IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Terveisiä Latviasta!Keskiviikko 31.05.2006 04:45

Tarkemmin ottaen Riikasta. Lomailin perheen kanssa siellä viikon ja eilen illalla kotiuduin. Selvisin lennoistakin hengissä, nyt on huojentunut olo. Ehdittiin kävellä siellä viikon aikana varmaan 3849287492874 kilometriä ja vähän vähemmän ajeltiin raitiovaunulla. Vierailtiin sotamuseossa (kyllä, kiintoisaa) ja ulkomaisen taiteen museossa sekä eläintarhassa (siellä oli hienoa!). Sen lisäks tietysti shoppailtiin ihan hullusti, mukaan tarttui kaikenlaista kengistä viinaan! En "päässy" vierailemaan paikallisissa baareissa, kun ei ollut seuraa, mutta jokainen ravintolakäynti ja mässäily kyllä korvas baareissa hillumisen ihan varmasti.

Siellä oli paljon vähemmän humalaisia, ku Suomessa. Yks oli kerran ratikassa samaan aikaan ja sen ostoskassi hajos ja tavarat kieri pitkin lattioita. Se koitti kerätä niitä, mutta ei onnistunu. Sitten sillä oli myös kukkasia ja se onnistu nekin survomaan jotenkin hajalle. Kyllä se lopulta sai ne johonkin järjestykseen ja niitä siinä sit myöhemmin nuuski itsekseen, ja tyrkytti niitä takanaan istuneelle naisellekin. Luulen, että se piti myös puhetta Latviasta, kun se niin kiihtyneenä (tais hermostua, kun en voinu olla nauramatta sitä (yritin kyllä nauraa huomaamattomasti)) paapatti monta minuuttia ja ainoa sana, jonka tunnistin, oli "Latvija" ja sitä se hoki moneen kertaan. Oli jotenkin pelottava setä.

Sitten oli myös yksi hauska tanssiva mummo, mutta sitä ei voi edes sanoin kuvailla.

Meidän asuntokin oli tosi hieno! Just remontoitu ja siisti kämppä, joku ehkä +-70neliöö sellasessa vähän ränsistyneessä kerrostalossa muutaman kadunkulman päässä Riikan keskustasta. Ainoa hassu asia siellä oli se, että vessa oli vaan vessa, pelkällä wc-pöntöllä ja sitten oli suihkuhuone, jossa oli suihkukoppi, lavuaari ja pesukone. Piti aina käydä sitten suihkuhuoneessa pesemässä kädet vessassa käynnin jälkeen. Oli paljon kivempi asustella sellasessa kunnollisessa asunnossa, ku jossaki hotellissa. Sai ihan rauhassa tehdä ja mennä niin ku halus, eikä tarvinnu ressata jostain aamupaloista tai muista. Lisäks sitten meillä oli siellä telkkari, jossa oli joku 60 kanavaa (!!!!) ja saatiin myös tietokone ja kiintee netti käyttöön koko viikoksi, kun maksettiin siitä 15 latia, eli jotain reilu 20 euroa. Ei ollu niin rankka vierotusloma tällaselle addiktille. Voisin lähtee vaikka uudelleen ja vuokrata saman kämpän!

Hiukan harmittaa, etten koko reissun aikana oppinu latviaa oikeestaan yhtään. Yritin kyllä kaupoissa kuunnella, mikä on esim. "kiitos" latviaksi, mut ei se hyödyttäny yhtään, en oppinu. Sen verran opin, että sula on mehu ja alus on olut. Kyllä mä jotain muitakin yksittäisiä sanoja opin (kai), mut en nyt jaksa niitä tähän luetella, kun niitä on kuitenkin niin vähän 8) Se kieli kuulosti kyllä ihan venäjältä, mut sitä kuitenki kirjotettiin saman tapasesti, ku eestiä. Ainakin mun mielestä. Emmä tiiä, ainakin oli ymmärrettävässä muodossa kaikki kirjaimet!

