IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Voi kissaa.Torstai 28.10.2010 14:26

Tänään aamulla pakattiin kissalapsi kuljetuskoppaan ja mentiin eläinlääkäriin. Sydänäänet kuunneltiin ja sit otettiin verikoe. Kissalapsi oli reipas <3 Kokeesta selvisi sitten, että punasoluja oli reilusti, mikä on hyvä. Valkosoluja taas oli ihan liian vähän. Hemoglobiini oli hyvä, eikä sit muutenkaan ollu mitään kummempaa. Ilmeisesti kissalapsella on joku virusinfektio, jossa on hiukan jotakin kroonisia merkkejä, ja mahdollisesti myös jotakin alkavaa allergiaa. Se sai sitten lääkekuurin antihistamiinia ja kortisonia niin, että kymmenen päivää 1 tabletti/pvä ja sitten loput tabletit ½/pv, eli puolentoista kuukauden kuuri. Varmaan tulee helppoa siitä tablettien syöttämisestä. Muistuu mieleen se kirjoitus "Kuinka annat kissalle matolääkkeen"...

Siinä odotushuoneessa nähtiin kolme vastasyntynyttä kissanpentua. Vähän ne oli pieniä rääpäleitä :´) Emo oli tuotu keisarinleikkaukseen, kun ilmeisesti oli tullut jotain ongelmia synnytyksessä. Siinä joku pariskunta pyöri hermostuneena ympäri odotushuonetta ja se mies sitten kerto, että se kissa oli saanut pentuja vuosi sitten ja sillon oli kaikki menehtyny. Toivottavasti nyt pennut selviää.

Kotiin kun päästiin, oli kissalapsi onnellinen saadessaan ruokkaa. Sinne hän sit jäi ahmimaan.

Lapsi lääkäriinKeskiviikko 27.10.2010 14:34

Kissalasta on taas kutittanu. Sillä on korvat raavittu ja oikeen silmän alla on kauhee rupi. Soitin eläinlääkärille ja sain ajan heti huomisaamuks. Kissalapsi pääsee (tai joutuu) verikokeeseen. Nyt täytyy pitää kissat ilman ruokaa huomisaamuun asti, vaan vettä saa antaa. Siitä voi tulla mielenkiintosta, koska Elvis varmaan on ihan mahdoton nälissään. En tiedä miten se ruokailu pitäis sit järjestää, kun kissalapsi ei sais syödä yhtään mitään ennen huomisaamua. Pitäisköhän tasapuolisuuden vuoks pitää molemmat ilman ruokaa, ettei tuu mitään kiukuttelua?

[Ei aihetta]Tiistai 26.10.2010 12:30

Nyt on uudet tapetit hankittu keittiötä varten. Ja verholauta irrotettiin eilen, vihdoinkin, on se nyt niin paljon paremman näkönen, vaikka näkyy kipsilevyä ja vesivaneria vaan siellä takana :D Suht pikaisesti pitäis nyt poistaa loput tapetit, paklata seinät ja laittaa tapetit paikalleen. Ei oikein malttais odottaa, koska se uus tapetti on niin <3

Sitten hiukan mööpelivalssia olohuoneessa, työhuoneessa ja vierashuoneessa. Me tehtiin alustavaa aikataulusuunnitelmaa ja toivon mukaan jouluun mennessä on jo paljon järjestyksessä :) Uudet yöpöydätkin ois nyt koottuna, pitäis vaan pyyhkiä ja ottaa käyttöön. Lisäks mä himoitsen kovasti uusia verhoja makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen. Ja olkkarin kaapin ovien tapetti pitäis kans vaihtaa, ei vaan vielä löytyny sopivaa.

Kyl tää selkäkipukin tässä menee, kun on kaikkea tollasta kivaa puuhaa. Ja on sit vähemmän kivaaki, työreissuja ynnä muuta. Mut eiköhän niistä selvitä!

Jumppaa, jumppaa.Torstai 21.10.2010 13:11

Oon nyt käyny neljä kertaa fysioterapiassa. Kolmella kerralla on laitettu selkään läpyskät ja sähkövirtaa, ja lisäks on hierottu. Tänään sitten pääsin vähän treenaamaan ja sain ohjeita kotitreenaukseenkin. Nyt on tiedossa sitten alaselän lihaksiston vahvistamista joka toinen päivä :) Kahvakuulakin saadaan toivottavasti jossain kohtaa osaks harjotuksia. Seuraavalla käynnillä pääsen jo tonne Lääkäritalon uudelle puolelle.

