IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Yrp.Maanantai 28.01.2013 21:09

Hieno mahapöpö. Ihmettelin persjantaina, ku aamupäivästä asti oli kumma olo ruokatorves. Kahden jälkee lensiki oksennus aika kivas kaares. Onneks se yks oksennuskerta riitti, se on ihan riittävän kamalaa joka kerta. Alkuillasta nousiki sit iha kunnon kuume ja mä makasin taju kankaalla vaan sohvalla. P lähti vähän kesken päivän töistä, et pääsi hoiteleen tyttöö, en olis pystyny sen kans touhuun enää juuri mitään. Lavvantaina sit kuume oli laskenu, mut olo vielä vähä kehno. Nyt on jo melko ok, mut oon ruokaillu varovasti, ku alkaa heti närästää.

Kattelin täs sivusilmäl Supernannyy. Siin oli isä, joka syötti 3-vuotiasta poikaansa, pesi sen hampaat ja kävi aina pyyhkimässä sen prseenki. Oikeesti hei! Varmaa ton ikäset lapset haluis ja osais tehdä ite. Sit isä vaan selitti, et ei hän haluis menettää vauvaansa... riiiight.

Kävin muute viime tiistaina hammaslääkäris. Toi Porkan hammshoitola lopetti ja siirty Puuvillaan. Mul oli uus hammaslääkäritäti, mut hammashoitaja oli sama ku aiemminki. Se on sit ärsyttävä akka. Siis miten ees voi ihminen kuulostaa koko ajan siltä, niinku se ttuilis päin naamaa? Ihan sama, mitä sille sanoo, ni takas tulee jonkin asteista vinoilua. Keskusteltiin esim. hampaiden lankaamisesta ja sanoin, et se on musta raivostuttavaa puuhaa, kun on ahtaat hammasvälit eikä se lanka pysy käsis, vaik millai yrittäs. "Et oo sit pistäny sitä lenkil? Mitä vaikeeta siinä muka on? Hei se ei oo mitenkää hankalaa." No joo, en ollu keksiny sitoo lankaa lenkille, mut kokeilin sit kotona eikä toi stanan EASY GLIDE todellakaan pysy solmittuna.

Joskus aikaa sitte se vinoili mulle puudutusaineen vaikutuksesta. Kun sanoin, et ei se oo vaikuttanu, et tuntuu roplaus liikaa. Se tökkäs mua sormella naamaa (eri puolelle ku missä puudutus oli) ja kysy, et "Sattuuks tää?". Ei. "No nii justii, sää tunnet ton, mut ei se mitää satu". Aha. No, sit hammas paikattii ja vihlo mukavasti, koska se puudutusaine - jota muuten laitettiin kahdesti - ei vaan vaikuttanu kunnolla. Se alko vaikuttaa siinä kohtaa, ku paikkaus oli tehty ja nousin siit tuolist seisomaa ja lähin liikkeel. Et hv.

Noni, tuli oikee hienoo ajatuksenvirtaa taas!

Aika aikane herätys.Perjantai 25.01.2013 10:34

En meinannu saada unta enää tos puol kuuden jälkeen. En tiedä miks. No, tyttöki päätti sit herätä varttii yli kahdeksan. Kai nää silmät täst kohta aukee...

Me ollaa P:n kans katottu NetFlixistä Arrested Developmentia (Sukuvika). Se on nii hulvaton :D Katoin sitä satunnaisesti joskus Maikkarilta, mut sillon en vielä tajunnu miten älytön se koko sarja on. Sit oon yksikseni katellu L-koodia. Aloin just 4. kauden. Mä niin surin, kun Dana kuoli, se oli niin mainio hahmo!

Sit oli hupaisaa, ku eilen pyörähdin psätissä illalla, kuten usein tapana on. Kaverin mielestä oon kauheen minäkeskeinen. Ei se mitää, ehkä oonki! Mut mun muistaakseni en oo tän ihmisen kans ollu tekemisissä kohta viiteen vuoteen, koska hän ei pysty. Et mistä lie hankkinu tietoo nykytilanteest! Taidan olla enempi vaan vauvakeskeinen :D

Voi äiti,Keskiviikko 23.01.2013 23:27

Nii-i. Kirjottelin tossa joku aika sitten siitä, et meil oli äidin kans riita ton tytön syömisistä. Kun sen mielestä annan liian vähän ruokaa. No, tänään neuvolassa sitten juteltiin noita ruokailuista ja siitä, miten tyttö kasvaa ja kaikki on ihan kunnossa. Pituuskäyrä on tasottunu, painokäyrä hyvä, mutta hiukan oli laskenut, varmaankin lähinnä siks, että nyt tyttö touhuaa jo niin paljon.