Lohduttavaa on kuitenkin se, että jos mä en osannu latviaa, niin ne latvialaisetkaan ei kyllä sit osannu englantia - eikä tietenkään suomea. Useimmat vaan pyöritteli päätään, yritti niille sitten puhua tai viittoa. Muutama rohkee ja ystävällinenkin ihminen löytyi kyllä. Yks oli sellanen täti laukkukaupassa. Se ei ymmärtäny meitä, eikä me oikeestaan sitä, mutta se silti reippaasti esitteli erilaisia laukkuja ja toimi parhaansa mukaan, eikä ollu mitään epäselvyyksiä asioinnissa. Toinen oli sitten nuorempi tyttö sellasessa pannaribaarissa, se kyllä rohkeesti yritti puhuakin, saksaa ja englantia sekasin ja kaikki suju mainiosti. Ekana päivänä jäi mieleen yks tyly tarjoilija-tyttö, joka hermostu, kun äiti kertas sille meidän tilauksen, ku sillä oli joku asia epäselvä. Se hermostui "neuvomisesta" ja sanoi vaan "Yes, I understand." ja sitten se toi kuitenkin väärää juomaa. Se ei ees hymyilly, ei niille paikallisillekaan. Olisin suositellu vaihtamaan alaa, mut en uskaltanu puhua sille, kun se oli niin tuiman näkönen.

Nyt oon väsynyt ja unohdin puolet asioista, joita aioin tähän vielä matkan tiimoilta kirjoitella. Jatkanpa myöhemmin ja yritän lisäillä pari kuvaakin tänne, kunhan ne vaan saadaan purettua tosta kamerasta. Tai no, mun hommaks se jää kuitenki, joten yritän olla nopee.

Nyt petiin, mars!

O.O >:|Maanantai 22.05.2006 15:03

Joku tyhmä kehtas sanoa mulle, että tää huulikoru ei sovi mun naamaan ja mun pitäis ottaa se pois! PERKELE!!!!!!!!!!!!!

Musta se sopii siihen just täydellisesti, ja tosiaankin se on ja pysyy paikallaan ihan varmasti, ni >:| Neljä vuotta se on siinä ollu ja tulee vastakin olemaan.

Emmä sitä, kyllä mielipiteensä saa sanoa, mut todella ärsyttävää, kun tullaan sanomaan, että pitäis ottaa se pois tai että on virhe, kun oon joskus ottanu sen. En mäkään ny kaverille sano, että "onpas sulla helvetin ruma paita, miks ihmeessä oot ostanu sen?", ku miks se nyt ostais omasta mielestään ruman paidan!!!1 Voin varmaan muullaki tapaa ilmasta mielipiteeni, jos on tarvis. Ni.

Huh, helpotti.

Nyt mun pitää mennä suihkuun ja sitten kotiin pakkaamaan, kun kaikki vaatteet on vielä siellä. Mitäköhän mun pakkaamisesta taas tulee... Se on karseeta puuhaa.

Aion selviytyä.

LORDI LORDI LORDI LORDI!!!11Sunnuntai 21.05.2006 04:50

APUA! EI OO TODELLISTA!

Aattelin, et katon taas vaan Lordin shown ja siinä mun Euroviisujen seuraamiset, mut sit jotenki ajauduin katsoo pisteiden jakamista jostain siitä alle puolesta välistä ja olin koko ajan ihan O.O ja semmosessa hihitystaputus-tilassa ja sit ne meni ja teki jonkun kaikkien aikojen piste-ennätyksen ja Suomen ennätyksen!!1

HIENOINTA IKINÄ!!!1 <3

Nyt luukutan Lordii joku sata tuntii putkeen okeimoi!

