IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Maanantai 22.03.2010 11:36

Rakas mummu kuoli lauantai-iltana. Ajatelkaa: täytän tänä vuonna 26 ja vasta nyt menetin ensimmäisen mummuni.

Äiti soitti perjantaina kertoakseen, että mummun kunto oli romahtanut, ihan vain, että tietäisin ja olisi mahdollisuus käydä häntä vielä katsomassa jos haluaisin. Olihan mummun kunto hiipunut jo pitkään, mutta sitten se huononi radikaalisti. Kipulääkkeitä piti antaa niin paljon, ettei mummu juurikaan enää ollut edes hereillä. Itse tein sen päätöksen, että en enää mennyt sairaalaan. Mummu kyllä toivoi, ettei hän joutuisi olemaan viimeisinä aikoinaan yksin, mutta tiesin, että äiti istuu siellä hänen vierellään. Itse en olisi pystynyt enää mummua sairaalassa kohtaamaan. Viimeiset vierailut tein suoraan mummulaan, kun mummu oli kotilomalla. Silloin hän jaksoi vielä olla hereillä ja hiukan jutellakin. Ehdin kertoa, että mummu on minulle tärkeä ja että hän oli hyvä mummu. Näistä kyläilyistä minulle jäi hyvä ja levollinen mieli, eikä mitään jäänyt sanomatta.

Eilen päivällä äiti sitten soitti, että mummu oli nukkunut pois lauantaina illalla kymmenen aikoihin. Äiti oli isän kanssa viettänyt paljon aikaa sairaalassa perjantaina ja lauantaina, ja kaikki oli mennyt olosuhteisiin nähden hirveän hyvin. Mummu oli saanut kuolla nukkuessaan, kuten hän itse oli toivonutkin, eikä joutunut kärsimään kovia kipuja hyvän lääkityksen ansiosta. Puhuin äidin kanssa puhelimessa tosi pitkään ja hän kertoili kaikkia mummun kanssa juttelemiaan asioita. Jäi sellainen olo, että kaikki tosiaan oli tehty ja sanottu, kaikki oli valmista, ja nyt, kun mummu on poissa, on kaikilla helpottunut, mutta tietysti surullinen olo. Äiti kertoi mummun kyselleen, mitä lähdön hetkellä mahtaa tapahtua ja miten kaikki menee. Äiti oli sanonut, että mummu varmasti vain väsyy päivä päivältä enemmän ja lopulta nukahtaa, eikä enää herää. Ja sitä mummu tosiaan myös itse toivoi, että hän saisi nukkua pois rauhassa.

Kiitos mummulle siitä, että hän oli niin vahvasti mukana minun ja siskoni elämässä. Hän oli meille se ihana mummu, jolla oli aina laatikossa kasapäin karkkia ja pakkasessa Ville Vallattomia meidän kyläilyjen varalle ja jonka kanssa saimme osallistua leipomiseen ja ruuanlaittoon. Sellainen mummu, joka opetti meitä kutomaan ja virkkaamaan, antoi aina penkoa omia korulaatikoitaan ja leikkiä löytämillämme koruilla, vei kaupungille, otti yökylään ja antoi meidän puljata tuntikaupalla kylpyammeessa ja levittää kylpyvaahtoa ympäriinsä. Sellainen mummu, joka syötti meidät aina ihan ähkyyn vieraillessamme hänen luonaan. Mummu oli aina perillä siitä, mitä meidän kunkin elämässä oli meneillään. Hän kysyi aina, mitä meille kuuluu ja halusi tietää pienimmätkin käänteet, mitä meille oli tapahtunut. Ja aina hän halasi meitä ja kertoi, miten tärkeitä me olemme hänelle. Ihana mummu <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.