Kerroin ruokamääristä ja ruokailurytmeistä ja ainakin neuvolantädin mielestä kaikki kuulosti sopivalta eikä tosiaan kasvussa tai kehityksessä oo mitään hämminkiä. Kertoilin sit äidille näitä kuulumisia ja musta tuntuu, et se ei vieläkään usko, että Nepu saa tarpeeksi ruokaa. Se vaan huokaili "Nii-i...", ku juttelin näitä asioita. Kai se takertu sitten tohon laskeneeseen painoon tällä kertaa tai jotain. Emmä tiä. Pääosin tyttö nyt tietysti saa ravinnokseen maitoa, mut lisäks se syö kahdesti päivässä soseita. Jos se sais ruokaa liian vähän, niin se varmaan nukkus huonosti, ei jaksais touhuilla ja olis kärttynen. Mutta ainakin neuvolantädin mukaan päivittäinen ravinnontarve täyttyy hyvin, kun kerran yöt tyttö nukkuu niin, että vasta aamuyöstä herää yhden kerran syömään ja päivät on ilonen ja touhukas.

No, joka tapaukses me käytiin sitte vielä neuvolan jälkeen kaupungilla pyörähtämässä. Eka piipahdettiin lastentarvikekirppiksellä. En oikein tiedä, mitä sieltä olis tarvinnu, mut kunhan kateltiin :) Sitte käytiin kahvilassa ja ruokakaupassa. Kyl sitä siinä sitte pienelle ihmiselle taas oliki hommaa. Huomenna sitte mennään kaverin luo kyläilemään.

Mä vähän haaveilen, et v-loppuna joutais lähtee suksien kans mäkeen. En oo Rukan reissun jälkeen edes hönkässy suksia kohti, joten kyl jo olis aika taas. Ei täst muute mittää tuu!

Hopoti hei!Maanantai 14.01.2013 22:59

Sain vihdoin varattuu itelleni ratsastustunnit! Kuun vaihteessa pääsen taas heposteleen :) Sit vaan jännäämään, et pysyyks siä seläs lainkaan enää. Tai et miten rapakunnos on muuten! Mut ihan mainioo enivei, ku on melkein vuosi ollu taukoo.

Tein Nepulle eilen palsternakkasosetta. Tänään tarjoilin sitä bataatin kera ja hyvin näytti uppoovan. Toistaseks on lähes kaikki menny hyvällä halulla. Parsakaali oli ainoo, joka aiheutti yökötyksen tunteita ja kakomista :D Kokeillaan sitä sitte myöhemmin uusiks. Suurinta herkkuu tähän asti on ollu päärynäsose, ku oon vaan tuoretta päärynää soseuttanu.

P tilas meille uuden jonku sauvasekotinhärvelin, missä on vaikka mitä kaikkia lisätoimintoja. Ihan jes, onnistuu sitte leivontahommissaki keksien murskaamiset ja suklaan rouhimiset ja vaikka mitkä pikkusen nopeemmin, ku ei tarvii omin pikku kätösin ähertää.

Kyl nää päivät vaihtelee.Perjantai 04.01.2013 16:45

Nyt on kaks edellistä päivää menny niin, että baby vetelee sikeitä jo aamupäivällä pari tuntia ja sitten melkein toisen mokoman myöhemmin iltapäivällä tai alkuillasta. Se on ollu ihan jes, et oon saanu itekin otettua päiväunet, kun jostain syystä oon nukkunu huonosti.

No, tänään puoli kolmeen mennessä tyttö on nukkunu vaan puoli tuntia! Eikä siinä mitään, kun se on ollu ihan hyväntuulinen ja leikkiny ja touhannu tossa lattialla, mutta kun korvallaankin näkee, et se on silti ihan väsy ja et jos ei kohta ala nukkua niin sit se alkaa raivota. Meidän molempien onneksi tuli työvoitto ja hän uinahti tossa vartti sitten. Toivotaan nyt, että edes tunnin verran nukkuis. Iltatorkut saa ottaa sit vaunuissa, ku lähretään P:n kans ulos jahka se pääsee työreissustaan kotiin.

Mä oon tänään ollu reipas ja vaihtanu meille kaikille puhtaat lakanat ja pikkusen siistiny kämppää. En varsinaisesti viitti siivota, kun maanantaina just siivosin. Sitä paitsi sunnuntaina viedään kuusi pois ja sen jälkeen pitää kuitenki imuroida. Pyykkei tarvis tänään vielä pestä, mut mä lepäilen ja syön nyt, kun toi pirpana nukkuu.

Kissalapsi pyysi aamupäivällä ulos. Kai se halus kattelee lintuja, ku niitä pyöri tossa pihlajassa. Vähän muuttu ilme myrtyneeks, ku alko sataa jotain lumentapasta ja sit tultiinki aika kiireellä takas sisälle. Mut sai hän sentää pienen happihypyn! Koira karkas aamulla taas naapurin puolelle. Se kans ehtii.