Pipo lähtee :<Lauantai 13.05.2006 00:52

Sunnuntaina se sitten lähtee. Aika surullista, kun kesällä olis ollu ihana käydä tallilla. Siitäkin huolimatta, että oon töissä. No, syksyllä se tulee sitten takas, täytyy kertoa omistajalle, että täällä me Hannan kans odotellaan ja ollaan valmiina sit hoitamaan taas, jos vaan mahdollista :>

Matti ja lampaat on vailla kotia, kun omistajat muuttaa muualle. Kertokaa heti, jos joku tahtoo kaks lammasta ja kilin, ne saa ilmaseks. Ite ottaisin, mutta ei tänne kerrostaloon varmaan saa tuada niitä :( Sitä paitsi Matti kyllä haisee aika pahalle ja on vähän semmonen villi, että ehkä täällä ei olis sille riittävästi tilaa.

Otettiin myös kasapäin Piposta kuvia muistoksi, pitää kai omistajallekin lahjottaa muutama! Yritin lampaitakin kuvata ulkona, mutta ne ei pitäny ideasta, joten en sitten viitsiny kiusata niitä. Ne olis ollu vähän kyllä hassun näkösiä just kerittyinä, raukat. Ihan ruipeloita :D Ja sitten ne mokomat karkas. Ne kai aatteli, et niiden tilaisuus on tullu, ku omistajat ei ollu vahtimassa. Koitin houkutella niitä pysymään pihassa kauran avulla, mutta ne vaan lähti pois! Melkein hätäännyttiin Hannan kanssa, mutta ei ne pitkälle sit onneks kerinny, olivat pysähtyneet purukasan taa hyvälle ruohoapajalle syömään. Ihan kiltisti ne tuli kauraämpärin perässä kotiin. Tästä lähin ei päästetä yhtään eläintä vapaana ulos, vaikka meille annettaiski lupa =)

[Ei aihetta]Keskiviikko 10.05.2006 04:11

Nyt meen oikeesti moikka!

[Ei aihetta]Keskiviikko 10.05.2006 04:11

Ai nii hyvää yätä!

[Ei aihetta]Keskiviikko 10.05.2006 04:09

Moi mul on ihan tyhmä olo eikä mua oikeestaan nukuta ja tääl huonees on joku perhonen ehkä vissiin se saatto kyllä jo lentää pois en oo kyl ihan varma ja sit niin mua ärsyttää kun täällä ei oo kunnon yövaloa koska voisin lukee ruotsii tai jotain kirjaa et tulis uni mut en mä sit varmaan lue kun ei oo yövaloa oon niin laiska etten jaksa enää väsynä sit nousta sammuttamaan tota isoo valoo niin oon mieluummin pimeessä ja kiärin sitä paitsi tääl on ihan kauheen kuuma mää otan silti tost tommosen jonku kirjan vaiks ton bertin salaiset muistiinpanot ja meen tohon sängylle kuuntelee miten äiti kuorsaa ja sit en pysty lukemaan ja mua alkaa väsyttää ja saatan ehkä nukahtaa jos käy tuuri olis ehkä hyvä silti vaan nukkua kun on jotain tyhmää koulua aamulla no ei mulla sit muuta moikka!

rotta käski ni mää tein!Torstai 04.05.2006 14:29

Tehkääpä osoitteessa www.lintukoto.net/viihde/oraakkeli, tarkoittaa sitä, että syötätte nämät kysymykset Oraakkelille ja myös kommentoitte vastauksia.


Kuka minä olen?
Mistä minä sen tiedän..se on sun oma asiasi...äläkä kysy noin vaikeita!
- No just, moukka!

Missä asun?
Meillä kotona. Tule ikkunasta, niin kuin aina ennenkin!
- Ok, this is spooky o____O

Mikä olen?
Olet nörtti.
- Pakko kai se sit on uskoo :<

Millainen olen?
Sinä olet hymy minun huulillani.
- Taisin just rakastua suhun!

Mikä on mielestäni arvokkain asia maailmassa?
Ehdottaisin kaivamaan kirjahyllystä tietolähteen, minä yritän keskittyä näihin elämää suurempiin kysymyksiin!
- No kelpaaks 1001 Coctailia?

Miltä näytän?
Kirpeältä.
- Sopii mulle!

Miltä tunnun?
Kalalta.
- Voisin loukkaantua tosta, mut koitan ajatella, et limanen ja liukas on hyvä.

