IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Joulukuu!Tiistai 01.12.2009 12:53

Nyt alkoi joulu! Vaikka ei ulkona kyllä ihan siltä näytä. Toivottavasti sää paranis edes vähän, niin viitsis ulkoillakin enemmän. Nyt on käyty vaan pakolliset lenkit koiran kanssa, ja voin kertoo, et ei sekään kauheesti nauti ulkoilusta sadehaalari päällä. Eikä kissatkaan kauheesti ulkosalla nyt viihdy. Valosarjat pitäis ripustaa ulos pikkuhiljaa, et olis edes vähän vähemmän ankeen näköstä. Ja viime syksynä ostamani tallilyhty pitäis korjata. Se kun kaatu viime talvena kovassa tuulessa ja yks lasi meni rikki.

Mä oon alkanu hiljalleen tekemään joulua. Oon kaivanu kyntteliköt ja valotornit esille, eilen laitoin ekat jouluvalot ikkunaan. Kynttilöitäkin oon ottanu esille jo aika paljon. Melkein olis tehny mieli ottaa jo mun suosikkijoulukoristekin esiin, mut maltoin vielä mieleni. Kyllä sen sitte ehtii.

Meillä on joulun kuviot vielä aikalailla auki. Äiti tietysti haluais meitä kylään, ja mummuloissa pitää käydä. Anoppilassa meinasivat, että eivät jaksa kauheesti joulua laittaa, joten yritettiin kutsua heitä meille, mut saa nyt sitten nähdä miten siinä käy. Ja oishan se mukavaa viettää omaakin joulua, ettei vaan joka päivä huido jossain kylässä. Kivaa tietysti nähdä sukulaisia ja kyläillä ihan ajan kanssa, mut kun kuitenkin laitetaan vasta toista joulua yhteisessä kodissa niin jotenkin haluais panostaa siihenkin. Viime jouluna ei ehtiny oikein tehdä edes jouluruokia. Tänä vuonna aateltiin pyöräyttää parit laatikot ja tehdä ainakin sienisalaatti syksyllä poimituista sienistä :) Katsotaan nyt, mitä saadaan aikaiseksi. Perinteisesti pitää silti leipoo kasa joulutorttuja ja pipareita. Itse asiassa suunnittelin tekeväni piparkakkutalon, niin ei tarvis niitä pikkupipareita väkertää niin paljoa. Viime vuonna niitä tuli yli sata :D

Oltiin lauantaina Tampereella ja ostin Stockalta itelleni sellasen setin, jossa on välineet suklaakaramellien tekoon. Paketissa oli ritilä, haarukka ja sellanen "lusikka", ja sitten muutama muotti ja erilaisia pikkuvuokia. Reseptejäkin oli muutama, mutta ajattelin jostain metsästää kunnon suklaakirjan. Tänä vuonna vien siis omatekoisia suklaakonvehteja joulutervehdykseksi perheelle ja sukulaisille. Kavereiden (eihän mulla niitä silti montaa olekaan :)) kanssa on sovittu, ettei hankita mitään vaan käydään yhdessä vaikka syömässä ja istumassa iltaa. Ihan hyvä näin, ei mulla oikeesti olis ihan kauheesti rahaakaan. Pankki nimittäin muisti mua just opintolainan osalta, tuli kuluja maksettavaksi 232 euroa. Ei ihan riitä veronpalautuksetkaan siihen. Harmitti hiukan, kun olin niin ladannut kaikki odotukseni hienoon jouluun, ja toi maksu tuli vähän niinku puun takaa. Nyt jännitän, ettei mulla oo varaa ostaa mitään. No, enhän mä yksin muutenkaan kaikkea järjestä, mutta en mä halua sitäkään, että P maksaa kaiken. Eiköhän tää tästä silti suttaannu, kirpparillakin käy kauppa kivasti ja sieltä saa aina hiukan ylimäärästä!

Töitä riittäis taas vaikka kuinka, kun vaan ehtis tehdä. Mulla alkaa taas jotenkin olla vähän veto pois, mutta koitan nyt pinnistellä tonne jouluun asti. Pidän muutaman talvilomapäivän sillon, niin saan olla välipäivät sitte kotona. Ens keväälle jää sit mahdollisuus pitää joku pidennetty viikonloppu, kun jäi pari lomapäivää vielä yli. P käyttää lomapäivänsä laskureissuun, niin sinänsä ei oo väliä, vaikka en lomailis kevään puolella lainkaan.

Joulusiivous on ainut, joka tässä pukkaa vähän ahdistamaan, kun pitäis raivata työhuone kokonaan tyhjäks ja yks eteisen kaappi pitäis saada siistittyä kans. Muuten varmaan saadaan kyllä talo kiillotettua kuntoon :) P havitteli vielä Ikea-retkeä tähän joulukuulle, kun ois tarvetta kaikenlaiselle säilytystarvikkeelle. Helpottais meidän joulusiivoustaki huomattavasti. Katsotaan nyt, riittääkö aika ensinkään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.