IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Tautia pukkaa.Keskiviikko 19.02.2014 22:45

Kun Nepu on kerta tähän asti selvinnyt yhden käden sormilla laskettavalla määrällä flunssia ja kuumetta niin nyt hän sitte sairastaa oikein olan takaa. Viime viikolla iski hoidosta joku (onneks tosi lievä) mahapöpö. Muutama viikko sitte oli just flunssa, vaik ei kovin paha sekään. Sunnuntaina ihmettelin, ku Nepu oli niin oudon väsyny. Maanantaina mummilassa sama juttu. No, se selitty sit sillä, et ma-ti välisenä yönä alko taas flunssa ja tuli yskä siihen kaupan päälle. Oltiin tiistai kotona.

Tänäänkin jäin kotiin, ku yö oli repaleinen ja Nepun hengitys rohisi ja hän vaikutti aika nuutuneelta, oikee silmä oli kirkuvan punanen. Ei olis jaksanu hoidossa. Kyl me tos pärjäiltiin, mut reppana oli vielä väsyneempi ku edellisenä päivänä ja halus olla vaan sylissä. Sit alettiin äidin kans pohtia, et ehkä ny poiketaan lääkärissä, vaikka turhaankin. Mutta tulis ainakin tarkastettua tilanne. Onneks käytiin, koska saatiin vino pino lääkkeitä mukaan ja ilman niitä tauti olis vaan pahentunu.

Nepulla on virusperänen flunssa ja yskä, alkava korvatulehdus molemmissa korvissa ja silmätulehdus molemmissa silmissä. Viikon ab-kuuri korviin, viikon silmätippakuuri (1 tippa 4x päiväs molempiin silmiin, voi lystiä) ja lisäks Ventolinea hengitysteitä avaamaan. Ja maitohappobakteerit antibiootin kans otettaviks. Muut lääkkeet meni heittämällä, mut mul on yksinäni varmaan melkonen tekeminen noiden silmätippojen kans...

haNmassärkyMaanantai 17.02.2014 14:20

Mulle laitettii noin vuosi sitte väliaikanen paikka hampaaseen. Se piti vaihtaa syksyllä pysyvään. Tavalliseen tapaani unohdin ihan täysin varata ajan ajoissa. Unohdin oikeastaan ihan täysin sen, että se paikka yleensäkin pitäs vaihtaa. Tajusin tossa joulun aikoihin, et jaa juu. Sain ajan 4kk päähän. Ihan sai-raat jonot oikeesti.

Niin mun tuuria, et nyt se hammas on alkanu oireilee (ja varmaan täysin omaa vikaa, kun en oo käyny sitä paikkaa vaihdattamassa ajoissa!). Vihlonut se on sen paikan laittamisesta asti enemmän ja vähemmän, mut nyt ei kärsi enää edes purskutella haaleetakaan vettä, kun se vihloo niin @!#$sti. Kaupan päälle hammasta on alkanu jomottaa ympäri vuorokauden. Tai ei se oikeastaan jomotustakaan oo, mutta semmosta pientä juilintaa. Ei vaadi särkylääkettä, mutta tuntuu koko ajan. Pureskelu ei oikein onnistu, ellei oo jotain pehmeetä ja pureskele tosi varovasti.

Sain ohjeeks soittaa särkyaikaa heti jonain sopivana aamuna, kun tälle päivälle ajat oli jo täynnä. Kyl mä tän kans pärjään, mut en voi kahta kuukautta kyl odotella sitä omaa aikaa. Kauhistuttaa silti jo nyt, mitä sille hampaalle on tapahtunu. Onkohan se paikka vaan jotenki huonosti, vai onko se reikä pahentunu? Joudunko juurihoitoon? Apua!

Kättelen itseäni tämänkin onnistumisen johdosta. Mikä siinä hammaslääkäriajan varaamisessa on niin älyttömän vaikeeta? No, sehän siinä menee pieleen heti, et ne ei anna aikoja yli puolen vuoden päähän. Jonotusajat on kuitenki 4-6kk. Hammaslääkäristä poistuessa mä tuumaan, et siihen on vielä NIIN PITKÄ AIKA, et voi autuaasti antaa asian olla. En mä mitään muistutustakaan tarvii! Loppu onkin historiaa. Mä oon niin tunnollinen aikojen varaamisessa ja asioiden huolehtimisessa, mut jotenkin siis tää hammaslääkäri on hirveen vaikee.