-.-ZzzKeskiviikko 02.01.2013 21:03

Koira herätti koko perheen tos kuuden aikaan aamusti. Tytöllä lähti potkurit käyntiin eikä se meinannu rauhottuu millään. Puol tuntii meni siinä, sit alkoki P:n herätyskello soida jne. No, me saatiin lopulta typyn kans ottaa vielä vähän unta palloon, mut P:n oli pakko nousta töihi. Mä oon koko päivän ollu ihan silmät ristissä.

Piti lähtee kaupungillaki käymään tänään, mut ei vaan jaksanu. Mulla ois postissa yks paketti haettavana, mut kai sen kerkeis huomennaki. Tilasin imukangasta ja vaippapussin kestovaippoja varten. Kunhan saan sen kankaan haettua niin pitäis saada ompelukonetta lainaan jostain, et saisin ommeltua niitä imuja. Sit vois kunnolla alkaa käyttään niitä kestovaippoja - vihdoin ja viimein. Mulla on ihan kohtishyvä määrä taskuvaippoja, mut imuja vaan yks ja sit on lisäks muutama all-in-one -vaippa. Neljä vaippaa vaippakierrossa on aika vähä, joten odottelen, et saan kaikki käyttöön. Postis pitäis tulla vielä pari tollasta aioa, kun tilasin. Oisin alkanu käyttää noita kestovaippoja jo aiemmin, mut toi typy oli nii rimpula, et sille oli kaikki mun kokeilemat vaipat liian isoja :)

Vuodenvaihde meni meillä aika kivasti. Muutama kaveri kävi kylässä ja syötiin vohveleita. Kaikki lähti kotiin jo yhdeksän aikaan. Nepu oli niin tohkeissaan vieraista, ettei voinut nukkua iltanokosiaan ja sit se oli aika kärttysä jo siinä kahdeksan maissa. Eka nauratti ja sit se huusi naama sinisenä, reppana :) Mut sit, kun talo hiljeni, niin johan tuli uni. Eikä edes raketit haitannu! Me sit P:n kans köllittiin soffalla, syötiin vohvelinjämiä ja kateltiin NetFlixistä Terra Novaa. Eilen poikettii sit vaan hautuumaalla ja siellä oli vetistä. Tänään onki sit palattu tavalliseen arkeen ja tuntuu vähän kummalta. Mut eiköhän tähän totu!

[Ei aihetta]Lauantai 29.12.2012 17:59

Joulu meni kivasti ja sukuloitiin ihan urakalla. Nepu sai paljon lahjoja ja onkin aika innokkaasti leikkinyt saamillaan leluilla. Vaatetta ja muuta pientä tuli kans. Mut ei hän niiden päälle vielä kauheesti ymmärrä :) Eläimet sai herkkuruokaa ja pikkusen jämiä kinkusta, sekös on ollu hienoa!

Äidin kans on tilanne päällä, koska se on jostain saanut päähänsä, että en anna vauvalle tarpeeksi ruokaa. Voin kertoa, että ihan hiukan ahdistaa ja vedin kyllä jokusen herneen nenään. Kivahdin asiasta takas ja sit sain kasan marttyyriviestejä perään. Eipä se asia siitä sitten miksikään varmaan mee, ihan sama mitä äidille nyt sanoo, se kääntää asiat nurin päin ja on päättänyt omassa päässään, että mä suurin piirtein vihaan sitä. Hienoa.

Kattelin sääennusteita tossa vähän murheellisena. Pelkkää plussaa näyttää melkein viikon huomisesta eteenpäin. Yhyy! Nyt on ollu niin hienoja kelejä, että mä en kyllä killaa, jos alkaa taas sataa vettä. Tossa pari päivää sit, kun kävi pikkusen plussan puolella, olis voinu rakentaa vaikka lumilyhdyn tai jotain, mutta eipä siitä sit pitkää iloa olis ollu, jos kohta lumet häipyy kokonaan.

Onnistuttiin muuten ostaan jouluks kaunein kuusi, mitä meil on ikinä ollu! Kerrankin oli semmonen myyjä, joka ymmärsi, mitä haetaan.

Leivotaan, leivotaan!Torstai 20.12.2012 17:15

Eilen sain pipparit tehtyy, kun äiti ja sisko oli vahtimassa tyttöö. Tänään sain limput uuniin typyn nukkuessa päiväunia. Kai se kohta heräilee. Saadaan sit yhres ottaa limput pois uunista :) Mun olis tarkotus tehdä vielä sellasii biscotteja, mut voi olla, et tänään en ala enää niitä. Josko vaikka huomenna. Nii ja piparit toki pitää koristella!

