuli kuluja maksettavaksi 232 euroa. Ei ihan riitä veronpalautuksetkaan siihen. Harmitti hiukan, kun olin niin ladannut kaikki odotukseni hienoon jouluun, ja toi maksu tuli vähän niinku puun takaa. Nyt jännitän, ettei mulla oo varaa ostaa mitään. No, enhän mä yksin muutenkaan kaikkea järjestä, mutta en mä halua sitäkään, että P maksaa kaiken. Eiköhän tää tästä silti suttaannu, kirpparillakin käy kauppa kivasti ja sieltä saa aina hiukan ylimäärästä!

Töitä riittäis taas vaikka kuinka, kun vaan ehtis tehdä. Mulla alkaa taas jotenkin olla vähän veto pois, mutta koitan nyt pinnistellä tonne jouluun asti. Pidän muutaman talvilomapäivän sillon, niin saan olla välipäivät sitte kotona. Ens keväälle jää sit mahdollisuus pitää joku pidennetty viikonloppu, kun jäi pari lomapäivää vielä yli. P käyttää lomapäivänsä laskureissuun, niin sinänsä ei oo väliä, vaikka en lomailis kevään puolella lainkaan.

Joulusiivous on ainut, joka tässä pukkaa vähän ahdistamaan, kun pitäis raivata työhuone kokonaan tyhjäks ja yks eteisen kaappi pitäis saada siistittyä kans. Muuten varmaan saadaan kyllä talo kiillotettua kuntoon :) P havitteli vielä Ikea-retkeä tähän joulukuulle, kun ois tarvetta kaikenlaiselle säilytystarvikkeelle. Helpottais meidän joulusiivoustaki huomattavasti. Katsotaan nyt, riittääkö aika ensinkään.

[Ei aihetta]Perjantai 27.11.2009 14:11

Erään tuttavan Facebook-status:

" Eilen paahtoleipä oli hyvää, tänään: 'makuaisti on muuttunut' sanoi 4v ja leipä jäi lautaselle. Mitäpä siihen sitte..."

Ihana :D

[Ei aihetta]Torstai 26.11.2009 11:25

Tulis ny pian joulu!!!

PULMA!Maanantai 23.11.2009 11:20

Mitä ihmettä voi ostaa synttärilahjaks miehelle, jolla on jo kaikkee?

Joo, mun pitäis keksiä jotain kivaa P:lle, kun sillä on synttärit. Oishan niitä vaihtoehtoi varmaan, kelloo ym. Mut ei semmosta voi ostaa, kun kriteerit on niin tarkat, etten osais ostaa oikeenlaista. Eikä mulla kyl varmaan sellaseen kelloon olis rahaakaan. Totta puhuen mulla ei oo rahaa juur mihinkään, pyh. Tietysti vois vaan marssii partiokauppaan ja kattoo sieltä jotain, ei varmaan menis pieleen :) Mut en haluis päästä niin helpolla!

Me grillattiin eilen. Oli varmaan tämän vuoden viimoset grillailut :) Kaveripariskunta tuli kylään ja toi tullessaan hirven ulkofileen, namnam. Sitä sitten grillailtiin ja kateltiin, kun meidän koirat juoksi ympäri pihaa onnellisina. Eipä pahasti himoita toista koiraa perheeseen, eiei :D

Saatiin vihdoin vierashuonettaki ojennukseen. Se on ollu semmosena rojuvarastona puoltoista vuotta, muutosta asti. Eilen sit siivoiltiin aamusella ja mä tuumasin, et eiköhän ne rojut vois nostaa vaan työhuoneeseen, ku se on muutenki kattoo myöten täynnä tavaraa vaatehuoneprojektin takia. No, P roudas ja sit me pistettiin vuodetuoli kuntoon, haettiin yks jalkalamppu ja P:n ajokuva sinne, ja mä kaivoin vielä jostain kätköistä sopivat verhot ja mattokin saatiin lattialle. Hyvä tuli! Vähän tyhjää siellä vielä on, mut meil on kyllä suunnitelmissa raahata mun valkonen Ikea-kirjahylly sinne vielä ja laittaa pari seinähyllyäki johonkin. Ja varmaan jotain muutaki. Mut enste täytys saada vaatehuonetta kuntoon ja työhuone tyhjäks :) Kunpa ehtis ennen joulua, niin sais pitää kaikkien huoneiden ovia auki.

[Ei aihetta]Tiistai 17.11.2009 15:10

Tänään taas heppailua. Toivottavasti tunti menee mukavasti, vaik tiistain ryhmä onki välillä vähän sekasotkuu :) Voi oispa itellä ikuisesti ratsastettavana sellanen hevonen ku Aku on. Se on niin parhain! Täytyy yrittää nauttia siitä taas koko talvi, kun se varmaan kesän alussa lähtee pois niinku viimekski.

En mä silti oo Pipoo unohtanu. Akulaisen kans vaan jotenkin menee enemmä yksiin, minkä sille sit mahtaa. Ei kaikkien kans suju aina hyvin.

Olin eilen Tupper-kutsuilla. Tilasin kannellisen jääpala-astian, jollasta meillä on kaivattu jo pitkään. Lisäks tilasin mikrokattilan. On paljon kätsympää ja vikkelämpää keittää perunat mikrossa ku kattilassa. Vettä ei tarvii paljon mitään ja keskimäärin 1min/peruna riittää. Samallai saa kaikki kukkakaalit ja parsakaalitki kätevästi valmistettuu :) Esittelijä kovasti tivas, et pitäisin omat kutsut, mut kieltäydyin. Katon, jos tulis ihonhoitotuotekutsut pidettyy täs ennen joulua, mut muita en kyl järkkää. Olis tutulla yhdet PartyLitetki tulossa vielä ennen jouluu.

Mitäs tässä muuten? Eilen lenkillä törmäsin melkein naapurissa asuvaan entinseen yläasteen luokkakaveriin ja vaihettiin hiukan kuulumisia, ja sovittiin, et mennään joskus yhessä lenkille parantaan maailmaa :) Heku sais uusia koirakavereitaki.

Kissalapsi on ollu hiukka pahalla päällä, en tiä kui. Mut äkänen on. Hän on saanu sit olla omissa oloissaan vaan. Paitsi tänään hän oli aamulla mun sylissä ja viihtyki :) Eilen illallaki se oli jostain syystä ihan näreissään. Meni vaan pesuhuoneeseen jurottamaan, häntä viuhto tarmokkaasti. Mut sit helpotti, kun tarjoilin iltapalaa. Kissalapsi on syöny ihan hirveesti nyt sen jälkeen, ku käytiin siellä lääkäris. Se lääkärisetä kyl sanoki, et saattaa ruokahalu lisääntyä niistä lääkkeistä, mut toi on tosiaan ollu aika huikeeta. Toinen mutustaa kupit tyhjäks joka päivä!