Jaa et vauvareikä?Perjantai 14.02.2014 14:09

Moro.

http://ra.fi/o2IY

Naisella on vauvareikä vauvojentekoa varten. Miehillä on pippeli ja niin mahtavat ja tehokkaat vauvansiementehtaat, että yhdellä siemenannosella saisi koko Euroopan täyteen vauvoja! Jos vain siis naisilla riittäisi siemeniä yhtä paljon. Voi yrjö.

En pysty käsittään koskaan sitä, et asioista ei voi puhua niiden oikeilla nimillä. Tietysti tollaset asiat pitää selittää lapselle sellasella tasolla, että lapsi voi ne ymmärtää, mutta haloo. Toikin vauvantekotarina on jo niin pitkä ja sekava, että johan siinä aikunenkin tipahtaa kärryiltä alkumetreillä.

Kuukautisjuhlista en edes alota. Mut voin kertoo, et en olis ollu kovin ilonen, jos tommoset kemut olis omalle kohdalle osunu.

Hevostallinetin sennupalstalta löytyy kaikenlaista. Joku olikin tota lehtijuttua osuvasti kommentoinut:

"Ei vittu mikä oman elämänsä Vilijonkka on tuonkin tarinan keksinyt."

Miksei miehen vehkeelle ole keksitty jotain yhtä älykääpiömäistä nimitystä, jos sille linjalle on jo lähdetty?

[Ei aihetta]Keskiviikko 12.02.2014 12:53

Tuli pyörähdettyy Nepun kans neuvolassa tänään aamulla. 1v-neuvolan jälkeen oli painoa tullu reilu 1,5kg ja pituutta 7cm! Ei se ny vieläkään mikään iso oo, mutta omilla käyrillään kasvaa ihan tasasesti :) Siä hän sitte teki palapeliä ja palikoilla tornia sekä potkiskeli palloa. Mittaaminen oli perinteisesti se inhottavin homma, ku piti maata selällään. Tällä kertaa Nepu sai käydä "aikuisten" vaa'alla ja se oliki ihan hauskaa vissiin.

Tää keli on nii masentava. Miksei voi olla lunta? Nepulle pihaan kolattu pieni pulkkamäki on sulanu olemattomaks. Joka paikassa on märkää ja kuraa. Hyh. Kurahaalariostoksille on lähdettävä, ei auta mikää. Semmoses haalaris on ehkä kivempi uiskennella lätäköis...

Ku olis ollu fiksu niin olis tonkin hankinnan tehny viime viikonloppuna, kun oltiin muutenki ostoksilla. Nepu sai leluja (muoviastioita ja kattiloita ja leikkiruokaa - ihan hitti) ja vaatetta. Käytiin Cafe Steinerilla koko perheen kesken kaffella. Nepu pupelsi kinkkunyyttiä ja ryysti smoothieta :) Murusia löytyy haalarin sisältä vieläki.

Talvilomaan puoltoista viikkoo. Mitäköhän sillon viittii tehdä, jos tää sama säätila jatkuu?

[Ei aihetta]Perjantai 07.02.2014 11:05

Työkaverin koira kuoli eilen. Jännä, miten heti alko pyöriä mielessä Manne, samat jossittelut ja kaikki samat tunnelmat. Tai no, ei kai se niin jännää ole. Mutta eilen, kun asiasta kuulin, niin heti alko ne melkein kuuden vuoden takaset tapahtumat rullata mielessä ees taas, tosi elävästi. Samalla iski pieni huoli, et miten sen sitte kestää, kun nykyisistäkin joskus aika jättää. Mut parempi kai olla murhetimatta sitä nyt.

Joogasin eilen. Vartin. Olin varmaan yhtä sulokas kuin norsu. Kai se siittä harjottelemalla paranee, toivon ainaki. Musta jooga ja joogavaikutteiset treenit (no, pilatesvaikutteiset kans) on ollu tosi hauskoja. Sopii mulle niinku nyrkki silmään, tulee venyttelyt niinku samassa paketissa muun harjottelun kanssa. Kahvakuulaa unohtamatta. Vielä ku jotain tuloksia alkais näkyä jossain vaihees, nyt ne vaan tuntuu väsyneinä lihaksina :D

[Ei aihetta]Keskiviikko 29.01.2014 17:11

Mun työpaikka siellä sivulla 17 :)

List 10 albums...Keskiviikko 29.01.2014 12:25

...that have stayed with you in some way. Don't take more than a few minutes and don't think too hard - they don't have to be the "right" or "great" works, just the ones that have touched you.

