IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Pori-Helsinki-Tukholma-Turku-PoriSunnuntai 14.07.2013 00:03

Seeemmone seikkailu se oli! Maanantaina isä kyyditsi meidät Hki-Vantaalle ja oltiin yö siinä Hiltonis, koska lento lähti aamulla klo 9. Käytiin yhdessä iltapalalla siinä hotellin ravintolassa ennen ku isä lähti ajelee kotiin ja Nepuli järjesti aika tavalla ohjelmaa siinä puuronsyöntinsä lomassa. Ilostutti siis kanssaruokailijoita riemukkaalla kiljunnalla ja heittelemällä tavaroita pitkin lattioita (ja siis pöydällä olevat tavoitettavissa olevat esineet siirrettiin pois, jolloin tyttö tyynesti ryhtyi riisumaan jalastaan kenkiä ja sukkia heitelläkseen niitä).

Meil oli vähän levoton yö, koska täysin tavoistaan poiketen Nepu heräsi yöllä kahdesti lohduttomaan itkuun. Syytä en voi kuin arvailla. Itseä taas ehkä jännitti tiistaiaamun matkustaminen, joten uni ei tahtonut tulla silmään. Vähän väsytti siinä puol seittemän aikaan aamulla, mut kyllä se siitä sitte lähti aamupalan kautta ihan hyvin menemään. Nepu ei ollut lentokoneella matkustamisesta moksiskaan. Tukholman puolella junassa se sit jo nukkuikin täyttä päätä ja heräili vasta vähän ennen ku oltiin määränpäässä. Nepun kummisetä tulikin vaimonsa kans meitä vastaan.

Tiistaina iltapäivällä otettiin suunnaksi Hagaparken (muuten, n. 30min ajomatkan säteellä Tukholman keskustasta on KYMMENEN linnaa!). Kuikuiltiin hiukan Hagan linnaa. Tais olla väki kotosalla, koska lippu liehui salossa. Sitten käytiin Fjärilshusetissa katsomassa perhosia (jotka lenteli valtoimenaan, ei ehkä mieluisimpii tilanteita meikäläiselle) ja kaloja. Oli siellä pari papukaijaakin. Lisäks istuskeltiin vaan nurtsilla puistossa ja Nepu mönki menemään. Reissu päätyi sit lopulta Södermalmille syömään Texas Long Horniin. Ruoka oli ihan jees, mut palvelu vähän ööh... erikoista.

Keskiviikkona satoi kuin saavista kaataen luvattujen pienten sadekuurojen sijaan. Me käytiin sitten Fotografiskassa katsomassa pari valokuvanäyttelyä ja syömässä lounasta. Sitten ajeltiin Stockholm Quality Outletiin kattelemaan. Nepulle koitin kattoo vaatetta, mut ei löytyny mitään miellyttävää. Itelleni ostin Norrønan hupparin ja sit liikkeestä, jonka nimeä en enää muista, löysin kivat pökät. Ostin fiksuna sovittamatta, onneks ne oli lähestulkoon sopivat! P osti mulle Norrønan t-paidan.

Viking Grace lähtikin sitten kohti Turkua torstaiaamuna klo 7:45 paikallista aikaa. Piti herätä kohtisaikasin... Mutta laivamatka oli muuten ihan mainio. Nepu sai otettua parit kunnon päikkärit hytissä omassa matkasängyssään (rattaissa hän ei niin välittäny tuol reissus nukkua ja olikin sit välillä vähän turhankin väsy), pääsi leikkihuoneeseen leikkimään ja hälle oli muutenkin vähän enempi touhua kuin muina reissupäivinä, koska hänen ei tarvinnu suurinta osaa ajasta istuu rattais.

Laiva oli ihan freesin olonen ja kiva. Paljon viihtysämpi kuin muut Vikingin purkit. Toisaalta ihmekös se, se on paljon uudempikin. Kannella oltas voitu ottaa vaikka arskaa, mutta siellä oli vähän liian villi tuuli siihen hommaan. Tai no, jotkut sitkeet siellä makas kansituoleilla, vaikka meinas tukka lähtee päästä.

Nepu keräs siis kokemuksia oikein urakalla ja kyl meil muutenki oli ihan kivaa! Siel oli myös joku ampumistapaus jossain meidän majapaikan lähellä, poliisihelikopteri pyöri useemman tunnin siinä lähistöllä. Ei siitä sit vissiin kuitenkaan juur mitään selvinny, hylsyjä oli löytyny ja siinä se. Ja me kun siel ikkunas odoteltii jotai suurempaaki jännäriä!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.