Tänään olinki fysioterapiakeskuksen jumppasalissa kaikkien muuttomiesten keskellä harjottelemassa niitä liikkeitä :D Opettelin kyykistämään oikein, yhdellä ja kahdella jalalla, tein kyynärnojaa ja kaikenlaista. Ja niitä pitäis sitten kotonakin tehdä, vähän niinku kuntopiirinomaisesti. Toivottavasti alkaa selkävaivat helpottaa. Oon ollu aika ärtynyt siitä, että mun selkä on oikeesti vaivannu jo näinkin pitkään, yleensä kun on jomotukset menneet ohi päivässä tai parissa. Tuskin toi jumppa ainakaan huonoa tekee.

Fysioterapeutti, jolla oon käynyt aiemmin myös hierottavana, sano tänään mulle, et "en ookaan aiemmin muistanu sanoo, mut oot kyllä niistä edelliskerroista laihtunut varmaan kymmenen kiloo!" :D Niin oonkin juuuuu ^^ Vieläkin kärsis pudottaa painoo, mut pitää varmaan olla tyytyväinen, kun näissä samoissa lukemissa oon kuitenkin pysynyt jo pitkään :)

[Ei aihetta]Maanantai 11.10.2010 12:39

Dodii. Siinä se viikonloppu sit taas meni.

Perjantaina kävin kampaajalla ja nyt oon sit osittain tumma ja osittain vaalee! Meni taas perinteisesti, et mulla oli joku pieni visio, et mitä hiuksille voitaisiin tehdä, mut lopulta niistä tuli taas kuitenkin erilaiset kuin alunperin ajattelin. Mutta ihan mainiot!

Me vietettiin myös pizza- ja leffailtaa perjantaina. Kannettiin kaupasta hirveät määrät erilaisia täytevaihtoehtoja ja sitten P:n ja yhden kaverin kanssa tehtiin kaks pellillistä pizzaa. Se olikin hauskinta, mitä oon aikoihin tehny :D Varsinkin miesten kanssa kokkaus on aina hauskaa, ne kun on niin suuruudenhulluja. Mun täyteversiot oli melkosen hillittyjä miesten versioihin verrattuna... Leffa oli Vuohia tuijottavat miehet. Se oli outo, mut melko hillitön. Meillä oli toinenkin elokuva vuokralla, Hassut hurjat hirviöt, mut se jäi sit katsomatta, kun P:tä alko väsyttää eikä me voitu sit kaverin kans väkisin sitä alkaa katsomaan.

Lauantaipäivä meni oikeastaan kokonaan mummulassa tavaroita pakatessa. Siinä syy, miks ei ehditty sitä toista leffaa katsoa ollenkaan. Se asunto on nyt myyty ja sieltä piti sit loppuja tavaroita laittaa roskiin/laatikoihin/itelle kotiin vietäväks. Yhden jälkeen oltiin paikan päällä ja puol yhdeksän aikoihin lopetettiin. Saatiin aika monta säkillistä roskiin menevää tavaraa ja yks huoneellinen Konttiin menevää tavaraa. Vaatteita, astioita, petivaatteita, pyyhkeitä, tyynyjä, peittoja, peilejä, laukkuja, kenkiä, lamppuja, maljakoita, aterimia, kattiloita, kakkuvuokia, leivontatarvikkeita, tauluja, ompelutarvikkeita, kynttilöitä, joulukoristeita, pääsiäiskoristeita, verhoja, pöytäliinoja, siivoustarvikkeita ja vaikka mitä. Aika paljon saa kerätyksi tavaraa, kun asuu vuosikymmeniä samassa asunnossa. Pakkauspuuhat ja tavaroiden läpikäynti oli kyllä ihan mukavaa, mutta haikee mieli siitä silti jäi. Keskiviikkona Kontti sit hakee laatikot, sit alkaakin asunto olla aika tyhjä.