Miltä maistun?
Rikiltä, mutta ei tämä varmaan niin vakava asia ole kuin miltä nyt ehkä tuntuu.
- :(

Miltä tuoksun?
Saippualta, mutta tämä on vasta alkua...
- Tarkemmin sanottuna oliivin tuoksuselta saippualta, voisit olla vähän tarkempi.

Missä minun kuuluisi olla?
Kolmannessa ulottuvuudessa.
- Miten sinne pääsee?

Mistä minut löytää?
Pihtiputaan kiskalta.
- Missä on Pihtipudas? Ja ennen kaikkea MIKS MÄ OON SIELLÄ!!!!!!!111

Miten minut tavoittaa?
Minulle kuuluu oikein hyvää kiitos.
- Voisiks kuunnella, kun koitan puhuu sulle >:|

Ikäni?
Minä olen ollut aina olemassa. Mutta kun roomalaiset rikkoivat temppelini, tein hanttihommia kunnes avasin netissä tämän palvelun 1.7.2000. Hulluja nuo roomalaiset *tok tok*.
- Asia kunnossa.

Sukupuoleni?
En ymmärtänyt sanaakaan.
- Tuon täytyy tarkoittaa sitä, että olen nainen!

Kuka on minulle tärkein?
Mimmi.
- En tunne yhtäkään Mimmiä, mut ehkä tää on joku salanimi.

Minkälaisia kenkiä käytän?
Estottomia, mutta näethän myös tilanteen koomisen puolen?
- Itse asiassa en!

Menestynkö elämässä?
Unohda koko juttu!
- Ja mä kun luulin, et mulla menee ihan hyvin :(

Olenko samanlainen kuin äitini?
Luullakseni olet, kaikki oireet viittaavat siihen-
- Sitä vähän pelkäsinkin.

Mihin haluaisin matkustaa?
Keravalle.
- No eiks se nyt ois vähän nuiva paikka, kun on miljoona muutaki mahdollisuutta?

Jos olisin eläin, mikä eläin olisin?
Ritariperhonen.
- Googletin, on ihan nätti perhonen, kyl mä voin olla se!

Olenko liian vanha?
No miten sen nyt ottaa.
- Naisille sanotaan aina noin!

Olenko herttainen?
Et, olet täysin päinvastainen.
- Paskapuhetta, sanon minä.

Ja lopuksi:

Kelle julkkikselle olen sukua?
Akelle, Makelle, Peralle tai mulle.
- Oisko sukukokouksen paikka?
Sit mun oli pakko kysyy vielä yks:
Oonks mä saletisti ihanin?
Sehän on ihan supersöpö!!! Älä kysele tyhmiä!
- Siinäs kuulitte, ni senki ni!!!!!!!!11 :D

Emminä jaksa eteenpäin nakittaa tätä, tehkää, jos tykkäätte ja ilmottakaa sit mulle :D

Vappu :DKeskiviikko 03.05.2006 00:02

Oli niin hulluu. Meil oli tääl mun luona neljän hengen pippalot. Oli broileripyöryköitä, nakkeja, perunasalaattia, tomaattia, porkkanoita, mansikoita, suolapähkinöitä, sipsejä, dippiä ja juomaa! Ei siis tullu ainakaan nälkä. Eikä jano :D

Mulla oli teemana villi länsi. Tai ainakin sinne päin. Yritin ainaki :D Hyvin meni. pyöräiltiin buutseissa kaupunkiin ja käytiin Huntersissa ja tanssittiin DU:ssa. Jalat särki niin helvetisti kotiin lähtiessä, et hyvä ku ei itku tullu. Taksijonossaki joutu seisomaan ihan tajuttoman kauan. Oli sit viimisil hetkil pakko riisuu kengät ja jonottaa sukkasillaan, ku yksinkertasesti vaan sattu niin paljon, ettei mitään määrää. Jalat särkee edelleen o____O

DU oli täynnä ja ei siellä oikeen muuta ehditty sit tekemään, ku pyörimään ja tanssimaan. Join vissiin kaks lonkeroo koko illan aikana. Taisin olla hyvissä 8) Hyvin tanssittiin ja kaikki oli nii kivint. Mul oli vappupilliki mukana koko illan. Kaks meni rikkikin jo matkalla täältä kaupunkiin :D Ilmapalloja ja serpentiiniäki roikku joka puolelta, mut jotenki mystisesti neki sit oli kadonnu jossain vaiheessa.

