IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Lauantaina oli mielenkiintoinen päivä. Olin ratsastuskoululla katsomassa Kari Vepsän maastakäsittelyklinikkaa. Neljä hevosta, joilla kaikilla oli vähän erilaisia ongelmia, ja niitä sitten käsiteltiin pyöröaitauksessa maastakäsin. Oli ratsastuskoulun poni, joka kuskasi pikkutyttöjä taluttaessa. Sitten oli nuori ratsunalku, jolla oli tapana rynniä porteista ym. Oli hevonen, joka epämiellyttävän tilanteen sattuessa poistui aina paikalta. Ja yksi, joka ei suostunut trailerin kyytiin.

Harmittaa, kun en ekan hevosen kohdalla hoksannut kuvata videota kännykällä. Siinä Vepsä selitti niin hyvin niitä tekniikoitaan. Ja poni vielä reagoi kivasti niihin harjotuksiin. Vepsällä oli kahdeksan perustyökalua, joilla se alotti jokasen hevosen kanssa. Ihan alkuun hevonen sai juosta ja tutkia pyöröaitauksessa. Sitten sitä vähän juoksutettiin, että se rentoutui, minkä jälkeen sit laitettiin päähän naruriimu ja köysi. Sit opeteltiin perustyökalut: peruutus, luoksetulo, kääntyminen ym. Ja vasta, kun ne alkoi toimia hyvin, siirryttiin itse ongelmien käsittelyyn.

Hevoset oli tosi vastaanottavaisia, jopa ne, jotka oli vähän nihkeempiä alkuun. Oli ihan mahtavaa katsoo ihmistä, joka niin selkeesti tiesi mitä se tekee ja nähdä, miten nopeesti eläin sellaseen reagoi. Vepsällä oli mukana myös erilaisia siedätystyökaluja muovipussiviuhkasta lehtipuhaltimeen ja se sai hevoset ihan rauhalliseksi niiden asioiden lähellä. Se oli kyllä aika uskomaton tyyppi :) Esiintyi luontevasti, oli helppo kuunnella. Ei paasannut eikä tyrkyttänyt asiaansa, vaan ikään kuin kertoili niistä silleen ohimennen. Menen katsomaan kyllä toistekin, jos mahdollisuus tulee!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.