IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Vähän ollu tunteikas päivä tänään. Oltiin kummisedän 50-vuotissyntympäivälounaalla Ravintola Reposaaressa.

Eilen haettiin lahja Tampereelta, kun oltiin matkalla Lahteen. Käytiin ostamassa Camusta Jimmy Pettersonin kirja "Skiing around the world" (http://www.skiingaroundtheworld.net/). Iltasella sitten istuttiin monta tuntia P:n kanssa tossa keittiön lattialla paketoimassa lahjaa ja askartelemassa synttärikorttia. Lahjapaperia meillä ei ollut, joten paketoitiin kirja hopeanhohtoisella ylijäämätapetilla. Kätevää uusiokäyttöä, sitä paitsi se kirja oli niin iso ja painava, että huonolla tuurilla tavallinen lahjapaperi olis hajonnut paketoidessa. Lahjanaruna käytettiin hääkutsuissa koristeena ollutta hopeanmustaa nauhaa. Kätevää uusiokäyttöä sekin. Kirjaan tietysti kirjoitettiin omistuskirjoitus, jota mietittiin pitkät tovit. Tove Jansson auttoi meitä siinä, löytyi aiheeseen sopiva lainaus, jonka kylkeen sitten vielä itsekin vähän sanailtiin.

Ja sit tuntui jotenkin, että ostettu kortti ei vaan sovi, joten kaivoin arkistoistani yhden kivan kuvan Marxin veljeksistä (se on vähän niinku mun ja kummisedän yhteinen juttu, ja kummisetä on mut kyseisten herrasmiesten elokuviin aikanaan tutustuttanut) ja liimasin sen hopeiselle kartongille, jollasille pari vuotta sitten tulostettiin hääkutsuja. Kylläpäs me kierrätettiin ahkerasti! Kortin takapuolelle sitten mietittiin kuumeisesti jotain sopivaa tekstiä. Onnitteluvärssyistä ja runoista kaikki oli jotenkin vähän mauttomia, ja haikeamielisiä, joten ne hylättiin heti alkuunsa. Lopulta sitten löysin pitkät pätkät lainauksia Marxin veljesten leffoista. Valitsin hieman lyhennellyn pätkän elokuvasta A Day at the Races. Siinä Chicon hahmo myi salaa vedonlyöntivihjeitä sisältäviä kirjoja jäätelökärrystä laukkaradalla ja Grouchon hahmo joutuu harmillisesti tämän huijaamaksi. Kirjateema sopi oivallisesti meidän lahjaan.

"Come get your ice cream! Come get you tootsie-frootsie ice cream!"
"...Here's the book, it's a dollar."
"Here's a ten, and shoot the change"
"I don't have change, I'd have to give you nine more books."


Tekstinpätkän lisäksi laitettiin korttiin tietysti onnittelut. Tuli hirveän hyvä mieli, kun sekä kortti että lahja tuntuivat niin onnistuneilta. Oli kiva antaa ne päivänsankarille. Silti kummisedän reaktio yllätti. Hän laitto paketin syrjään ja alkoi lukea korttia. Ensin hän pyöritteli päätään ja hymyili kortille, mutta peitti sitten silmänsä käsillään enkä enää tiennyt oliko kyse itkusta vai naurusta vai molemmista. Vähän kaikki siinä hämmentyi ja meidän äiti kysyi, että mitä siinä kortissa nyt oikein lukee. Kummisetä vaan pudisteli päätään ja hymyili kyyneleet silmissä eikä oikein saanut sanaa suustaan. Äiti esitti kysymyksensä toiseen kertaan ja siihen kummisetä sitten vastasi, että "Tää on vähän tällanen sisäpiirijuttu", johon mä totesin, että näin vois kyllä sanoa. Kyllä siinä itelläkin silmänurkka kostui, kun huomas, miten noin pieni juttu tavoitti toisen sydämen :´)

Ollu ihan mielettömän hyvä olo koko päivän. Ja samalla jotenkin tosi haikea! En oo nähnyt kummisetää noin herkistyneenä koskaan, en edes meidän häissä, vaikka siellä yks jos toinenkin vähän kyynelehti. Myöhemmin kummisetä avas vielä paketinkin ja naureskeli meidän omistuskirjotukselle. Kirja oli muutenkin ilmeisen mieleinen, koska hän olis selannu sitä vaikka miten kauan eikä olis millään malttanut odottaa kotiin asti. Että melkein niinku lapsen innolla :) Ehkä parhaiten onnistunut lahjahankinta koskaan ja ihan parhain fiilis lahjan antamisen jälkeen.

Synttäreiltä tullessa käytiin vielä pikapikaa Leineperin ruukissa markkinoilla. Oltiin sen verran myöhään liikkeellä, että sieltä oli kojuja jo siivottu paljon pois, mutta ehti siellä sentään vähän katella ympärilleen. Löysin sieltä yhdestä kojusta aivan ihania koruja, jotka oli tehty lusikoista varsia ja pesiä hyväksi käyttäen. Ei ollu rahaa mukana, joten en voinu ostaa mitään, mutta niitä saa Porin Taito Shopista ainakin, ja netistäkin pystyy tilaamaan. Kannattaa tutustua Add Dramaan!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.