1. Jamiroquai - Travelling without moving
2. Röyksopp - Melody AM
3. Jamie Cullum - Catching Tales
4. YUP - Leppymättömät
5. Soul Captain Band - Jokaiselle tulta
6. Children of Bodom - Hatebreeder (ihan ku tää ei jotenki kuuluis joukkoon!)
7. Björk - Post
8. The Rasmus - Into
9. Lily Allen - Alright, Still
10. Kent - Vapen & Ammunition

Aika laidasta laitaan näkys olevan!

Mä oon jotenki ihan lamaantunu. Nukuin ihan tosi sikeesti yön, ku Nepu nukku pitkästä aikaa ihan rauhas aamuun asti. Siis, et mun ei tarvinnu kertaakaan yön aikana nousta ylös antaan tuttia (sais siitä jo kyllä pikkuhiljaa luopua, jotenki tyhmää, et hän herää vaan siihen ku tutti on tipahtanu suusta). Tultiin fillarilla töihi. Vetäsin tos aamupalan ja nyt ku oon istunu täs työpisteellä hetken ni tuntuu, et tuijotan vaan näyttöö O.O enkä pysty tekeen oikein mitään järkevää. Yhen kurssin tehtävät tossa oottelis kyllä.

Eilen olin tallilla. Vessan seinäs oli lappu, että pyttyyn ei saa heittää mitään ylimäärästä, kuten esim. vessapaperirullan hylsyjä ja että seuraava tukkija saa avata viemärit ite. Miten vaikeeta voi wc-käyttäytyminen oikeesti olla? Tossakin vessassa on seinässä jo valmiiks lappu, että mitään roskia ei laiteta pyttyyn vaan roskikseen. Ja roskis on hyvin näkyvissä, ku pieni vessa kerta kyseessä. Mä jaksan aina ihmetellä näitä, jotka tunkee hygieniatarvikkeensa ja näköjään kaikenlaista muutaki sinne pyttyyn. Ei voi olla niin hankalaa, eihän?! Meil on töissäki joku, joka levittää yhteen vessaan käsipaperia pitkin lattiaa. Toisaalta, aiemmin ne oli tungettu kans pyttyyn, mikä meinas seki aiheuttaa vähän tilanteita.

Puolison kanssa kaupassa...Perjantai 17.01.2014 18:01

Mentiin tohon S-Market Herkkuun. Mä sanoin, et käyn hakee shampoon ja hoitoaineen siitä Sokoksen puolelta, annoin ostoslistan P:lle ja se lähti ruokaostoksille. Muutaman minuutin päästä löysin sen harhailemasta hedelmä- ja vihannesosastolla ja sit se ilmotti mulle, et "Mul on vasta tää kurkku".

Ihmettelin, et eikö se enempää ehtiny. No, kun "Sun ostoslistas on epäselvä. Tässä lukee sipuli, mut en mä tienny tarkottaaks se punasipulia, keltasta sipulia vai jotain muuta sipulia. Ja täs lukee paprika, enkä tienny pitääkö ottaa tavallista vai suippoo". Minä siinä vieressä lasken hiljaa mielessäni kymmeneen ja mietin, että miksei se vaan ottanu semmosta mitä meillä YLEENSÄ on. Ja mitä välii onks tavallinen vai suippo paprika?! Loppureissun mä sitte pidin ostoslistaa ja luettelin P:lle, mitä sen pitää hakea ja mistä, samalla keräten itekin tavaraa koriin.

Tossa sitte kaupasta päästyä tajusin, että yks ruoka-aine jäi ostamatta. P siihen vaan "Nii-i, ei ollu listassa". Juu, ei ollu, vahingossa unohtu. Mä kirjotin sitä listaa ja mietin tulevien päivien ruokalistoja varmaan kolme varttii ja siitä liki 40 asian listasta, hups vaan, jäi puuttumaan yks. YHYY.

Hah!Perjantai 17.01.2014 16:48

Mulle soitti just kuriiri postipaketista.

- Ei teillä taida just nyt olla kukaan kotona?
- Ei, valitettavasti ollaan vielä töissä.
- No tota, laitanko mä taas paketin tonne grillin alle?

Ehkä me tilataan aika usein jotain kotiinkuljetuksella :D Tais olla sama mies ku on aiemminki käyny pakettei tuomassa, menee jo rutiinilla toi grillin alle jättäminen!