IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Onpa hienoo.Tiistai 16.02.2010 12:35

Tällee lyhyesti:

Ostettiin talo 2008. Siihen tehtiin kuntotarkastus, jossa todettiin kosteutta makuuhuoneen ja pesuhuoneen välisessä seinässä. Sen pääteltiin johtuvan huonosti toteutetuista salaojista ja sadevesijärjestelmästä. Ne korjattiin syksyllä 2008. Lisäks kävi ilmi, että saunasta mitä ilmeisimmin puuttuu höyrysulku.

Talon myyjä ja rakentaja kävivät keskenään oikeutta siitä, kuka joutuu sen työn maksamaan. Kävi niin, että myyjä joutui maksumieheksi, koska oikeudessa jotenkin mystisesti päätettiin kosteuden tulevan pesutiloista. No, meille ei tietenkään ilmoitettu tästä päätöksestä mitään. Jossain vaiheessa otettiin yhteys kiinteistönvälittäjään, joka kehotti hankkimaan paperit käräjäoikeudelta.

Paperit on nyt hankittu ja tänään aamulla meillä kävi se sama kuntotarkastaja tekemässä tarkastusmittaukset. Seinä oli kuiva ja pesuhuoneessa arvot normaalit. Olivat sitten päättäneet P:n kanssa tutkia sitä saunan seinääkin hiukan tarkemmin ja irroittaneet sieltä yhden laatan. Kas, ei höyrysulkua, mutta ei myöskään vesieristystä. Ja meille on myyty talo sanoen, että vesieristys löytyy. Ei oltais edes harkittu ostamista, jos tollanen puute olis ollu tiedossa. Positiivista tässä on sentään se, että se salaojien ja sadevesijärjestelmän korjaus on kuivannut talon alla olevan maa-aineksen ja seinässä ei tosiaan sitä kosteutta enää ole.

Kuntotarkastaja laittaa meille havainnoistaan raportin ja lisäksi mukaan jonkun C2 Rakennusmääräyskokoelman, josta pitäisi selvitä, miten noi vesieristyshommat olis pitänyt tehdä. Toi on tosin tullut voimaan "vasta" 1999, mutta saa nyt sitten nähdä miten tässä käy...

Paras lopputulema silti siltä kantilta katsottuna, että pesuhuone ja sauna remontoitais joka tapauksessa jossain vaiheessa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.