Joulupaketit on lähes valmiina. Yks lahja paketoimatta ja parista paketista puuttuu pakettikortti. Kerrankin oon paketoinut oikeesti ajoissa (meil oli Nepun kans paketointitalkoot tos tiistaina), kun aina ennen oon vielä aattoaamunakin saattanu jotain pakettia väkerrellä. Tai aaton aattona yömyöhään vähintäänkin.

Kunhan ny ruokakaupassa käymisestä vielä selviäis ja vähän viittis siistii paikkoja, niin joulu on tervetullut. Tietysti kuusi vielä haetaan kans. Jos tänä vuonna säästyttäis siltä yövuorolta kuusen koristelussa ja kinkun paistamisessa, kun on v-loppu ennen aattoa ja ollaan P:n kans molemmat kotona :)

Dippadiiii.Tiistai 11.12.2012 15:10

Tänään käytiin neuvvolas. Kaikki oli hianosti ja typy oli kasvanu ihan kivasti. Pituus meni nyt pikkusen miinuskäyrän puolelle, mut kai se sitä sopivaa käyrää vielä vähän hakee. Painoo oli tullu ihan hyvin, mut vieläkään ei 6kg ihan menny rikki. Huutamiseks reissu vähän meni, kun tyttö raivostui neuvolantädille siitä, et häntä pideltii. Ei meinannu tyyntyy ollenkaan sen jälkee :D Nyt se nukkuuki sit jo kohta kolmatta tuntia reissun jälkeen. Tänään aletaan maisteleen vähä bataattia, saas nähä mitä siitä tulee...

Rukan matkakin on takana päin ja vähän ankeelta tuntuu. Siellä oli niin mukavaa! Meil meni matkat tosi hienosti ja perilläkin suju hyvin. Ekana päivänä P jäi tytön kans kämpälle, et mä pääsin iltapuolella rinteeseen ja sit kahtena seuraavana päivänä kaveripariskunta vahti tyttöä sen pari-kolme tuntia, kun mä olin pois. Päästiin P:n kans sopivasti kahdestaanki mäkeen :) Tuli uudet suksetkin testattua ja hyvät oli! Rinteet oli oikeestaan tosi hyvässä kunnossa, parina päivänä vaan oli tosi kova tuuli, et se oli heittäny vähän rinteiden yläosista lunta pois niin, et oli jäistä. Mullaki oli kunto aika paljon parempi, ku olin uskaltanu odottaa. Toki sain lihakset ihan kunnolla kipeiks, mutta hyvin jaksoin eniveis. Kattotaan ny, jos tos kevätpuolella viel sais jonku perhereissun tehtyä.P:n isyyslomapätkä loppuu tänään ja huomenna sit alkaa taas normaali arki. Vois vähitellen alkaa vähä valmistelee joulua, tajusin just, et ei siihen oo oikeesti enää kovinkaan pitkä aika. Piparit on leipomatta ja limput samoin. Taidan tänä vuonna tehdä vaan puolikkaat taikinat, niin pääsee vähän helpommalla, mut saa kuitenki tehä :) Joulukortit pitäs vielä viimeistellä, et ne saa ajoissa postiin. Meil ei o tullu sitä punasta joulukorttikuorta ollenkaan. Tai sit se on menny muun postin mukana johonki hukkaan. Yhyy.

Kaikkee sekalaist selitystSunnuntai 02.12.2012 22:45

On toi typy aika päättäväine tapaus. Ennen tätä päivää ei oo sit kertaakaan osottanu kiinnostust kääntyy selältä vatsalleen. Tänään päiväl sit käänty eka kyljellee ja siitä sit hyvin määrätietosesti tiukkaa yritystä kääntyy mahalleen niin kauan, et onnistu! Sit oliki silmät ymmyrkäisenä, ku tajus, mitä kävi :D Sit se on vaan päristäny koko päivän, koko ajan, nii et kuola vaa lentää ja paita on rinnuksist märkä, vaikka koko aika kävis rätin kans pyyhkimäs naamaa.

Mä tein ekaa kertaa elämässäni paistettui nuudeleit. Tuli vaa kauhee mieliteko, sit googletin ohjeit ja sovelsin, ku ei ollu kaikkii resepteis olleita aineksii kotona. Hyvää siit silti tuli, et varmaan tarvii tehdä toisteki ja sit hommata vähä etukäteen jotai sopivii vihanneksii ja mausteita.

Noi Brunbergin tryffelit on muuten aivan tajuttoman hyviä. Oli niin pakko eilen ruokakaupast ottaa rasia mukaan, ku näin hyllys. En oo aikoihin syöny ja ne oli just niin herkullisia ku muistinki :)