Mä pelastin meille vielä jotain mummun kutomia villasukkia, kahdet käyttämättömät nahkahanskat, pari tarjoiluastiaa, pari ihan uutta pyyhettä, jotain kynttilöitä, taulun, peilin, torkkupeittoja, ja jotain pientä sälää. Niin ja siniketusta tehdyn sellasen turkiskauluksen. Tai mikä semmonen nyt sit olis. Mulla on sellanen samanmoinen itellä kotona, oon sen saanut mummulta, enkä edes uskalla käyttää sitä koskaan missään, mut mun mielestä toi toinenkin kettu ansaitsi hyvän kodin eikä sen tarvii päätyä mihinkään Konttiin. Mummulla oli myös hieno minkkiturkki, senkin kohtalo on vielä avoin. Tuntuis hullulta sellastakin laittaa johonkin ns. kierrätykseen.

Eilen lähdettiin silleen hiukan extempore käymään Turussa ja ehdinpä sit poikkeamaan Stockan Hulluilla päivillä, vaikka luulin, että missaan ne kokonaan :) Hulluahan siellä oli, enkä edes löytänyt itelleni mitään, mitä yritin etsiä, mut tulipahan käytyä. P kävi hakemassa itelleen purjelaudan kaverilta, se oikeastaan oli se syy yleensä lähtee reissuun. Mut siinäpä se päivä sit meni. Loppuilta menikin sit selkäsärystä kärsiessä. Huomenna alkaa fysioterapia.

[Ei aihetta]Torstai 07.10.2010 12:25

Voi elämä. Eilinen Greyn Anatomia oli ihan kamala! Mä katoin sitä ihan hirveessä jännityksessä ja hoin jatkuvasti mielessäni "voieivoieivoieivoiei!!!". Siis ihan tuskallisen jännä jakso ja nyt pitää odottaa ens viikkoon, että näkee miten käy. Aaa! Miten mä kestän!

Mä kävin maanantaina työterveyslääkärillä selkäkivun takia. Täti ei paljoo kyselly eikä kattonu, löi vaan fysioterapialähetteen kouraan. Maanantaina alkaa sitte 2x viikossa. Tiistain olin töissä melko tuskastuneena, kun oleminen on aika hankalaa. Eilen jäinki sitte kokeeks kotiin, et helpottaako, jos vaan otan levollisemman asennon ja käyn rauhallisesti kävelemässä. No ei se auttanu. Sama sit istuu toimistolla, kun huonolta tuntuu kuitenki. Burana ei kauheesti auta eikä lämpögeeli eikä mikään. Et sitä fysioterapiaa odotellessa...

Mun tarttis nyt vastata Ibarin techsupportin kysymyksiin yhdestä ongelmasta, josta avasin huoltokutsun. Ja mä en millään jaksais alkaa penkoo logeja ja rustaamaan vastausta englanniks. Siinä aina kestää, kun koittaa muotoilla asioita ymmärrettävään malliin ja vihaan etenkin sitä logien tutkimista, yleensä en ymmärrä niistä juuri mitään.

Ai shoppailuu!Maanantai 04.10.2010 11:37

Onnistuin tuhlaamaan rahaa viikonloppuna. Käytiin siis Tampereella, tarkotuksena lähinnä hakea mulle monot. Matkalla Camuun poikettiin Ratsukellarissa, koska olin päättänyt hakea sieltä itelleni uuden piiskan vanhan mentyä tarpeeksi rikki. Uusi PIIIITKÄ piiska maksoi 19,90e, kallein (ja pisin), jonka olen koskaan ostanut ja tolla rahalla ois sit paree kestääkin. Samalla ostin yhdet vähän paksummat ratsastussukat.

Camussa sovittelin sitten parit monot, ja ne, joita oli suunniteltu ostettavaks, ostettiin. Black Diamondin Stilettot, nyt me ollaan P:n kans melkein monokaksoset, koska meidän monot on lähes saman väriset. Monot makso 380e, köh, mut noilla toivottavasti laskee jokusen vuoden. Sitä paitsi normaalihinta niissä oli 529e, et ihan hyvä alennus tuli :) P osti mulle viel pipon.

Yritin myös metsästää sellasia ihkuja Adidaksen tossuja, jotka on vähän niinku Superstarsit, mutta sirommat. Ei löytyny. Mut tiedän, et sellaset on olemassa, joten metsästys jatkuu. Tarttisin kipeesti uudet vapaa-ajan lenkkarit, koska mun vanhat mustat alkaa olla sen näköset, ettei niillä kehtaa enää ihmisten ilmoille lähtee. Eikä niitä voi ees kauheesti ehostaa millään (plankilla, lankilla - mikä se sana on?), koska niis on valkosia koristeompeleita.