Kääk. O.C. alkaa ihan just, pitää olla valmiudes! MOI!

No oho.Tiistai 25.04.2006 02:37

Oli vinkee kisastudio lauantaina.

Ei mihinkään baariin ollu tarkotus lähtee, mut jotenkin mieli muuttu siinä sit, ku oli muutaman sidukan hörppiny. Sit oltiinki aika hyvässä humalassa Vaakunassa, kauheeton keesi (salee illan hienoin) päässä. Oli hauskaa (NYT SYKKIIIII PATASYDÄN jne). Baarissa oli hirrrrveesti porukkaa ja Salkkareiden Ami! Uujea. Seuraavana aamuna soi päässä "OI ÄSSÄT ON, OI ÄSSÄT ON, OI ÄSSÄT ON NIIN IIIHAAANAAAAA, ON MEILLÄ BISSEE, HAUSKAA JA ÄSSÄT!!!!!11" ja oli melkein kaamee kapulaki. Tuli melko myöhään kukuttua hereillä ja puoliks hereillä, mut se oli aika muksaa :>

Luulin eilen saavani löhötä koko päivän kotona, mut käytiinki mummolassa sitten synttärikahvilla. Pääsin kotiin just sopivasti, ku alko Tanssii tähtien kanssa. Tomi ja Sanna voitti, hyvähyvä! Nettiki hajos illalla ja mun piti käydä koululla tekemässä yks tehtävä. Se oli jotenki niin pelottavaa, ku piti sen kulkulätkän kanssa mennä sisään, eikä siellä 24h-luokassa ollu ketään ja oli pimeetä yms. Selvisin kuitenkin ja tehtävä tuli tehtyä. Kävin myös jonku semmosen ihkiksen luona piipahtamassa illalla.

Tänään oli sit aika pitkä koulupäivä. Aamutunteja ei ollu, onneks. Koulussa olin kolmeen asti, vaikka luulin, et menee puol neljään. Puol viideltä mentiin Käytös- ja tapakulttuurin opintojakson tiimoilta ravintola Liisanpuistoon syömään ja siellä meni melkein seiskaan asti. Ehdin vajaan tunnin istuu kotona ennen syöminkejä, kun en jaksanu jäädä 1½ tunniks koulullekaan hengailemaan. Siellä ravintolassa oli kyllä ihan hauskaa. Keskusteltiin niinkin tärkeistä asioista, ku pornokaupat ja niissä asioiminen sekä pornovideot. Keskustelua kyllä yritettiin muutamia kertoja ohjata vähän enemmän neutraaleihin aiheisiin, mutta jostain syystä päädyttiin aina pornokauppaan. Onneks oli piiiitkä pöytä, niin opettaja toisessa päässä ei ehkä pystyny rekisteröimään ihan kaikkea :D Teuvolla oli taas kauhee tärinä. Ihmeellinen stressipallo.

Mun H&M:ltä tilaamani vaatteet ei oo vieläkään tullu! Äiti veikkas eka, et ne tulis perjantaina, mut ei. Sit se arvaili, et tänään ja lopulta se vaan sano toivovansa, et ne tulee huomenna. Se on siskon kans tilannu samaan syssyyn vaatteita, joten kaikilla on kauhee hätä ja kiire.

Mun yskä ei meinaa mennä ohi. Ketuttaa tämmönen kuiva yskä. En mä jaksa ny kirjottaa enempää.

Huomenna tulee O.C. <3
Elvis näkee unia, se värisee ja tärisee.