Eilen kävin keivillä roikkumassa seinällä, siitä ei tullu yhtikäs mitään. En päässy mitään reittiä läpi, enkä päässy etenemään, vaikka koitin kiivetä vaan sekalaisia otteita käyttämällä. Hermo meni. Sain vaan selkäni tajuttoman kipeeks, putosin varmaan tarpeeks monta kertaa patjalle. Saas nähdä miten saan istuttua työtuolissa koko päivän.

[Ei aihetta]Maanantai 27.09.2010 12:20

Häät on juhlittu, oli huippukivaa! Ruoka oli ihan tajuttoman hyvää ja hääkakku... ah, joku suklainen juustokakku kermavaahdolla kuorrutettuna. En varmaan oo koskaan ikinä missään saanut yhtä hyvää kakkua :D Oltiin jopa TODELLA ajoissa kotona, kun ei juhlien jälkeen lähdetty mihinkään jatkoille. Se oli ihan mukavaa, niin ei eilen väsyttäny sit niin älyttömästi. Tuore aviopari kävi meillä eilen kahvillaki :))

P joutuuki tällä viikolla oleen aika paljon töissä, kun jollakin asiakkaalla on tehostettu tuotannonvalvonta. Jenkkiaikaan tietenkin. Että tänäänkin se vetää normaalin työpäivän päälle vielä sellasen "iltavuoron" 18-02. Loppuviikosta on pari reissua ja lisää tehostettua tuotannonvalvontaa. Tää on niin tätä.

Lauantaina meidän olis tarkotus lähtee käymään Tampereella. Mulla ois yhet monot odottamassa Camussa, vielä kun noi vanhat sais myytyä pois. Ens viikonloppuna mennään tyhjentämään mummun ja tuffan asuntoa, kun se oli nyt saatu myytyä. Jotenki aika haikeeta, mut näin se vaan menee. Tuffa voi ilmeisesti melko huonosti. Siellä palvelutalossa ei ole hoidettu asioita ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Levotonta tuffaa on vaan lääkitty rauhottavilla, joka on aiheuttanu paljon kaatuilua ja lisää sekavuutta, sitten tuffa oli saanut myös aivoverenvuodon, jonka takana on ilmeisesti verenohennuslääkkeet ja liian huono seuranta niiden suhteen. Sen jälkeen tuffa on ollut tästä maailmasta aikalailla pihalla. Viime kerralla meni ainoastaan puhekyky hetkeks, nyt tuskin enää palautuu ennalleen. Kamalaa, kun ei vanha, muuten suht hyvävointinen ihminen ei voi nauttia viimeisistä päivistään, kun ei edes tiedä missä on ja on niin sekava, että pitää sitoa kiinni sänkyyn.

Mua nyt ei jotenkaan yhtään huvita olla töissä. Mut onneks otin räpsyn mukaan, niin voin aikani kuluks purkaa sieltä ainakin noi häissä otetut valokuvat.

:(Maanantai 20.09.2010 12:59

Oon jotenki varma, et mul on joku aivokasvain. Mun pääs tuntuu niin oudolle.

No, ei ehkä kuitenkaan, mut en tiiä mikä on. Varmaan silmissä jotain vikaa ja niska jumissa. Inhottavaa joka tapauksessa. Ei särje, mutta tuntuu kummalliselta. Viime yön sit valvoin miettimässä tätä asiaa. Ei vaan tullu uni silmään. Niillä parilla kahvikupillisellakin kyllä saattoi olla jotain tekemistä asian kanssa. Mut ei sitä nyt lasketa. Joka tapauksessa oon aivan törkeen väsyny ja ei tosiaan auttanu päävaivoihin se valvominen.

Kävin eilen pitkästä aikaa vähän kiipeemässä. Testasin omat kenkäni ja kyllä nyt oli vähän eri meininki, ku kerhon lainakengillä. Oli ihan jees, vaikka vaan pystysuoraa seinää treenailinkin. Ja yllättävän hyvin suju muutenkin, raskasta se oli, mut ei niin toivotonta ku edellisellä kerralla. Eikä ees kynnet haitannu menoa. Pitäis vaan vielä ehkä opetella käyttämään sitä mankkaa, kun käsien hiotessa ei vaan pysy enää otteissa kiinni. Mut se kuivattaa käsiä, yööh.

Tallilta ollaan lopettamassa yhtä hevosta. Tällä viikolla kai pitäis kaivaa sille kuoppa, mut tarkkaa päivää en tiiä. Mua jotenki surettaa. Rapsuttelin sitä karsinassa torstaina ja se on vaan varjo entisestä itsestään. Laihtunut, himmeet silmät ja kiilloton karva. On sillä hevosella ikääkin jo kohtuullisesti, mutta terveenä olis varmaan jaksanu vielä vuosia. Se vaan on niin persoona, et jää kyllä surettamaan.

Ystävän häät on lauantaina. Mä ajattelin selvitä ilman kampaajalla käyntiä, vaik kasvuraja onki hiukan häiritsevä. Uutta mekkoa sen sijaan ajattelin vielä katsastaa, vaikka mulla yks hyvä kotona onkin. Uudet vaatteet piristää :)

Ja seuraavalla kampaajakäynnillä aattelin vaihtaa väriä, ainakin osittain. Tää vaalee on muuten niin ihq, mut mun hiukset on nyt parin kuukauden jälkeen taas ihan hamppua, rapisee, katkeilee ja irtoilee. Ei vaan pysy hyvänä, vaikka millä aineilla lutrais. Tummana pysyy paremmassa kunnossa. Ehkä vois jättää vähän vaaleeta ja sit laittaa tummaa ja punasta. Jotain syksyjuttuja.

Aijaijai :DMaanantai 13.09.2010 12:20

Ystävän polttarit vietetty, hengissä selvittiin!

Aamulla matka alkoi jo klo 9, ensin suunnattiin leivoskahveille Kontion Kahvilaan Raumalle. Siitä matka jatkui kohti Turkua ja morsian sai askarreltavaa itselleen. Turussa etsittiin sitten Skanssi ja Flowpark (http://www.flowpark.fi/). Oli aika hurjaa menoa, ensin vaan turvavaljaat päälle, kypärä päähän ja hanskat käteen, testirata läpi pienen "näin käytät rengaslukkoja"-opastuksen jälkeen ja sitten omatoimisesti seikkailemaan. Ite uskalsin taistella vaan yhen reitin läpi, sen jälkeen vatkas kaikki paikat väsymystä. Toisaalta oli varmaan järkevä päätös lopettaa siihen, koska jos olisin roikkunut vaijereissa vielä vähän lisää, en varmaan olis päässy eilen ollenkaan sängystä ylös :D

Flowparkista suunta kylpylään porealtaisiin ja saunomaan, ja sieltä sitten porukalla syömään ravintola Blankoon. Vatsat täynnä lähdettiin ajamaan takas Poriin ja pelattiin matkalla hääaliasta (häihin, avioliittoon, morsiuspariin ja rakkauteen liittyven sanojen selitystä) ja lisäksi morsian sai muovailla tulevan sulhasen muovailuvahasta. Porissa Havanan kautta PK:hon (miten mä taas sinne jouduin, vaikka oon luvannut etten mene ennenku täytän 50? :D), tarkoituksena laulaa karaokea, mut ei sieltä löytyny mitään kappaletta morsiamen mieleen, joten sit vaan jorailtiin loppuilta. Mä lähin viimisenä kyl kotiin vast joskus kolmelta.

Eilen sit oltiin reippaana sienessä mun vanhempien kanssa ja saatiin ihan mieletön sienisaalis. Ei varmaan koskaan oo ollu noin hyvää sieniretkeä, siis oltiin metsässä monta tuntia ja koko ajan vaan sai kerätä sieniä koriin. Tuotiin kotiin sitten läjäpäin karvarouskuja, kantarelleja ja lampaankääpää. Muutama voitatti ja kangastattikin löytyi, mut niiden paras aika olis selkeesti ollu joskus viikko sitten, nyt kaikki tatit alko olla jo liian isoja ja matosia. Kangasrouskuja ja mustavahakkaitakin löytyi muutamia, mut jätettiin sit vaan poimimatta. Täytyy varmaan ens viikolla tehdä uus reissu toiseen vakipaikkaan :) Tänään täytyy sit valmistaa kaikki sienet, kun eilen ei enää illalla jaksettu. Rouskut ryöpätään ja pakastetaan, kantarellit varmaan syödään heti, ja ehkä ne muutamat tatitkin, mut pitäis vielä miettiä mitä niille kääville tehdään, kun niitä vois kyllä paistaa ja pakastaa, suolata, kuivata tai mitä vaan.